cpHomeBreadcrumb / Sport /Strength en conditioning

Strength en conditioning

 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • Centrum voor Avondonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
€666
payInTerms

Personal trainer, cpProfessionWithFuture

Ben je een personal trainer of kinesist en wil je jouw aanbod verder uitbreiden? Of ben je een nieuwkomer in het vak en wil je binnenkort aan de slag als personal trainer of coach? Dan is deze opleiding ongetwijfeld iets voor jou. Tijdens deze tweedaagse opleiding ontdek je de fysiologische processen die ons lichaam ondergaat tijdens het trainen en je leert die kennis gebruiken om de prestaties van je klanten te verbeteren. Je wordt ingeleid tot de inspanningsfysiologie en de verschillende meetmethodes. Daarnaast gaan we dieper in op de sportperformance en het profiel van sporters. Je leert hoe je een team of individu op een verantwoorde manier helpt trainen.

Tot slot leer je op een gestructureerde en wetenschappelijk onderbouwde manier trainingsprogramma's maken op maat van je klanten, zodat je in iedere fase van de training de juiste prikkels biedt. Je leert dit toepassen in de praktijk door gepersonaliseerde trainingsprogramma's op te stellen. Na het afronden van deze opleiding pas je deze nieuwe kennis en vaardigheden meteen toe bij het begeleiden van sporters.

Succes komt niet uit kracht, maar uit inspanning en doorzettingsvermogen

Maya Angelou
cpWouldYou
 • jouw klanten helpen hun kracht, uithouding en snelheid te verbeteren
 • de fysiologische processen die in ons lichaam plaatsvinden wanneer we trainen beter begrijpen
 • zelf gestructureerde en gepersonaliseerde trainingsschema's opstellen
 • les krijgen van ervaren mastercoaches
 • starten als zelfstandig personal trainer
Strength en conditioning
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • cpEducationTypeProfessional
 • €666
 • payInTerms
cpProgram Strength en conditioning
Strength & Conditioning avondschool
cpCourseContent
 • Algemene begrippen en trainingsprincipes
 • Fysiologische processen tijdens het trainen
 • Inleiding tot de inspanningsfysiologie
 • Sportperformance
 • Periodisering en programmering
Volwassenenonderwijs Strength & Conditioning
cpSkillsAndSkills
 • Je stelt op maat gemaakte trainingsprogramma op voor individuele sporters en sportteams.
 • Je begrijpt de fysiologische processen die ons lichaam ondergaat tijdens het trainen.
 • Je herkent de algemene begrippen en trainingsprincipes van de fysieke basiseigenschappen en past ze toe in je eigen vakgebied.
 • Je weet hoe je de prestaties van sporters in verschillende sporttakken moet verbeteren.
Strength & Conditioning volwassenenonderwijs
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig personal trainer of coach
 • Personal coach in een fitnesscentrum of sportschool
 • Sport-, bewegings-, motivatie- of lifestylecoach in een gezondheidscentrum

cpStartingDatesGroupCourse Strength en conditioning

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
Strength en conditioningSaturday27-01-202403-02-2024Antwerpen10:00 - 18:00subscribe-card
Strength en conditioningSaturday03-02-202410-02-2024Gent10:00 - 18:00subscribe-card

cpPracticalInfo

De opleiding Strength en conditioning bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 8 uur, inclusief pauze. Tijdens de lessen leer je alles over de juiste manieren om kracht op te bouwen, conditie te verbeteren en sneller te worden. De mastercoaches brengen je de nodige tips & tricks bij zodat jij perfect voorbereid bent om je cliënteel professioneel te begeleiden. Aan het einde van de cursus ben jij in staat uitstekende trainingsprogramma's op te stellen en verschillende soorten sporters naar een hoger niveau te coachen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Strength en conditioning vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Strength en conditioning bedraagt 666.00 euro. Dit bedrag omvat een online cursus, professionele begeleiding van de mastercoaches en het gebruik van de lokalen. Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle opleiding!
Strength en conditioning
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • €666
 • payInTerms

cpStartNewCarreer Strength en conditioning. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Avondonderwijs.

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€360cpOnSubscribe
€359.28 beforeFirstLesson

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Strength en conditioning

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Angie B.
Angie B.

