Cursus Medisch Secretariaat

Praktische info
  • Lesgeld: 241 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
opleiding medisch secretariaatsmedewerker doktersassisten
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie
opleiding medisch cursus secretaresse
Erkend diploma medisch secretaresse

De gezondheidssector is bijzonder boeiend en biedt heel wat toekomstperspectieven. Als doktersassistent zorg je ervoor dat een medische praktijk of een gezondheidscentrum prima functioneert. Je handelt patiëntenadministratie zorgvuldig af. Je bent de onmisbare rechterhand van iedere arts!

Als medisch secretaresse sta je de dokter bij in de dagelijkse activiteiten. Je zorgt er voor dat alles op wieltjes loopt in de praktijk. Telefoongesprekken afhandelen, afspraken maken, de klanten hartelijk ontvangen, de dokter assisteren bij verschillende handelingen is maar een greep uit het uitgebreide takenpakket van een doktersassistent. Een dag in een dokterspraktijk is nooit hetzelfde! Je kunt ook terecht in een medisch centrum, laboratorium of gezondheidscentrum.

Praktijkgerichte opleiding

Deze praktijkgerichte cursus gidst je stap voor stap door allerhande aspecten van dit veelzijdige beroep. De thuisstudie stoomt je klaar om je administratieve, communicatieve en organisatorische vaardigheden te verwerven en/of verder te ontplooien.

Een ervaren medisch secretaresse leert je alle kneepjes van het vak. Je verwerft de nodige medische terminologie en leert hoe je professioneel aan de telefoon of in briefvorm communiceert. Na afloop van deze cursus heb je alle vaardigheden en kennis om in een medisch secretariaat aan de slag te gaan! Met dit diploma heb je een waaier aan beroepsmogelijkheden. Niet alleen in ziekenhuizen is er een grote nood aan goed opgeleide medische secretaressen. Ook kan je aan de slag bij gespecialiseerde klinieken, (huis-)artsenpraktijken en verpleeghuizen.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Dit is je docent
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding medisch secretaresse. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus medisch secretaresse is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties te Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Er wordt getoetst of je parate kennis hebt en je de verbanden tussen de verschillende hoofdstukken begrijpt. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma medisch secretaresse via de post naar huis gestuurd. Alle diploma's voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding medisch secretaresse bedraagt slechts 241 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus medisch secretaresse door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Simonne M. (Vosselaar)

Een goede basis van medische termen en de werking van de sociale zekerheid is belangrijk als medisch assistente. Deze cursus bespreekt al die thema's heel uitgebreid.

Joor O. (Tienen)

Op een medisch secretariaat kom je vaak in contact met patiënten die bezorgd zijn en zo vlug mogelijk willen genezen. Een warm en persoonlijk onthaal, en een vlotte service zijn dan heel fijn. Als doktersassistent speel je daar een rol in.

Tessa B. (Moorslede)

Ik zou graag als secretaresse van een dokter aan de slag gaan. Via deze thuisstudie ga ik mij voorbereiden op mijn nieuwe carrièreplannen. Ik heb er goede moed in om vanaf de eerste keer te slagen.

Julie V.A. (Lierde)

Om mij voor te bereiden op mijn sollicitatiegesprekken heb ik de groepslessen medische secretaresse gevolgd. Dankzij de heldere uitleg van de docent was het niet moeilijk om de leerstof onder de knie te krijgen. Het fijne aan de groepslessen vind ik contact met de medestudenten. Je leert veel door gewoon met hen te praten over het vak.

Lees ook onze gezondheidsblog

Shutterstock 224916310

Gezocht: Nederlandstalige typisten

Ben jij op zoek naar een leuke bijverdienste op freelance basis? Landmeter- en expertenbureau Maestro is op zoek naar Nederlandstalige …

Secretary

Docent in de kijker: Hilde Mortelmans

Het CVA is gekend in binnen- en buitenland. Jaarlijks krijgen we dan ook aanvragen van mensen over de hele wereld …

Medisch Secretaresse Opleiding

Gezocht: Assistente huisartsenpraktijk

Ben jij op zoek naar een uitdagende, ondersteunende job in de medische sector? Huisartsenpraktijk is op zoek naar een Medisch …

Page 1 of 712345»...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!