Je hebt examengarantie

Het Centrum voor Afstandsonderwijs staat al meer dan twaalf jaar bekend om haar cursussen van hoge kwaliteit. Al onze docenten zijn ervaren zelfstandigen die hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Het zijn ondernemers die hun vak door en door kennen en je graag hun kennis doorgeven.

Wanneer je klaar bent met studeren, leg je een examen af. Ben je geslaagd? Dan sturen wij je je waardevolle diploma snel toe. Niet onmiddellijk geslaagd? Dan plan je met jouw persoonlijke opleidingsadviseur kosteloos je herexamen in. Samen zorgen jullie ervoor dat het je de volgende keer wel lukt! Examen afleggen is trouwens nooit verplicht.

Examen afleggen = inbegrepen

Het examen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs is steeds inbegrepen in het inschrijvingsgeld. Wanneer je niet onmiddellijk slaagt, mag je herkansen. Voor deze extra service ben je geen extra kosten verschuldigd. Je betaalt dus nooit meer cursusgeld dan het bedrag dat bij de betreffende cursus staat aangegeven. Onbeperkt herkansen is gratis!

Je hebt hoge slagingskansen

Het Centrum voor Afstandsonderwijs behoort tot de onderwijsinstellingen met de hoogste slagingskansen van België. Dit is ten eerste omdat je onbeperkt examen mag afleggen. Daarnaast word je perfect voorbereid op het examen via het online leerplatform dat voorbeelden examenvragen bevat uit het verleden. Je kan ook testexamens afleggen zodat je perfect kan inschatten of je klaar bent voor het examen. Het merendeel van de studenten van onze school slaagt daarom van de eerste keer! en bijna iedereen behaalt het diploma na de eerste keer of een tweede herkansing.

Het is eenvoudig. Als je alle leerstof goed doorneemt en je je goed voorbereidt op het examen, slaag je. En wanneer je bent geslaagd krijg je snel je diploma opgestuurd via de post.

Waardevolle diploma's voor professionelen

Onze onderwijsinstelling organiseert opleidingen voor zowel de gereglementeerde beroepen als voor de vrije markt gereguleerde beroepen. Voor iedereen die in Europa professioneel aan de slag wil hebben we de gepaste opleiding.  Onze school ook voorbereidende cursussen op de examens van de examencommissie van de Vlaamse overheid waar je je diploma secuncair onderwijs kan behalen.

Kies je voor een opleiding voor de niet-gereguleerd beroep? Dan leg je altijd een examen af aan onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een professioneel diploma van ons opleidingsinstituut waarmee je je beroepskennis aantoont bij sollicitaties of bij potentiële klanten. Wil je nadien starten als zelfstandige in bijberoep of in hoofdberoep? Dan heb je in België enkel een erkend attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze eigen opleiding bedrijfsbeheer, waarna je examen af legt bij de Centrale Examencommissie van de Vlaamse of de Brusselse Overheid. Je behaalt daar het erkende attest  bedrijfsbeheer dat je nodig hebt om te starten.

Volg je een opleiding die leidt in jouw land tot een door de overheid gereglementeerd ("beschermd") beroep? Dan leg je na het examen aan onze school ook examen af bij de Centrale Examencommissie van de bevoegde overheid, om je beroepsbekwaamheid aan te tonen. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op erkende examens van verschillende overheden in Europa, zodat je de hoogste slaagkansen hebt. Wanneer je slaagt voor je examens, behaal je dus bovenop het diploma van onze Onderwijsinstelling ook een erkend vestigingsattest of diploma van de bevoegde overheid. Hiermee start je dan een eigen zaak in het land van keuze. In België kan dit mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt.  Bestudeer dus altijd goed de regelgeving van het land waar je aan de slag wil.  Wij zorgen voor de gepaste oplossing om snel aan de slag te kunnen!

Sinds 1 januari 2018 zijn er in België geen beschermde beroepen meer binnen de meeste sectoren (enkel nog in de bouwsector). In Nederland was dit gelukkig al langer zo. Vanaf 1 september 2018 heb je zelfs het attest bedrijfsbeheer niet meer nodig en kan iedereen dus iedereen een eigen zaak starten zonder een diploma.

Uiteraard zal het aantonen van je beroepskennis altijd steeds belangrijk blijven. Het diploma van onze onderwijsinstelling wordt ten zeerste gewaardeerd door het bedrijfsleven. Afgestudeerde studenten aan onze school kunnen onmiddellijk aan de slag als werknemer. Bovendien is het naar je eigen klanten toe belangrijk dat je je professionele vaardigheden kan aantonen.

Wil je je kennis aantonen? Behaal dan je diploma!