cpHomeBreadcrumb / Sport /Nutrition en lifestyle

Nutrition en lifestyle

 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • Centrum voor Avondonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
€666
payInTerms

Personal trainer, cpProfessionWithFuture

Wil je naast fysieke begeleiding jouw klanten ook helpen met hun voeding en hun levensstijl? Dan is deze module iets voor jou. Gezond eten en evenwichtig leven is essentieel voor een goede gezondheid. Bioritme, voeding, omgeving, stress en relaties spelen een grote rol op vlak van het menselijk welzijn. Mensen moeten hun lichaam echter beter leren kennen. Als coach help jij hen daarbij. Onderscheid jezelf van andere coaches door nog meer uit het leven van je patiënt of klant te halen. Na deze tweedaagse opleiding breid jij je aanbod uit met voedings- en lifestyle-advies.

Eerst leer je de basiskennis van voeding. We overlopen de macro's en de micro's, calorieën en de verschillende lichaamstypes. Je leert alles over gezondheid en de factoren die er invloed op hebben. Daarnaast gaan we dieper in op metabole flexibiliteit en pathologieën. Ook nutrient sensing komt aan bod.

Een belangrijk aspect van de gezondheid is het immuunsysteem en lichaamsbarrières. Daarom staan we daar ook even bij stil. Ten slotte ontdek je de invloed van je geest en stress op de mentale en fysieke gezondheid.

Na deze tweedaagse opleiding neem jij functionele voeding- en lifestyle-intakes af, herken je lifestyle-gerelateerde klachten, geef je voedingsadvies en meer. Onze coaches zorgen ervoor dat je volledig mee bent en de leerstof correct toepast. Ook na de opleiding blijf je deel van onze community en ben je welkom om kennis uit te wisselen. Schrijf je nu in voor deze module en ga een succesvolle toekomst tegemoet!

Een goede voeding en een gezonde levensstijl zijn de beste medicijnen voor het lichaam.

onbekend.
cpWouldYou
 • je klanten begeleiden met hun eetpatronen, voeding en levensstijl
 • alles leren over het immuunsysteem
 • ontdekken welke factoren invloed hebben op de gezondheid
 • les krijgen van ervaren mastercoaches
 • starten als zelfstandig personal trainer
Nutrition en lifestyle
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • cpEducationTypeProfessional
 • €666
 • payInTerms
cpProgram Nutrition en lifestyle
Nutrition & Lifestyle avondschool
cpCourseContent
 • Basiskennis van voeding: macro's, micro's calorieën, lichaamstypes
 • De gezondheid en de beïnvloedende factoren
 • Metabole flexibiliteit, nutrient sensing en metabole pathologieën
 • Het immuunsysteem en het belang van lichaamsbarrières
 • Invloed van de mind en stress op de gezondheid
Volwassenenonderwijs Nutrition & Lifestyle
cpSkillsAndSkills
 • Je neemt functionele voedings- en lifestyle-intakes af
 • Je herkent klachten rond de levensstijl van je cliënteel
 • Je geeft advies over de invloed van voeding, stress en levensstijl op de gezondheid
 • Je helpt je klanten met hun voeding en levensstijl te verbeteren in functie van hun doelstellingen
Nutrition & Lifestyle volwassenenonderwijs
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig personal trainer of coach
 • Personal coach in een fitnesscentrum of sportschool
 • Sport-, bewegings-, motivatie- of lifestylecoach in een gezondheidscentrum

cpStartingDatesGroupCourse Nutrition en lifestyle

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
Nutrition en lifestyleSaturday10-02-202417-02-2024Antwerpen10:00 - 18:00subscribe-card
Nutrition en lifestyleSaturday17-02-202424-02-2024Gent10:00 - 18:00subscribe-card

cpPracticalInfo

De opleiding Nutrition en lifestyle bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 8 uur, inclusief pauze. Tijdens de lessen gaan we dieper in op voeding en levensstijl. De mastercoaches brengen je de nodige kennis en expertise bij zodat jij perfect voorbereid bent om je cliënteel professioneel te begeleiden met hun voeding en levensstijl. Aan het einde van de cursus ben jij in staat uitstekende intakegesprekken te voeren en je klanten functioneel te screenen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Nutrition en lifestyle vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Nutrition en lifestyle bedraagt 666.00 euro. Dit bedrag omvat een online cursus, professionele begeleiding van de mastercoaches en het gebruik van de lokalen. Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle opleiding!
Nutrition en lifestyle
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • €666
 • payInTerms

cpStartNewCarreer Nutrition en lifestyle. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Avondonderwijs.

