Nieuws, Acties & Vacatures

Touw Kleur

Docent aan het woord: Chantal van de Walle

Chantal van de Walle is Rookstopconsulent aan het Centrum voor Afstandsonderwijs en doet dat met veel toewijding en passie. Van opleiding godsdienst en geschiedenis docent, heeft ze haar horizonten verruimd als geestelijk verzorger en is ze intussen eigenaar van haar eigen praktijk waar ze mensen vanuit een psychologische aanpak begeleidt in hun levensprocessen.

Na haar docentenopleiding is ze terug verhuisd naar haar geboorteplek in Zeeuws-Vlaanderen. Daar gaf ze een aantal jaar les in de school waar ze zelf ooit in de banken zat. Van leraar naar bedrijfsinkoper was voor Chantal geen grote aanpassing, waardoor ze nadien in een Duits postorderbedrijf ook snel haar gading vond. Op haar 40ste knaagde het echter om terug met mensen te werken en besloot ze af te studeren als pastoraal werkster. “Hierna heb ik een eigen praktijk opgestart waarin ik mijn ervaringen van zowel het bedrijfsleven als geestelijk verzorger kan combineren.”

“Ik ben een bruggenbouwer tussen de drie disciplines van didactiek, bedrijfskunde en psychologie.“

Hierdoor is Chantal de perfecte aanwinst als docente Rookstopconsulent. Niet enkel heeft ze zelf ervaring met het stoppen met roken, ook beroepsmatig heeft zij de kennis om mensen vakkundig te begeleiden, te stimuleren en te motiveren. “Ik vind het heel leuk om als docent werkzaam te zijn; dat ervaar ik als een cadeau. En wat is er nu mooier dan hier je beroep van te kunnen maken. Bovendien is de sfeer op school een open sfeer met fijne contacten en veel mogelijkheden voor zowel docent als student.”

chantal-van-de-walle-rookstopconsulent-profiel-lengtefoto

“Mijn stijl van lesgeven zou ik willen omschrijven als instructief, maar altijd met een grote eindverantwoordelijkheid voor de student zelf. Het grote werk ligt dus daar. Als docent reik je de kennis aan en die dan door de student op verschillende manieren eigen gemaakt kan worden. Dat de student met de aangeboden stof zelf aan de slag gaat en dat zelf verwerkt, is belangrijk.”

Chantal zou ten slotte al haar studenten het volgende willen meegeven: “Het is altijd leuk om te leren en je te verdiepen in bekende of onbekende stof. Leren is immers een proces dat nooit ophoudt, geniet er dus ook zo veel mogelijk van. Daarnaast is het belangrijk dat je beseft dat welke keuze van studie je ook maakt: het is altijd de moeite waard! Je wordt er als mens rijker van en daarom is het doceren voor mij ook zo mooi om te mogen doen.”

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!