teacherLabel

Jacobina Kunnen

4.1/5

Hallo, ik ben Jacobina. In mijn leven heb ik diverse baantjes gehad. Ik werkte o.a. bij een dierenarts, een postbedrijf en een bibliotheek. Op mijn veertigste heb ik het roer drastisch omgegooid. Waarom? Ik had al sinds mijn jeugd de wens om een kinderboek te schrijven. Mijn grootvader was schrijver en ik wilde uitzoeken of ik dat ook zou kunnen. Ik zei mijn baan op en ging mijn droom achterna. Ik volgde schriftelijke schrijfcursussen en deed de schrijfopleiding Proza voor Kinderen bij Scriptplus in Amsterdam. Ik trok mijn stoute schoenen aan en belde een redacteur van een tijdschrift. Ik mocht een proefverhaal voor volwassenen insturen. Het lukte! Ik schreef tientallen korte verhalen voor tijdschriften. Een eerste kinderboek van mij zag het daglicht. Voor een regionaal dagblad begon ik columns te schrijven, maar ik wilde nog beter leren schrijven. Ik verslond schrijfboeken en volgde speciale schrijfworkshops. Ik merkte ook dat je naast goede schrijftechniek moet beschikken over discipline, doorzettingsvermogen en lef. Je moet zelf het initiatief nemen, wil je opgemerkt worden bij uitgeverijen.
Mijn droom was uitgekomen: ik publiceerde, maar ik wilde meer. Ik had heel goed schrijfonderwijs gekregen en wilde mijn kennis overdragen aan beginnende schrijvers. Nu begeleid ik al 12 jaar cursisten via langeafstandsonderwijs. Tevens geef ik lessen creatief schrijven op diverse scholen en kunstzinnige instellingen. Het ontwikkelen van lesmateriaal hoort daarbij. Daarnaast beoordeel ik manuscripten van (beginnende) schrijvers.
 
Het contact met cursisten vind ik heel waardevol. Ik herken het enthousiasme als je iets moois hebt geschreven, als je verbaasd staat over jezelf. Of dat nu het schrijven van een column is of een verhaaltje voor een kleuter. Belangrijk om te vermelden is dat je huiswerk en de contacten met je docent vertrouwelijk worden behandeld.
Ik verheug me op onze samenwerking.

teacherGivesCourse Creatief Schrijven.

Jacobina Kunnen givesCourses

Creatief Schrijven

Schrijf je in voor de cursus Creatief Schrijven en word veelzijdig Schrijver.


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0