Cursus

OPLEIDING

Administratief Bediende

Wil jij...

 1. de onmisbare schakel in jouw bedrijf worden
 2. afspraken leren plannen, dossiers leren beheren, vergaderingen leren voorbereiden en nog zoveel meer
 3. een stabiele job vinden met veel werkzekerheid
 4. een waardevol diploma behalen waarmee je onmiddellijk aan de slag gaat
 5. jouw loopbaan een nieuwe wending geven door snel te starten als Administratief Bediende

Administratief Bediende, een beroep met toekomst!

Zet jij de puntjes op de i? Ben jij een onverstoorbaar organisatietalent? Dan is de opleiding Administratief Bediende jou op het lijf geschreven!

Een administratief medewerker is een van de steunpilaren binnen elk bedrijf. Jij beschikt over een waaier aan administratieve en organisatorische vaardigheden die je onmisbaar maken. Een administratief bediende is breed inzetbaar, draagt verantwoordelijkheid en past zich snel aan. Een veelzijdige job dus!

In deze praktijkgerichte cursus leer je werken met de belangrijkste programma's uit het Microsoft Office pakket. Je leert helder en duidelijk communiceren en je werktijd perfect indelen. Onze opleiding stoomt je klaar om een allround administratieve medewerker te worden die zo aan de slag kan!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  589.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

admininistratie, administratief bediende, onthaal, kantoor, administratief medewerker, communicatie, boekhouding, facturatie, gesprekstechnieken, telefoneren, software

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Administratief medewerker in een bedrijf
 • Administratief freelancer
 • Managementassistent

Vaardigheden en skills

 • Jij laat elke administratie op wieltjes lopen.
 • Jij werkt professioneel met de belangrijkste programma's van Microsoft Office.
 • Telefoon, mail, brief of face-to-face? Je neemt met plezier het klantencontact op jou.
 • Jij bereidt vergaderingen voor en stelt vlot verslagen op.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je eigen administratie in orde brengen
 • Werken met tabellen en grafieken
 • Facturen, contracten en lijsten opmaken
 • Contacten met klanten onderhouden
 • Rekeningen en betalingen controleren
 • Professionele zakelijke brieven en e-mails schrijven
 • Een vergadering correct voorbereiden, leiden en afwerken
 • De verschillende afdelingen van een bedrijf leren kennen
 • Het belang van een geordend klassement en archief
 • Spreek- en gesprekstechnieken
 • Time management en agendabeheer
 • Leren werken met de belangrijkste tools van Microsoft Office
 • Sollicitatiebrief en cv schrijven

admininistratie, administratief bediende, onthaal, kantoor, administratief medewerker, communicatie, boekhouding, facturatie, gesprekstechnieken, telefoneren, software

Onze docenten

Fabienne Motmans

Hoofddocent

Ik werk als freelance of vast dienstverband als administratiekracht voor middelgrote en kleine bedrijven. Ik heb een ruime ervaring bij diverse bedrijven en afdelingen in secretariaat, administratie, medisch secretariaat, assistant management, coaching…
Ik wil mijn ervaringen delen met cursisten op een praktische manier, zodat ze na de cursus klaar zijn om in de praktijk te stappen en hun mannetje/vrouwtje kunnen staan naast andere collega’s.
Door het oefenen van het zelfdenkend handelen, gaan ze dan ook met meer zelfvertrouwen hun nieuwe carrière tegemoet!
 
Daarnaast heb ik een eigen praktijk medisch pedicure en voetreflexologie, en ben een erkende reflexoloog door het overkoepelend orgaan Bevo, dat toezicht houdt op het feit of de erkende leden een degelijke opleiding volgden en zich tijdig blijven bijscholen.
"Ik heb mij bijgeschoold bij Hanne Marquardt, de grondlegger van de reflexologie in Europa".
Ook in deze opleidingen, werk ik met heel veel praktijkoefeningen, voor het leren voelen en kennen van ieders voeten. Zodoende bouw je ervaring op, om snel probleemsituaties te herkennen en op te lossen.
 
Het is mijn passie om cursisten te helpen om hun opleiding zo goed mogelijk af te ronden en dat ze vol zelfvertrouwen met voldoende kennis hun nieuwe droom kunnen starten!