Aventuz sluit helemaal aan bij wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in het lichaam en beweging. Als atleet heb ik zelf blessures gehad. Gelukkig ben ik met de juiste mensen in contact gekomen die het steeds tot een goed einde wisten te brengen. Dat fascineert me enorm, maar om nu nog 5 jaar te studeren om kiné te worden, is wat onrealistisch. Een opleiding zoals die van Aventuz, die specifiek gericht is op bepaalde zaken, sluit daarom perfect aan bij mijn wensen. Voor mij was dat dé motivatie om de opleiding te volgen.
 
PT worden is vandaag nog niet erkend. Iedereen kan PT worden. Toch is het belangrijk om een minimum aan know-how en een bewijs te hebben dat je een bepaalde opleiding achter de rug hebt vooraleer je van start gaat.
 
Bij de modules 1 tot en met 4 is er duidelijk een rode draad. Ze volgen goed op elkaar. In de eerste module (Intake en Screening) ga je kijken waar de problemen liggen. In modules 2, 3 en 4 leer je die problemen doeltreffend aanpakken.
 
Module 5: Strength & Conditioning gaat verder dan de vorige 4 modules. Het is perfect voor de mensen die meer willen weten over kracht. Vooral als je naar High Performance wilt werken, of met topatleten of mensen die liever via het klassieke beeld willen werken, is deze module essentieel. Je leert o.a. hoe je aan planning en periodisering kan gaan doen. En je gaat op lange termijn kijken, wat belangrijk is als je met mensen werkt binnen of buiten het seizoen.

Emilie V.
Emilie V.

Terwijl ik nog studeerde volgde ik bij Johan Gerets een tweedaagse opleiding. Ook al was dat maar één weekend, voor mij was het echt mindblowing. Toen Johan een tijdje later begon met Aventuz Academy heb ik geen seconde getwijfeld en me meteen ingeschreven. Ik zag dat het veel uitgebreider ging zijn dan de eerste keer en dat ze ook in 6 modules werken waardoor je voldoende tijd hebt ertussen om de leerstof te verwerken. Voor mij was dat toch wel een belangrijke reden.
 
Het is echt het complete plaatje. Je doorloopt alle stappen om iemand op een perfecte, verantwoorde manier te begeleiden, van het eerste contact met de klant tot het corrigeren van foute bewegingen. Ik denk niet dat er veel opleidingen zijn die zo'n volledig programma aanbieden.
 
Ik merk dat ik enorm veel van wat ik bij Aventuz geleerd heb, kan gebruiken tijdens het begeleiden van mijn klanten. De eerste module (Screening & Intake) maakt bijvoorbeeld een enorm verschil. Je kan iemand niet goed begeleiden als je geen screening hebt gedaan. Je moet weten hoe ze bewegen en op basis daarvan ga je verder.
 
De mastercoaches leggen gedetailleerd uit waar de oefeningen goed voor zijn en in welke situatie je ze kan toepassen. Daardoor kan je achteraf zelf creatief zijn en variaties zoeken, aangepast aan de unieke situatie van je klanten.
 
Je hebt les met een diverse groep. Er zijn mensen bij die nog geen ervaring hebben, maar er zijn er ook die al jaren een eigen praktijk hebben en die al ervaring hebben met topsporters bijvoorbeeld. Het is dus zeker wel een opleiding voor iedereen.

Rudy B.
Rudy B.

Door in contact te komen met Johan kwam ik bij de Aventuz Academy terecht en ik besloot de volledig opleiding te volgen. Tijdens de verschillende modules heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik mensen beter kan helpen, op een meer functionele manier. Zo krijg ik effectief problemen en klachten van mensen opgelost.
 
Wat me vooral verraste in de modules van Aventuz waren het soort bewegingen dat de mastercoaches ons hebben aangeleerd. Veel van de functional movements had ik nog nooit gezien. Er werd steeds diep ingegaan op hoe je de oefening uitvoert, voor wie de oefening toepasselijk is en waar je op moet letten. Zo heb ik mijn repertoire enorm uitgebreid.
 
Wat enorm motiverend is, is dat de mastercoaches vol passie en energie lesgeven. Ze staan altijd bereid om te helpen of om vragen te beantwoorden. Ook na de lessen kan je vragen stellen of feedback vragen. Dat helpt enorm om de leerstof onder de knie te krijgen en correct toe te passen. Over het algemeen ben ik super tevreden van de opleiding en de coaches.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0