Steeds meer mensen kiezen voor verse producten bereid door echte ambachtslui. Kruideniers, marktkramers en traiteurs beleven hoogdagen. Ook slagerijen surfen mee op de trend. Heb jij een liefde voor lekker eten en pure producten? Zoek je een uitdaging in een dynamische en winstgevende sector? Volg dan de thuisstudie Slager.
Tijdens deze opleiding ontdek je alles over verschillende soorten vlees en hun bereiding. Daarnaast leer je werken met de onmisbare machines en materialen. Verder gaat de cursus in op hygiëne, veiligheid en winkelinrichting. Zo bouw jij al snel een gerenommeerde slagerij uit!
Lekker vlees en hemelse charcuterie? Je klanten smullen ervan! Jij staat al gauw bekend als kwaliteitsslager, zowel in je eigen dorp als ver daarbuiten.
Het maakt niet uit hoeveel vlees je snijdt, zolang je verhaal maar sappig is.
Studymethodfilter | Locationfilter | Lessonday | Firstlesson | Lastlesson | Alllessons | |
---|---|---|---|---|---|---|
inbetweenCoursePage.startdata.thuis | inbetweenCoursePage.startdata.whereYouWant | inbetweenCoursePage.startdata.ownPlanning | inbetweenCoursePage.startdata.whenYouWant | inbetweenCoursePage.startdata.ownChoise | inbetweenCoursePage.startdata.ownPlanning |
Je gaat direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie van de cursus en het handboek gaan meteen op de post. Die weet je dus snel te vinden in jouw brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Vanaf dag één geniet je bovendien een jaar lang van online begeleiding door een echte slager. Hij geeft je praktijkgerichte tips, feedback en extra informatie. Dat garandeert een vlotte thuisstudie met maximale slaagkans.
Je ontvangt een uitgebreid handboek én speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde het cursuspakket op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.
Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie.
Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een slager of in de beenhouwerij van een supermarkt, vraag naar een toffe stageplaats en leer alle kneepjes van het vak. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een droomjob als professioneel Slager.
Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het theorie-examen is een online examen waarin je kennis over de leerstof wordt getoetst. Het online examen kan je volledig van thuis uit afleggen. Behaal je een score van minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post jouw diploma.
cpTuitionFees
Je betaalt voor je opleiding Slager maar 449.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid handboek én een aanvullende cursusmap. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een docent die al sinds zijn tienerjaren in de slagerij staat. Dat is expertise! Verder krijg je ook vrij toegang tot ons online studentenplatform. Zo ben jij perfect geplaatst om op korte tijd als kwaliteitsslager aan de slag te gaan.
Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.
Als traiteur met een specialisatie in fijne vleeswaren zou ik graag meer weten over het beroep van slager en alles wat erbij komt kijken. Daar is een thuisopleiding ideaal voor. Zo kan ik op mijn snelheid studeren zonder mijn zaak uit het oog te verliezen.
Heel tevreden over het boek en over de begeleiding. Voor mij was het de eenvoudigste manier om zelfstandig slager te worden.
Na mijn jarenlange dienst bij een slager, had ik al de praktijkervaring opgedaan. Ik miste enkel nog de juiste papieren om als zelfstandige te beginnen. Met de hulp van de thuiscursus heb ik in 7 maanden het vestigingsattest voor slager behaald. Ondertussen heb ik de slagerij van mij oude werkgever overgenomen.