Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is een vorm van coaching voor mensen die zich niet goed voelen in hun job of die niet goed weten welk werk bij hen past. Ben jij zo iemand? Heb jij twijfels en vragen over je carrièrepad of je beroepskeuze? Wil jij weten welk werk echt bij je past? Doe de test op de website van VDAB om te ontdekken of loopbaanbegeleiding iets voor jou is.

Wat is loopbaanbegeleiding precies?

Loopbaanbegeleiders ondersteunen jou bij het maken van carrièrebeslissingen. Op maat van jouw noden en wensen stel je samen met je loopbaanbegeleider een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Dit plan vormt de basis van de coaching. Stap voor stap versterkt dit plan jouw positie op de arbeidsmarkt. Zo bereik jij je carrièredoel!

Resultaat van de coaching? Jij hebt een duidelijker beeld van jouw professionele toekomst. Je weet welke richting je uit wil. Je gaat voluit voor een job waar je wel plezier aan beleeft en voldoening van krijgt. Je vindt een aangename balans tussen werk en privé. Je laat je talenten voor 100% renderen!

Heb ik recht op loopbaanbegeleiding?

Je hebt recht op loopbaanbegeleiding als je:

1) Op dit moment voltijds of deeltijds werkt als werknemer of als zelfstandige.

2) In de afgelopen twee jaar minstens een jaar aan de slag was.

3) In Vlaanderen of in Brussel woont.

4) In de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding volgde.

Waar volg ik loopbaanbegeleiding?

Het Centrum voor Afstandsonderwijs werkt nauw samen met loopbaancenter WISL, een professioneel coachingbureau gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding. Bij WISL werken enkel ervaren coaches die hun begeleiding perfect afstemmen op jouw persoonlijk profiel, op je individuele noden en je wensen. WISL brengt elk jaar honderden mensen op het juiste spoor. Ze reiken ideeën en tips aan waar je actief mee aan de slag gaat. Ze raden opleidingen aan die jou meteen vooruit helpen. Ze vertalen jouw dromen in concrete plannen. Kortom: WISL geeft jouw professionele toekomst vorm.

Loopbaancenter WISL is een erkend centrum. Dit betekent dat je er kan betalen met loopbaancheques van de Vlaamse overheid. Via die cheques betaal je zelf maar een klein deel van de begeleiding. De overheid sponsort de rest!

Volg je liever loopbaanbegeleiding aan een ander centrum? Kijk dan op de website van VDAB.

Hoe kom ik aan loopbaancheques?

Je bestelt loopbaancheques via de website van VDAB of via het nummer 0800 30 700. Je kan kiezen voor vier of acht uur loopbaanbegeleiding. Wil je vier uur coaching? Bestel dan één cheque van vier uur. Wil je liever acht uur coaching? Bestel dan eerst één loopbaancheque, volg vier uur coaching en bestel daarna pas de tweede cheque.

Elke cheque kost 550 euro. Jij betaalt maar 40 euro. De overheid betaalt de rest. Dat is dus een korting van maar liefst 510 euro!.

Tip: Wacht met het bestellen van je loopbaancheque tot na je eerste gesprek bij WISL. Dit eerste kennismakingsgesprek is namelijk gratis. Bestel je cheque pas als er een tweede gesprek is ingepland.