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€360cpOnSubscribe
€359.28 beforeFirstLesson

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Nutrition en lifestyle

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Angie B.
Angie B.

De 6de module Nutrition & Lifestyle is echt life changing. Tijdens deze module heb ik veel dingen gezien die ik zelf nog niet wist, en ik ben altijd al vrij bewust bezig geweest met mindset en healthy lifestyle. Maar als je met experts uit het domein praat, komen er altijd zaken aan het licht die je nog niet wist. Ik heb daar heel veel aan gehad. Je stapt weg van het fysieke, waardoor je tot de vaststelling komt dat bepaalde problemen in het lichaam geen fysieke oorzaak hebben. Het onderliggende probleem kan ook mentaal zijn. In deze module krijg je de wetenschappelijk onderbouwde kennis om die problemen aan te pakken. Het is vrij theoretisch, maar er zijn genoeg praktische voorbeelden, van ademhalingsoefeningen tot meditatie. Het is echt de bedoeling om eens uit je comfortzone te stappen.

Emilie V.
Emilie V.

Terwijl ik nog studeerde volgde ik bij Johan Gerets een tweedaagse opleiding. Ook al was dat maar één weekend, voor mij was het echt mindblowing. Toen Johan een tijdje later begon met Aventuz Academy heb ik geen seconde getwijfeld en me meteen ingeschreven. Ik zag dat het veel uitgebreider ging zijn dan de eerste keer en dat ze ook in 6 modules werken waardoor je voldoende tijd hebt ertussen om de leerstof te verwerken. Voor mij was dat toch wel een belangrijke reden.
 
Het is echt het complete plaatje. Je doorloopt alle stappen om iemand op een perfecte, verantwoorde manier te begeleiden, van het eerste contact met de klant tot het corrigeren van foute bewegingen. Ik denk niet dat er veel opleidingen zijn die zo'n volledig programma aanbieden.
 
Ik merk dat ik enorm veel van wat ik bij Aventuz geleerd heb, kan gebruiken tijdens het begeleiden van mijn klanten. De eerste module (Screening & Intake) maakt bijvoorbeeld een enorm verschil. Je kan iemand niet goed begeleiden als je geen screening hebt gedaan. Je moet weten hoe ze bewegen en op basis daarvan ga je verder.
 
De mastercoaches leggen gedetailleerd uit waar de oefeningen goed voor zijn en in welke situatie je ze kan toepassen. Daardoor kan je achteraf zelf creatief zijn en variaties zoeken, aangepast aan de unieke situatie van je klanten.
 
Je hebt les met een diverse groep. Er zijn mensen bij die nog geen ervaring hebben, maar er zijn er ook die al jaren een eigen praktijk hebben en die al ervaring hebben met topsporters bijvoorbeeld. Het is dus zeker wel een opleiding voor iedereen.

Rudy B.
Rudy B.

Door in contact te komen met Johan kwam ik bij de Aventuz Academy terecht en ik besloot de volledig opleiding te volgen. Tijdens de verschillende modules heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik mensen beter kan helpen, op een meer functionele manier. Zo krijg ik effectief problemen en klachten van mensen opgelost.
 
Wat me vooral verraste in de modules van Aventuz waren het soort bewegingen dat de mastercoaches ons hebben aangeleerd. Veel van de functional movements had ik nog nooit gezien. Er werd steeds diep ingegaan op hoe je de oefening uitvoert, voor wie de oefening toepasselijk is en waar je op moet letten. Zo heb ik mijn repertoire enorm uitgebreid.
 
Wat enorm motiverend is, is dat de mastercoaches vol passie en energie lesgeven. Ze staan altijd bereid om te helpen of om vragen te beantwoorden. Ook na de lessen kan je vragen stellen of feedback vragen. Dat helpt enorm om de leerstof onder de knie te krijgen en correct toe te passen. Over het algemeen ben ik super tevreden van de opleiding en de coaches.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0