//

Elk technisch of industrieel product dat we vandaag gebruiken is ooit door iemand bedacht. Om dergelijke uitvindingen te beschermen tegen commercialisatie door derden, bestaan er octrooien, ook bekend als patenten. Zij zijn de meest waardevolle en juridisch waterdichte tool om het intellectueel eigendom van jouw onderneming of organisatie te beschermen. Octrooien zijn bovendien algemeen geldend.

Met behulp van praktische cases geeft deze cursus een uitgebreid overzicht van het Belgisch octrooirecht. Zowel de aanvraagprocedure voor, de reikwijdte van, als de beperkingen op het octrooirecht komen aan bod. Verder is er aandacht voor internationale octrooiverdragen en vrij toegankelijke patentdatabanken. Zo weet jij exact hoe je uitvindingen van jezelf of je werknemers patenteert.

Na deze cursus heb jij dan ook alle handvaten om zelf octrooien aan te vragen, af te dwingen of in licentie over te dragen als wisselgeld bij onderhandelingen, bijvoorbeeld tussen maakbedrijven. Met monopolies en royalty’s laat jij elke uitvinding optimaal renderen en maximaliseer je de initiële investering.

Intellectueel Recht: Octrooirecht
  • Certificaat
  • cpHomeCourseType
  • cpEducationTypeProfessional