Docent

DOCENT

Maaike Goyens

4.8 / 5

Mijn naam is Maaike Goyens, en ik stel me graag even aan je voor. Zonder exact te weten wat ik wilde worden, wist ik op relatief jonge leeftijd dat ik “met en voor mensen” wilde werken. Ook wilde ik iets kunnen doen dat maatschappelijk relevant is. Als mijn beroep te maken zou kunnen hebben met kinderen, dan zou het de droomjob zijn. Erg duidelijk was dat natuurlijk niet, maar dat werd het gaandeweg de afgelopen jaren.

In 2004 studeerde ik af als Master in de Rechten aan de Vrije Universiteit, waar mijn keuzevakken tijdens het laatste jaar te maken hadden met het familie- en jeugdrecht. Nog zonder echt duidelijke ambitie besliste ik mijn stage als advocaat te volbrengen. Aan het einde van de driejarige stageperiode wist ik min of meer waarop ik mij hoofdzakelijk wilde toeleggen. Ik startte een zelfstandige praktijk. Ik werkte veel pro deo voor kwetsbare groepen in het familierecht & was jeugdadvocaat.

Door zowel professioneel als persoonlijk geconfronteerd te worden met de impact van een scheiding, werden mijn activiteiten hoofdzakelijk toegespitst op onderwerpen die daarmee verband hielden: de emotionele en praktische gevolgen van een scheiding, juridische regelingen rond een scheiding, ouderschap na scheiding, … en vooral veel aandacht voor de gevolgen van een scheiding voor kinderen.
Gaandeweg ondervond ik dat de advocatuur mij niet de professionele genoegdoening kon bezorgen die ik zocht. Ik wilde meer bemiddelings- en/of oplossingsgericht werken. In 2013 besloot ik definitief mijn toga aan de haak te hangen en als bemiddelaar mensen in scheiding te helpen: bij het oplossen van hun conflict én het uitwerken van juridische overeenkomsten.
 
Intussen werk ik samen met andere bemiddelaars die ook therapeut, gezinsbegeleider of dergelijke zijn, zodat wij de betrokken partners en de kinderen vóór, tijdens en na de scheiding de hulp en ondersteuning kunnen bieden die ze nodig hebben. Daarnaast schreef ik in 2013 samen met Jos Willems (VZW Nieuw Gezin) en Brigit Appeldoorn (Nederland) het boek “Living Together Apart” (Uitgeverij Lannoo), een boek over samen ouders blijven na een scheiding. Later verschijnt nog een volgend boek over nieuw samengestelde gezinnen. Doorheen de cursus zal duidelijk worden dat ik bijzondere aandacht heb voor kinderen in scheiding, en dat ouderschap na een scheiding mijn stokpaardje is.
 
Ik kijk er alvast naar uit met je samen te werken!

een echte vakexpert

dol op kennis overbrengen

populaire docent

betrokken en persoonlijk

laat je nadenken

Maaike Goyens geeft volgende opleidingen

;
Echtscheidingsmakelaar

Thuisstudie

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS