Cursus

OPLEIDING

American Studies

Wil jij...

 1. je verdiepen in de Amerikaanse cultuur, politiek en maatschappij
 2. een objectief standpunt over verschillende actuele thema's en kwesties ontvangen
 3. het reilen en zeilen van het land met al zijn staten tot in detail bestuderen
 4. mee zijn met de laatste ontwikkelingen die zich in the US afspelen

Amerikakenner, een beroep met toekomst!

Of je nu de tv opzet, de krant openslaat of surft op het internet, de kans is groot dat je met Amerikaanse content geconfronteerd wordt. Amerika is en blijft één van de de belangrijkste internationale spelers zowel op politiek, economisch, als cultureel vlak. Het is dan ook de moeite waard om je verder te verdiepen in de cultuur en geschiedenis van de VS.

In deze cursus kom je meer te weten over de Amerikaanse geschiedenis, politiek en cultuur. Je leert alles over de Civil War, de Jazz Age en de New Deal. Je maakt kennis met het systeem van Checks & Balances, de Constitution en ontdekt waarom de wapenwet zo omstreden is. Daarnaast krijg je meer inzicht in het belang van de media, sport en Hollywood binnen de Amerikaanse cultuur.

Wil je graag alles te weten komen over de American Dream? Schrijf je snel in voor deze cursus en ´Make your future great again´!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

Amerikaanse studies, Amerika, Amerikaanse geschiedenis, VS, US, USA, VSA, politiek, Amerikaanse cultuur, wapenlobby, civil war, koude oorlog, constitution, thuis studeren, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Amerikakenner
 • Amerika journalist
 • Werknemer in een bedrijf met Amerikaanse klanten, partners of collega's

Vaardigheden en skills

 • Je vertelt gepassioneerd over de Civil War, Roosevelt's New Deal en het Watergate schandaal
 • Je weet alles over de hete hangijzers uit de Amerikaanse politiek zoals de wapenwet, immigratie en ethnische diversiteit
 • Je hebt inzicht in de Amerikaanse cultuur en de belangrijkste normen en waarden van de VS
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De geschiedenis van Amerika
 • The constitution, burgerrechten, wapenwet
 • Federalisme, democratie, checks & balances
 • Amerikaanse cultuur en waarden
 • Media, nieuws en persvrijheid in de VS
 • Raciale en etnische diversiteit in de VS
 • Amerika wereldwijd

Amerikaanse studies, Amerika, Amerikaanse geschiedenis, VS, US, USA, VSA, politiek, Amerikaanse cultuur, wapenlobby, civil war, koude oorlog, constitution, thuis studeren, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding

Onze docenten

Nicole van Gerven

“Knowledge is Power!” Dat is de persoonlijke leuze van docenten Nicole Van Gerven en John Taylor, die instaan voor de begeleiding van de thuiscursussen SEO (Search Engine Optimization), Social Media Marketing en Bloggen. Zowel professioneel als privé vormen ze een hecht team en gaan ze door het leven als partners.
 
Nicole, van oorsprong taalkundige en jurist, houdt zich bezig met de juridische kanten van het gebruik van het internet. John bouwt dan weer websites en is gespecialiseerd in softwareontwikkeling. Hun ervaring bundelden ze in enkele baanbrekende cursussen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus American Studies

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus American Studies. De gedrukte cursusmap gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefeningen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie American Studies een succes te maken.

Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen American Studies af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma American Studies. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je zo snel mogelijk thuis. Met deze thuiscursus ontdek je alles over de politiek, cultuur en geschiedenis van de Verenigde Staten. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je dit alles waar en wanneer je wilt. Je krijgt bovendien een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefeningen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie American Studies een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding kan je stage volgen om je kennis in de praktijk om te zetten. Dit kan bij bijvoorbeeld een Amerikaans bedrijf, of een Belgisch bedrijf dat naar Amerika wil uitbreiden. Je doet dit door zelf op zoek te gaan naar een stageplek. De uren en dagen zijn in onderling overleg met de stagegever en mag je dus zelf kiezen. Let wel dat je niet meer dan 300u stage volgt en dat je deze afrondt vooraleer je examen aflegt.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma American Studies. Dit diploma vormt ongetwijfeld het begin van een levenslange fascinatie voor de de geschiedenis en cultuur van de Verenigde Staten. Een prachtige ontdekkingstocht die nooit eindigt!

Amerikaanse studies, Amerika, Amerikaanse geschiedenis, VS, US, USA, VSA, politiek, Amerikaanse cultuur, wapenlobby, civil war, koude oorlog, constitution, thuis studeren, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding American Studies maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je het uitgebreide cursusboek, de professionele online begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Amerikaanse studies, Amerika, Amerikaanse geschiedenis, VS, US, USA, VSA, politiek, Amerikaanse cultuur, wapenlobby, civil war, koude oorlog, constitution, thuis studeren, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over American Studies

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS