Nieuws, Acties & Vacatures

Karen Van Hoye Personal Coach

Docent aan het woord: Karen Van Hoye – Personal Coach

Iedereen wil gezond leven. Tegenwoordig is het hip om fit te zijn. Studies tonen aan dat bewegende mensen gelukkige mensen zijn. Allemaal goed en wel, maar de moeilijkste stap is om eraan te beginnen. Gelukkig zijn er mensen zoals Karen Van Hoye (34) die als Personal Coach ons helpen om het beste uit onszelf te halen en ons blijven motiveren om een gezond en sportief leven te leiden.

Karen is een geëngageerde docent die alles overheeft voor haar werk. Ze is een kanjer in het hardlopen, toegewijde mama van 2 meisjes, en dierenliefhebber. Ze is meer dan klaar om haar kennis en passie over te dragen aan toekomstige trainers.

KAREN, WAT HEB JE HIERVOOR GEDAAN QUA BEROEP? HEB JE ZELF OOK BIJKOMENDE OPLEIDINGEN GEVOLGD?

Momenteel werk ik als docent bij de Fontys SportHogeschool in Eindhoven. Ik heb 2 jaar geleden met succes een doctoraat afgerond in de Biomedische wetenschappen. Mijn onderzoek bekeek het effect van real time feedback en een persoonlijke coach op de (in)actieve levensstijl van de werkende bevolking.

WELKE OPLEIDINGEN DOCEER JE AAN HET CVA?

Ik heb de cursussen Personal Coach, Scriptiecoach en Statistiek geschreven voor afstandsonderwijs. Sinds vorig jaar doceer ik de Engelstalige cursus Personal Coach voor het Centre for Distance Learning. Daarnaast help ik studenten via avondonderwijs op een praktische manier doorheen de stof van inspanningsfysiologie, anatomie en trainingsleer. De theorielessen worden ook aangevuld met enkele praktijklessen om zo meer voeling te krijgen met de materie.

HOE ERVAAR JE HET LESGEVEN AAN ONZE SCHOOL?

Mijn studenten zijn enorm gemotiveerd en leergierig. Ze hebben bewust gekozen voor de opleiding waardoor het fijn is om deze studenten te begeleiden.

WAARIN SCHUILT VOLGENS JOU DE MEERWAARDE VAN AFSTANDSONDERWIJS?

Door afstandsonderwijs kunnen studenten hun eigen tijd indelen en de cursus combineren met hun andere activiteiten. Studenten kunnen op elk moment met hun vraag naar me toekomen en door veelvuldig mailcontact krijg je toch ook een band met de student.

HOE ZOU JIJ JE STIJL VAN LESGEVEN OMSCHRIJVEN?

Ik zoek de interactie op met de studenten. Vaak maak ik gebruik van actieve werkvormen zodat de studenten ook zelf aan de slag moeten in plaats van alleen de materie te absorberen als een zogenaamde spons. Als de student iets heeft bijgeleerd tijdens een les waar hij of zij ook echt iets mee kan, geeft dit mij steeds veel voldoening.

WAT ZOU JE TOEKOMSTIGE STUDENTEN ZEKER WILLEN MEEGEVEN?

Plan steeds in wanneer je welk onderdeel wil leren en geef jezelf ook de tijd om bepaalde zaken onder de knie te krijgen. Sommige onderdelen uit de cursus zoals anatomie en inspanningsfysiologie zijn niet altijd gemakkelijk te begrijpen. Het kan helpen om te kijken naar educatieve filmpjes op het platform om je zo de stof eigen te maken.

Wil jij Personal Coach worden en ben je op zoek naar een degelijke opleiding met een professionele docent om je te begeleiden? Bekijk ons proefhoofdstuk en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze cursus. Inschrijven kan op elk moment van het jaar, dus je kan meteen starten. Succes!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!