Opleiding Allround Kinderverzorging

Praktische info
  • Lesgeld: € 990.00
  • In schijven betaalbaar!
  • Direct leverbaar
  • Voor iedereen
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus Allround Kinderverzorging

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding Allround Kinderverzorging CVA thuisstudie

shutterstock_109354874

PRAKTIJKGERICHTE OPLEIDING KINDERVERZORGING

Ben je gek op kinderen? Is het jouw droom om aan de slag te gaan in de verzorgingssector? Ben je een schoolverlater of wil je graag kennis opdoen en je bijscholen om een CVA-diploma te behalen? Dan is de thuisstudie Kinderverzorging jou op het lijf geschreven!

Je krijgt tijdens deze erkende opleiding alle facetten van de Kinderzorg onder de knie, zodat je kinderen tijdens hun ontwikkeling op ieder vlak kan stimuleren en begeleiden. Uniek aan deze studie is dat je naast praktijkgerichte verzorgingstechnieken, ook specifieke pedagogische en psychologische opvoedings- en coaching methoden krijgt aangeleerd. Op die manier ben je in staat om kinderen op alle vlakken professioneel te verzorgen.

Tijdens de verschillende modules leer je alle vaardigheden aan die je nodig hebt als je aan de slag wilt in de Kinderverzorging. Zo maak je in de module Kinderbegeleiding kennis met de verschillende fasen in de ontwikkeling van kinderen en leer je leuke liedjes, versjes, knutselactiviteiten en andere activiteiten die de ontwikkeling van jonge kinderen bevorderden. Voor elke leeftijd vind je een geschikte en verantwoorde bezigheid!

OPVOEDING & LEEFOMGEVING

Daarnaast maak je in de module Kinderpsychologie kennis met de verschillende opvoedingsstijlen, leer je hoe je specifieke opvoedingsmoeilijkheden kan oplossen en hoe je kinderen correct kan steunen, sturen en belonen. Je krijgt onder de knie hoe je hun taalontwikkeling en sociaal-emotionele bewustzijn kan bevorderen, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde en gelukkige jongeren. Ook ben je in staat om een gezonde leefomgeving voor kinderen te creëren, waarbij je rekening houdt met preventie en de juiste hygiëne.

Omdat je met kleine kinderen werkt, is het enorm belangrijk dat je als Kinderverzorg(st)er beschikt over een goede kennis van het Levensreddend Handelen. Ondanks alle inspanningen om hun leefomgeving zo veilig mogelijk te maken, kan er immers steeds iets foutlopen.

Tijdens de voorlaatste module leer je dan ook alles over veiligheid en (eerste) hulpverlening bij kinderen. Wat zijn de typische gevaren voor kinderen en hoe pas je de basisprincipes van eerste hulp of reanimatie toe als er iets fout loopt? Na dit cursusonderdeel, geschreven en begeleid door een hulpverlener die erkend is door de bevoegde instanties, ben jij in staat om correct en professioneel met deze situaties om te gaan.

Als afronding van je opleiding kies je zelf een specialisatiemodule die het beste bij jou past. Wil jij graag meer weten over HSP of zou je graag de do’s en dont’s bij de omgang met kinderen met ADHD willen aanleren? De keuze ligt bij jou!

KOM HIERONDER ALLES TE WETEN OVER ONZE STUDIEMETHODE!
Cursusinhoud
Flexibel studeren
Hoe werkt een thuisstudie?
Examen afleggen

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Voor elk apart onderdeel van een allround-opleiding is een examen voorzien. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is, in theorie én in de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor een (deel)examen krijg je een attest via de post thuis gestuurd. Ben je geslaagd voor álle onderdelen? Dan krijg je jouw diploma Allround Kinderverzorging.

INSCHRIJVEN

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docenten gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examens af te leggen op één van onze examenlocaties!

Je kan je het makkelijkste inschrijven voor deze opleiding door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen of door langs te komen op één van onze inkijklocaties. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt je studiepakket onmiddellijk naar je verzonden via de post.

Het is bovendien mogelijk om deze opleiding in maandelijkse schijven te betalen (3 x €330). Kies je voor deze optie? Contacteer dan onze opleidingsconsulenten, zodat zij voor jou de nodige administratie in orde kunnen brengen.

NOG VRAGEN?

Heb je nog vragen waar je graag een antwoord op zou krijgen? Contacteer dan zeker onze professionele opleidingsconsulenten. Zij helpen jou graag verder en geven je met veel plezier studieadvies, zodat je kiest voor de opleiding die het beste bij jou past.

Je kan ook steeds langskomen op één van onze inkijklocatiesvoor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bovendien kan je ter plaatse meteen alle cursussen inkijken, zodat je je op voorhand al een duidelijk beeld kan vormen van de opleiding.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Sophie K. (Melsele)

Ik ben sinds december kersverse mama van mijn eerste zoontje, Jasper. Toen ik zwanger was, had ik enorm veel schrik dat ik het niet aan zou kunnen als moeder. Deze cursus piekte mijn interesse omdat het thema's bespreekt die je niet zo vaak tegenkomt in de boeken die er al bestaan. Ik wil het beste voor mijn kind en ik denk dat ik dat met de kennis die ik nu heb als moeder zeker kan geven.

Yana M. (Boechout)

Elk jaar ga ik met de scouts als begeleider mee op stap, ik ben skimonitor tijdens de vakanties en ik wil graag in de toekomst met kinderen werken. Omdat ik nu economie-moderne talen doe, heb ik besloten om daarnaast kinderverzorging te studeren. Zo krijg ik een officieel diploma dat later van pas zal komen.

Kurt R. (Genk)

Als alleenstaande vader heb ik het soms moeilijk met de opvoeding van mijn dochters. Ik wit niet goed hoe ik het precies moest aanpakken. Zeker naarmate ze ouder worden, zullen ze nood hebben aan meer begeleiding. Ik heb het gevoel dat ik hen dat nu kan geven.

Tinne P. (Holsbeek)

Vorig jaar heb ik de cursus kindervoedingsadviseur in groepslessen gevolgd. Toen zag ik dat deze allround opleiding ook aangeboden werd. Ik ben toen na kindervoeding begonnen met de allround en heb er geen spijt van gehad. Ik weet nu hoe kinderen denken, wat ze voelen en wat ze nodig hebben. Zo kan ik hen en hun ouders gerichter helpen.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!