cpHomeBreadcrumb / Sport /Intake en functional screening

Intake en functional screening

 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • Centrum voor Avondonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
€466

Personal trainer, cpProfessionWithFuture

Een intakegesprek voeren als Personal Trainer is een uitdaging. Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je de juiste vragen te stellen om de nodige informatie over je klanten te verzamelen. De coaches geven je allerlei tips & tricks om je daarbij te helpen. De focus gaat hierbij naar het professioneel kader waarin je leert werken.

Daarnaast leer je via specifieke screeningoefeningen de sterke en minder sterke punten van je klant te identificeren. Je leert je klanten echt 'lezen' en komt alles te weten dat je moet weten om hen professioneel te begeleiden. Zo begeleid je hen naar hun doelen en vermijd je blessures.

Ten slotte gaan we dieper in op de dataverwerking, zodat je alle verzamelde informatie online leert opslaan en professioneel te werk gaat. We tonen jullie de fiches waarin je alle data van je klanten opslaat en er praktisch mee aan de slag gaat.

Je kunt niet in de toekomst kijken, maar je kunt wel de nodige stappen zetten om deze te creëren.

Onbekend
cpWouldYou
 • gerichte intakegesprekken voeren
 • je cliënteel beter leren kennen via functionele screenings
 • data verwerken en gebruiken om gepersonaliseerde training te voorzien
 • les krijgen van ervaren mastercoaches
 • starten als zelfstandig personal trainer
Intake en functional screening
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • cpEducationTypeProfessional
 • €466
cpProgram Intake en functional screening
Intake & functional screening avondschool
cpCourseContent
 • Het intakegesprek
 • De functionele screening
 • Dataverwerking
Volwassenenonderwijs Intake & functional screening
cpSkillsAndSkills
 • Je leidt een intakegesprek en functionele screening in goede banen en verzamelt alle nodige informatie over je cliënteel
 • Je weet wat je klant verwacht en wat hun doelen zijn
 • Je identificeert werkpunten bij de klant en weet hoe je blessures voorkomt
 • Je gebruikt de data die je verzamelt om je klanten optimaal te begeleiden
Intake & functional screening volwassenenonderwijs
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig personal trainer of coach
 • Personal coach in een fitnesscentrum of sportschool
 • Sport-, bewegings-, motivatie- of lifestylecoach in een gezondheidscentrum

cpStartingDatesGroupCourse Intake en functional screening

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
Intake en functional screeningSaturday24-02-202402-03-2024Antwerpen10:00 - 18:00subscribe-card
Intake en functional screeningSaturday02-03-202409-03-2024Gent10:00 - 18:00subscribe-card

cpPracticalInfo

De opleiding Intake en functional screening bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 8 uur, inclusief pauze. Tijdens de lessen leer je eerst alles over het intakegesprek en de functionele screening. De mastercoaches brengen je de nodige tips & tricks bij zodat jij perfect voorbereid bent om je cliënteel professioneel te begeleiden. Aan het einde van de cursus ben jij in staat uitstekende intakegesprekken te voeren en je klanten functioneel te screenen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Intake en functional screening vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Intake en functional screening bedraagt 466.00 euro. Dit bedrag omvat een online cursus, professionele begeleiding van de mastercoaches en het gebruik van de lokalen. Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle opleiding!
Intake en functional screening
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • €466

cpStartNewCarreer Intake en functional screening. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Avondonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Intake en functional screening

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Angie B.
Angie B.

Aventuz sluit helemaal aan bij wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in het lichaam en beweging. Als atleet heb ik zelf blessures gehad. Gelukkig ben ik met de juiste mensen in contact gekomen die het steeds tot een goed einde wisten te brengen. Dat fascineert me enorm, maar om nu nog 5 jaar te studeren om kiné te worden, is wat onrealistisch. Een opleiding zoals die van Aventuz, die specifiek gericht is op bepaalde zaken, sluit daarom perfect aan bij mijn wensen. Voor mij was dat dé motivatie om de opleiding te volgen.
 
PT worden is vandaag nog niet erkend. Iedereen kan PT worden. Toch is het belangrijk om een minimum aan know-how en een bewijs te hebben dat je een bepaalde opleiding achter de rug hebt vooraleer je van start gaat.
 
Bij de modules 1 tot en met 4 is er duidelijk een rode draad. Ze volgen goed op elkaar. In de eerste module (Intake en Screening) ga je kijken waar de problemen liggen. In modules 2, 3 en 4 leer je die problemen doeltreffend aanpakken.

Emilie V.
Emilie V.

Terwijl ik nog studeerde volgde ik bij Johan Gerets een tweedaagse opleiding. Ook al was dat maar één weekend, voor mij was het echt mindblowing. Toen Johan een tijdje later begon met Aventuz Academy heb ik geen seconde getwijfeld en me meteen ingeschreven. Ik zag dat het veel uitgebreider ging zijn dan de eerste keer en dat ze ook in 6 modules werken waardoor je voldoende tijd hebt ertussen om de leerstof te verwerken. Voor mij was dat toch wel een belangrijke reden.
 
Het is echt het complete plaatje. Je doorloopt alle stappen om iemand op een perfecte, verantwoorde manier te begeleiden, van het eerste contact met de klant tot het corrigeren van foute bewegingen. Ik denk niet dat er veel opleidingen zijn die zo'n volledig programma aanbieden.
 
Ik merk dat ik enorm veel van wat ik bij Aventuz geleerd heb, kan gebruiken tijdens het begeleiden van mijn klanten. De eerste module (Screening & Intake) maakt bijvoorbeeld een enorm verschil. Je kan iemand niet goed begeleiden als je geen screening hebt gedaan. Je moet weten hoe ze bewegen en op basis daarvan ga je verder.
 
De mastercoaches leggen gedetailleerd uit waar de oefeningen goed voor zijn en in welke situatie je ze kan toepassen. Daardoor kan je achteraf zelf creatief zijn en variaties zoeken, aangepast aan de unieke situatie van je klanten.
 
Je hebt les met een diverse groep. Er zijn mensen bij die nog geen ervaring hebben, maar er zijn er ook die al jaren een eigen praktijk hebben en die al ervaring hebben met topsporters bijvoorbeeld. Het is dus zeker wel een opleiding voor iedereen.

Rudy B.
Rudy B.

Door in contact te komen met Johan kwam ik bij de Aventuz Academy terecht en ik besloot de volledig opleiding te volgen. Tijdens de verschillende modules heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik mensen beter kan helpen, op een meer functionele manier. Zo krijg ik effectief problemen en klachten van mensen opgelost.
 
Wat me vooral verraste in de modules van Aventuz waren het soort bewegingen dat de mastercoaches ons hebben aangeleerd. Veel van de functional movements had ik nog nooit gezien. Er werd steeds diep ingegaan op hoe je de oefening uitvoert, voor wie de oefening toepasselijk is en waar je op moet letten. Zo heb ik mijn repertoire enorm uitgebreid.
 
Wat enorm motiverend is, is dat de mastercoaches vol passie en energie lesgeven. Ze staan altijd bereid om te helpen of om vragen te beantwoorden. Ook na de lessen kan je vragen stellen of feedback vragen. Dat helpt enorm om de leerstof onder de knie te krijgen en correct toe te passen. Over het algemeen ben ik super tevreden van de opleiding en de coaches.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0