Frederic Lamonte

Frédéric Lamonte geeft tijdens zijn cursussen graag concrete voorbeelden uit de praktijk, wat voor veel interactie zorgt en de lessen veel inhoud geeft die de studenten in hun toekomstige carrière kunnen gebruiken. Er wordt ook nadruk gelegd op professioneel handelen en het gebruik van de nodige tools (zoals Word en Excel) en er worden technieken aangeleerd aan de hand van rollenspellen (bijvoorbeeld klachtenbehandeling, telefonie…). Zo wordt nadruk gelegd op de competenties die van belang zijn voor het uitoefenen van een job binnen de administratie.
 
 

Katrien Everaet

Katrien heeft een opleiding in de communicatiewetenschappen en een aanvullende master in de richting archivistiek en hedendaags documentbeheer behaald. Met ruim 30 jaar ervaring in secretariaat, planning, onthaal en evenementen bij de openbare omroep hebben deze aspecten van een complexe organisatie en van het mediagebeuren voor haar geen geheimen meer. Omdat lesgeven naast alles wat met communicatie, radio en televisie te maken heeft haar tweede passie is, staat ze ook met veel plezier deeltijds in het onderwijs. 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Administratief Bediende

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Of je jouw carrière nu een positieve draai wil geven of simpelweg meer administratieve taken op jou wil nemen, deze opleiding bereidt je perfect voor om snel aan de slag te gaan als Administratief Bediende.
Moet ik al vlot met de computer kunnen werken?
Geen zorgen! Tijdens de opleiding leren we jou stap voor stap werken met de meest gangbare computerprogramma´s.
Moet ik voor deze opleiding ook talen leren?
We focussen op algemene administratieve vaardigheden. Talen horen daar dus niet bij. Om jouw talenkennis bij te spijkeren hebben we specifieke taalopleidingen in ons aanbod.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Ja, dat kan! Ons aanbod bevat nog heel wat opleidingen om je administratieve vaardigheden en computer skills verder te verfijnen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Administratief Bediende bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Administratief Bediende vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig waarop een Microsoft Office-pakket geïnstalleerd is. Het maakt niet uit welke versie van Microsoft Office je net hebt. Verder breng je ook je oplader, een verlengsnoer en een eenvoudig rekenmachine mee naar de les.

Praktijkervaring en stage

Heb je zin om je handen meteen uit de mouwen te steken? Kies dan voor een stage! Ga eens langs bij je favoriete bedrijf, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een leuke stageplaats. Tijdens een stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen en sprokkel je waardevolle werkervaring. Dat staat mooi op je cv!

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Administratief Bediende. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Administratief Bediende. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

admininistratie, administratief bediende, onthaal, kantoor, administratief medewerker, communicatie, boekhouding, facturatie, gesprekstechnieken, telefoneren, software

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 589.00 euro. Dit bedrag omvat het handige lesboek, de professionele begeleiding van de docent met een heleboel ervaring binnen administratie, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Heidi
Rijkevorsel

De eerste les was heel goed meegevallen. We krijgen voldoende uitleg en worden geholpen waar nodig is. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt deze cursus te volgen want op  de voorbije 2 dagen heb ik al veel bijgeleerd en ik vind de cursus heel boeiend.

Murielle
Mechelen

Inderdaad mijn cursus is afgelopen en ik ben geslaagd! Ik behaalde mijn diploma en ben super fier    De cursus is een aanrader ook voor mensen die er niks of weinig van kennen zoals in mijn geval. De docent was super! Je mag altijd vragen stellen zelf bij huiswerk mag je hem bellen of email zenden als je niet iets goed begrijpt.   Echt waar super gewoon die cursus 

Sharita Sharita

Ik ben zeer blij met mijn lerares. Ik vind dat ze goed uitlegt.

Silke
Blankenberge

Ik vond de eerste les een zeer leuke en leerrijke ervaring. De docente is een zeer gepassioneerde vrouw die duidelijk lesgeeft en zeer praktische tips meegeeft aan haar studenten. Je voelt dat ze heel praktijkgericht is en wil dat haar studenten slagen in haar richting. Ze neemt ook de tijd om iedereen bij te staan die vragen heeft.    Ik vind het jammer dat we ze ons maar 3 lessen zal geven en dan overgenomen wordt door haar collega. Hopelijk kan ze haar collega evenaren.   Dus over het algemeen ben ik heel tevreden. Ik heb al veel praktische tips gekregen en ik heb het gevoel dat deze cursus mij zeker zal helpen om een carrière uit te bouwen als administratief bediende.   Ik wil nog eens benadrukken dat de docente heel veel doet aan deze eerste positieve indruk!

Laatste weetjes over Administratief Bediende

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS