Beste student,

Je denkt erover na om je A2-diploma / diploma secundair onderwijs te behalen, maar je hebt geen zin of tijd om weer op de schoolbanken te gaan zitten? Dan zit je bij het CVA aan het juiste adres. Wij helpen je graag op weg om op je eigen tempo en van thuis uit je officieel waardevolle diploma middelbaar te behalen!

Hoe werkt het?

Bij het CVA hebt je de keuze uit 7 opleidingen (BSO en TSO) die je een diploma secundair onderwijs zullen opleveren. Ons opleidingsaanbod bestaat bewust uit deze 7 opleidingen, omdat deze diploma’s het meeste gevraagd worden op de arbeidsmarkt.

Stap 1

Je kiest de opleiding die het beste bij jou en je toekomstperspectieven past. Twijfel je over welke opleiding de beste keuze is voor jou? Maak dan een afspraak met één van onze professionele opleidingsconsulenten. Zij geven je het gepaste advies en alle nodige informatie, zodat je zeker bent dat je voor de juiste opleiding kiest.

Stap 2

Schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze. Dit kan zowel via de website of op één van onze secretariaten in Antwerpen, Gent of Hasselt.

Stap 3

Van zodra wij jouw

Deze thuisstudie bereidt je perfect op deze examens voor. Het cursusmateriaal is immers volledig afgestemd op de recentste officiële leerplannen. Je hoeft dus geen handboeken of notities bij elkaar te sprokkelen: wij bezorgen jou een volledig studiepakket, zodat jij je kan concentreren op het studeren!

Hoeveel vakken moet ik studeren en waar leg ik de examens af?

De examens leg je dan ook rechtstreeks af bij de Examencommissie Onderwijs in Brussel. Deze examens kan je zoveel afleggen als je zelf wilt en worden op enkele vaste tijdstippen per jaar georganiseerd, zodat je regelmatig kan deelnemen. Omdat je de examens bij de Examencommissie aflegt, beslis je zelf wanneer je ze gaat afleggen. Dit kan bijvoorbeeld na enkele maanden al zijn, ofwel na enkele jaren: de keuze ligt volledig bij jou!

Hoeveel tijd heb ik om alle examens af te leggen?

Hoeveel kost het?

Welke opleidingen kan ik volgen?