Behaal een erkend diploma!

Erkende diploma’s

Alle diploma’s van het Centrum Voor afstandsonderwijs zijn erkende diploma’s waarmee je aan de slag kan als werknemer (arbeider of bediende) of als zelfstandig ondernemer. Dit wil zeggen dat al onze diploma’s voldoen aan de vestigingswet of aan de andere regels met betrekking tot dat specifieke beroep. Nadat je examen hebt afgelegd krijg je van iedere opleiding een diploma, een certificaat of een getuigschrift. Dit document is in orde om te solliciteren als werknemer of om te starten als zelfstandige indien je in het bezit bent van een attest bedrijfsbeheer.

Erkende school

De school is erkend door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit wil zeggen dat de school over alle certificaten beschikt en dat de school de audit met positief resultaat heeft afgerond. Deze voorwaarden om erkend te worden gelden zowel voor de onderwijsinstelling als voor de professionele docenten. Deze erkenningen zijn er gekomen na een grondige inspectie van onze organisatie en het cursusaanbod.

ISO 9001-2008 gecertificeerd

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is ISO 9001- 2008 gecertificeerd. Dit betekent dat we alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en- procedures kunnen voorleggen om een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen. De opleidingen, het didactisch materiaal en de studiebegeleiding voldoen aan de strengste eisen. De ISO 9001-2008 erkenning is een ijzersterke kwaliteitsgarantie.

Erkend diploma bedrijfsbeheer

Je kan ook via onze school een erkende opleiding bedrijfsbeheer volgen die je voorbereidt op het examen bedrijfsbeheer van de centrale examencommissie van de Federale Overheidsdienst Economie en Middenstand.

Erkend vestigingsattesten

Wanneer je een opleiding volgt die leidt tot een beschermd beroep dien je na je opleiding nog examen af te leggen via de Examencommissie van de Federale Overheidsdienst Economie. Wanneer je slaagt krijg je bovenop je diploma van de school een erkend vestigingsattest. Met deze waardevolle vestigingsattesten kan je dan zonder problemen een eigen zaak starten of succesvol werk vinden.

Erkend diploma’s secundair onderwijs

Tenslotte organiseert het Centrum Voor Afstandsonderwijs ook voorbereidende cursussen op het examen van de “Middenjury” of “De Examencommissie van het voltijds secundair onderwijs“. Je kan dus via onze school de perfecte voorbereiding krijgen om een erkend diploma secundair onderwijs te behalen voor verschillende richtingen, TSO en BSO.

In orde met de Belgische leerplicht voor minderjarigen

Iedere volwassene kan vrij thuis studeren op eigen tempo. Vrijheid van onderwijs is een grondwettelijk recht. Je kan dus zelf kiezen wat je waar en wanneer studeert. Enkel voor minderjarigen zijn er een aantal regels met betrekking tot de leerplicht.

De cursussen van het Centrum Voor Afstandsonderwijs die leiden tot een diploma secundair onderwijs voldoen sowieso aan de leerplicht. Wanneer een minderjarige student thuis wil studeren en aan de leerplicht wil voldoen zijn er een aantal wetten en regels die dienen te worden gevolgd. Via de volgende link vind je een beknopte samenvatting van deze wetgeving. Bekijk hier de regels voor minderjarigen die willen voldoen aan de leerplicht. KLIK HIER.

In orde met de Belgische en Nederlandse regelgeving

Wie in België of in Nederland wil starten met een zelfstandige activiteit moet vaak de vereiste diploma’s bezitten. Alle diploma’s van het Centrum Voor Afstandsonderwijs zijn in orde met de vestigingswetten. Indien je opleiding leidt tot een beschermd beroep leg je examen af bij de centrale examencommissie van het Ministerie van Middenstand. Wanneer je daar slaagt verkrijg je een vestigingsattest. Al deze diploma’s voldoen aan de vestigingswetten. Wanneer je geslaagd bent voor het examen kan je onmiddellijk je eigen zaak opstarten via een erkend ondernemingsloket (België) of de Kamer van Koophandel (Nederland). Wanneer je dus studeert aan onze school ben je zeker dat je diploma in orde is met de regelgeving die betrekking heeft op jouw beroep!

Erkend door diverse beroepsverenigingen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is erkend door verschillende beroepsverenigingen. De opleidingen aan onze school leiden dan ook tot diploma’s die voldoende zijn om lid te worden van zo een federatie. De school is bijvoorbeeld erkend door de Wellnessfederatie vzw. Dit is de beroepsvereniging van de wellnesssector die zetelt in de Hoge Raad van de KMO (de Federale overheidsdienst Economie en Middenstand van België). De Wellnessfederatie vzw controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie dus studeert aan onze school is zeker van de kwaliteit van de opleiding. Wie slaagt voor het examen heeft recht op lidmaatschap bij deze erkende beroepsvereniging.

Erkend door de sector

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs staat bekend om haar cursussen die van zeer hoge kwaliteit zijn. Al onze docenten zijn ervaren lesgevers die hun strepen hebben verdiend in hun vakgebied. Het zijn allen vakspecialisten die je op een enthousiaste manier hun kennis zullen doorgeven. Doordat deze docenten met hun twee benen in de praktijk staan ben je zeker dat je op de hoogte bent van de recentste ontwikkelingen binnen de sector.

Examengarantie

Op het einde van elke opleiding is er een examen. Wanneer je geslaagd bent krijg je een diploma. Mocht je onverhoopt toch niet geslaagd zijn voor het eerste examen, dan mag je altijd gratis herexamen afleggen bij je docent in de volgende lessenreeks. Bekijk hier onze examengarantie!

Internationaal erkende school

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is internationaal erkend omwille van de professionele opleidingen. Wie bij ons les heeft gevolgd is zeker van zijn of haar erkenning en kan zich probleemloos aansluiten bij de verschillende beroepsverenigingen of brancheverenigingen. Ook wie wil starten in Nederland als zelfstandige kan met onze diploma’s via de Kamer van Koophandel zijn of haar btw-nummer bekomen.

Schrijf je nu in Gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!