Hoe start je jouw opleiding?

Duizenden studenten volgen jaarlijks een opleiding aan het Centrum voor Afstandsonderwijs. En dat verloopt in 5 simpele stappen.

Stap 1: Kies je opleiding

Eerst kies je een cursus uit ons breed aanbod aan professionele opleidingen. Voor iedere cursus hebben we een gratis hoofdstuk dat je nu al kan downloaden. Zo krijg je meteen een goed beeld van wat je te wachten staat en kies je zeker de juiste studie voor jou.

Toch nog twijfels? Kom dan een volledige cursus inkijken op één van onze secretariaten. Klik hier om een afspraak te maken met een van onze studieadviseurs of opleidingsconsulenten. Zij helpen je met veel plezier verder. Natuurlijk ben je altijd welkom bij ons en kan je gewoon langskomen tijdens de openingsuren.
Stap 2: Schrijf je in

Heb je een opleiding gekozen? SUPER! Schrijf je dan snel online in. Van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, krijg je een betaaluitnodiging. Nadat we je betaling ontvangen, ben je definitief ingeschreven. Als je een thuisstudie volgt, dan sturen we jou je cursus meteen op. Die ontvang je dan in minder dan een week tijd. Naast de cursus heb je ook recht op één jaar begeleiding van jouw persoonlijk docent, en toegang tot de eCampus, ons online studentenplatform.

Volg je een groepsles? Dan geven we je onmiddellijk toegang tot onze eCampus en nodigen we je uit voor je eerste les.

Stap 3: START!

Wanneer je een thuisstudie volgt, kan je meteen aan de slag. Je studeert de cursus waar en wanneer je wil. Zit je toch nog met een vraag over de leerstof? Contacteer dan zeker je docent! Binnen de 48 uur heb jij dan een antwoord. Via eCampus kan je docent ook contact opnemen met jou, om je bijvoorbeeld extra taken of oefeningen te geven. Zo verwerk jij de leerstof nog beter, sneller en nauwkeuriger.

Stap 4: Leg het examen af

Als je een thuiscursus volgt, beslis je zelf wanneer je examen aflegt. Dat kan je tot vijf jaar na je inschrijving. Maak een afspraak met het secretariaat en kies de dag en examenlocatie die jou het beste ligt. Dat is bovendien helemaal gratis! Ben je niet geslaagd? Dan kan je ook helemaal gratis een herexamen afleggen.

Volg je virtueel les? Dan heb je examen tijdens de laatste les van je opleiding. Je docent geeft je nog tal van tips en uitleg over het verloop ervan.


Stap 5: Behaal je diploma aan onze school!

Geslaagd voor je examen? Dan krijg je snel je waardevolle diploma toegestuurd. Al onze diploma’s vormen een flinke meerwaarde op de arbeidsmarkt, of je nu start als zelfstandige of aan de slag gaat als werknemer. Veel succes!

Ben je tevreden over je cursus en wil je nog meer leren? Informeer zeker bij je opleidingsconsulent naar de vervolgopleiding die jou past.

Heb je nog vragen? Bekijk onze FAQ of neem contact op met het secretariaat via deze pagina.

interestsCarouselHeader