Examen Thuisstudie

Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om je examen af te leggen. Dat doe je van thuis uit of op één van onze examenlocaties*. Neem best even contact op met je docent voor specifieke info over jouw examen. Voor bepaalde opleidingen moet je bijvoorbeeld eerst een eindwerk maken voor je het examen mag afleggen.

online examen afleggen

examen op locatie

Je examen afleggen op een van onze examenlocaties

Als je liever je examen bij ons komt afleggen, plan je het eenvoudig in op je studentenprofiel. Doe dat minstens een week op voorhand.

  1. Log in op je studentenprofiel en ga naar ‘Opleidingen’.
  2. Selecteer de opleiding waarvan je het examen wil afleggen.
  3. Klik op ‘Examen inplannen’ en geef de gewenste locatie, datum en uur in.

Wij verwerken binnen de 48 uur jouw examenaanvraag en sturen je een bevestiging. In de bevestiging vind je alle details van jouw examenafspraak op een rijtje.

Hoeveel moet ik scoren om te slagen?

60% of meer. Zijn er meerdere delen? Dan moet je op elk onderdeel minstens 60% scoren. Na je examen duurt het gemiddeld een 3-tal weken tot de docent je examen verbeterd heeft en de resultaten bekend zijn. Zodra we jouw resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op jouw studentenprofiel.

Geslaagd? Proficiat!

We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga jij meteen aan de slag met al jouw nieuwe kennis en vaardigheden!

Onvoldoende? Geen probleem!

Herbekijk de onderdelen die iets minder goed gingen nog eens en plan kosteloos een herexamen in.

Veel succes!

*Volgde je een opleiding BSO of TSO of de opleiding Apotheekassistent? Dan leg je je examen(s) af bij de Examencommissie Secundair Onderwijs in Brussel. Deze examens dien je zelf in te plannen via https://examencommissiesecundaironderwijs.be.

diploma