teacherLabel

Jacobina Kunnen

4.1 / 5
Hallo, ik ben Jacobina. In mijn leven heb ik diverse baantjes gehad. Ik werkte o.a. bij een dierenarts, een postbedrijf en een bibliotheek. Op mijn veertigste heb ik het roer drastisch omgegooid. Waarom? Ik had al sinds mijn jeugd de wens om een kinderboek te schrijven. Mijn grootvader was schrijver en ik wilde uitzoeken of ik dat ook zou kunnen. Ik zei mijn baan op en ging mijn droom achterna. Ik volgde schriftelijke schrijfcursussen en deed de schrijfopleiding Proza voor Kinderen bij Scriptplus in Amsterdam. Ik trok mijn stoute schoenen aan en belde een redacteur van een tijdschrift. Ik mocht een proefverhaal voor volwassenen insturen. Het lukte! Ik schreef tientallen korte verhalen voor tijdschriften. Een eerste kinderboek van mij zag het daglicht. Voor een regionaal dagblad begon ik columns te schrijven, maar ik wilde nog beter leren schrijven. Ik verslond schrijfboeken en volgde speciale schrijfworkshops. Ik merkte ook dat je naast goede schrijftechniek moet beschikken over discipline, doorzettingsvermogen en lef. Je moet zelf het initiatief nemen, wil je opgemerkt worden bij uitgeverijen.
Mijn droom was uitgekomen: ik publiceerde, maar ik wilde meer. Ik had heel goed schrijfonderwijs gekregen en wilde mijn kennis overdragen aan beginnende schrijvers. Nu begeleid ik al 12 jaar cursisten via langeafstandsonderwijs. Tevens geef ik lessen creatief schrijven op diverse scholen en kunstzinnige instellingen. Het ontwikkelen van lesmateriaal hoort daarbij. Daarnaast beoordeel ik manuscripten van (beginnende) schrijvers.
 
Het contact met cursisten vind ik heel waardevol. Ik herken het enthousiasme als je iets moois hebt geschreven, als je verbaasd staat over jezelf. Of dat nu het schrijven van een column is of een verhaaltje voor een kleuter. Belangrijk om te vermelden is dat je huiswerk en de contacten met je docent vertrouwelijk worden behandeld.
Ik verheug me op onze samenwerking.
Hallo, ik ben Jacobina. In mijn leven heb ik diverse baantjes gehad. Ik werkte o.a. bij een dierenarts, een postbedrijf en een bibliotheek. Op mijn veertigste heb ik het roer drastisch omgegooid. Waarom? Ik had al sinds mijn jeugd de wens om een kinderboek te schrijven. Mijn grootvader was schr
readMore

Jacobina Kunnen givesCourses

undefined

Creatief Schrijven

homeLabel

study247

In de cursus creatief schrijven leer je zelf prachtige verhalen en romans schrijven.

€ 249.00vacancies_overview_title

We zoeken nog talent om ons team te versterken. Ben jij de persoon die we zoeken? Wil jij samen met ons onze school verder op de kaart zetten? Maak dan snel een profiel aan op onze website en stuur ons jouw cv!

vacancies_intern

Nog op zoek naar een creatieve en professionele werkplek? Een bedrijf die je heel wat verantwoordelijkheid geeft en een team die je daarin steunt? Begin en eindig je zoektocht bij ons. Klik verder naar de vacatures.

vacancies_discover

vacancies_docent

Wil jij jouw kennis graag overbrengen op jonge en minder jonge studenten? Dan willen wij jou als docent. We zijn steeds op zoek naar docenten die hun kennis met de wereld willen delen.

vacancies_discover

vacancies_international

Liever internationaal carrière maken? Dat kan. Onze scholengroep heeft wereldwijde ambities, die jij mee kan waarmaken.

vacancies_discover

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0