Cursus Tegelzetter

Praktische info
  • Lesgeld: 392 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
vloerder bezetter avondschool attest vestigingsattest
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

tegels zetten opleiding cursus vloerder verstigingsattest thuisopleiding bouw tegelzetter vloerder CVA vestigingsattest thuisstudie vloeren marmer tegels
Erkend diploma tegelzetter

Als tegelzetter kan je overweg met mozaïeksteentjes, handgemaakte tegels en stevige vloertegels. Er zijn heel veel mogelijkheden en een degelijke plaatsing en afwerking stellen je klanten zeer op prijs. De ene ondergrond is de andere niet: met vakkennis ga je aan de slag. Dan is ook voldoening verzekerd want je werk wordt fel gewaardeerd.

Om als tegelzetter aan de slag te gaan, zowel in hoofdberoep als bijberoep, heb je een officieel attest nodig. Met deze opleiding leren we je alles wat bij het beroep komt kijken zodat je snel het attest kan behalen.

Beschik je al over de nodige praktische vaardigheden, maar dien je je in orde te stellen met de vestigingswet? Ben je een handige Harry en heb je oog voor stijl en esthetiek? Ben je een vroegtijdige schoolverlater die alsnog zijn erkende vestigingsattesten wil behalen? Ben je al jaren actief in de sector en wil je op een snelle manier je officiële diploma's behalen? Kies dan nu voor de opleiding tegelzetter van het CVA.

Deze eigentijdse thuiscursus kwam tot stand in samenwerking tussen het Centrum Voor Afstandsonderwijs en zelfstandige beroepsdeskundigen. Alle aspecten van het beroep worden erg helder uiteengezet. Op deze manier word je in sneltempo voorbereid op het examen aan de Centrale Examencommissie. Als je hiervoor slaagt, kan je onmiddellijk aan de slag als tegelzetter. Aarzel niet en bestel deze thuisstudie om zo glansrijk te slagen op het examen en zo je droom te verwezenlijken!

In het eerste cursusonderdeel word je ingewijd in de administratieve kennis. Zo hebben gunning en uitvoering van overheidsopdrachten, het aannemingscontract, uitvoeringsplannen en bestekken voortaan geen geheimen meer voor jou! Verder verdiep je je in de milieuwetgeving, veiligheidsregels en calculatie van bouwonkosten.

Het tweede onderdeel van de cursus tegelzetter- vloerder gaat dieper in op de gespecialiseerde materie. Je leert meer over de aard, samenstelling, herkomst en eigenschappen van tegels. Verder kom je ook te weten welke specifieke materialen je als tegelzetter niet kan missen. Bovendien krijg je onder de knie hoe je ondervloeren en muren de correcte voorbehandeling geeft. Daarnaast leert jouw persoonlijke docent je ook de verschillende plaatsingswijzen aan en de invloed van temperatuur en vocht. Met al deze kennis op zak, ben jij de vakman waar iedereen op zit te wachten!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding tegelzetter. Wanneer je klaar bent met jouw studie, maak je een afspraak met de examencommissie economie en middenstand. Via deze examencommissie behaal je het erkende vestigingsattest dat je toelaat om als tegelzetter te starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep, mits je ook jouw attest bedrijfsbeheer op zak hebt. Maandelijks worden er meerdere examens georganiseerd. Via onze thuiscursussen bereiden we je perfect voor op dit examen. Bovendien geldt voor deze opleid de examengarantie!

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus tegelzetter is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af bij de examencommissie economie en middenstand. Zo behaal je het erkende vestigingsattest dat je toelaten om met dit beschermd beroep uit te oefenen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Er wordt getoetst of je parate kennis hebt en je de verbanden tussen de verschillende hoofdstukken begrijpt. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma tegelzetter via de post naar huis gestuurd. Alle diploma's voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding tegelzetter bedraagt slechts 392 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus tegelzetter door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Kurt D.W. (Wommelgem)

Als metselaar van beroep wil ik me bijscholen in het tegelzetten. In de praktijk al ervaring mee, maar hier worden de puntjes op de i gezet.

Stefan D. (Ede)

Wij zijn ons huisje aan het verbouwen en gaan de afwerking helemaal zelf doen. Dit geeft toch meer informatie dan wat ik al op filmpjes op het internet heb gevonden.

Dave T. (Borgerhout)

Zeer goed geschreven cursus. Moeilijk onderwerp om over te schrijven, maar hier bijzonder goed gelukt. Knap werk! Als je iets over het onderwerp moet leren, zeker een aanrader!

Robby V. (Hofstade)

Voor mij was deze thuisstudie de beste manier om mijn vestigingsattest te behalen. Als ik de cursus ergens anders gevolgd had, had ik er zeker langer over gedaan.

Lees ook onze interieur, decoratie en bouwsblog

Shutterstock 41611177

Word interieurstylist(e) bij Domus

Domus is een Belgisch creatief en tijdloos interieurmerk gespecialiseerd in eigen ontwerp en distributie van interieurdesign, woondecoratie en meubelen voor …

Graduation Cap

Student Martijn behaalt als eerste het diploma Allround Immocoach

Onze opleiding ‘Allround Immocoach’ is nog maar een aantal maanden in omloop, maar de eerste graduaat is al bekend. Martijn …

Opleiding Erkend Aannemer1

Word franchise Renovatiecoördinator onder de vlag van Renoffice

Wil jij graag op je eigen benen staan als renovatiecoördinator, maar schrikt het ondernemerschap je wat af? Dan is ‘franchising’ …

Page 1 of 41234»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!