Cursus Hondentrainer

Praktische info
  • Lesgeld: 241 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
honden school opleidingen
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

cursus honden training
opleiding honden trainer
Train je hond

Honden zijn schitterende huisdieren en bovendien heel trouw. Wel komt het er op aan ze goed te trainen zodat ze geen ongewenst gedrag vertonen.

Puppies zijn bijzonder lief en erg verterend. Toch is het belangrijk om op tijd met een goede training te starten. Je leert om te gaan met alle types van honden en herkent hun gedragingen. Zo weet je waarom puppies bijten of opspringen en hoe je hen zindelijk maakt. Je herkent probleemgedrag en pakt dit onmiddellijk aan!

Praktische cursus

Veiligheid voor de hond en de omgeving waarin hij leeft staan in de begeleiding van honden en hun bazen steeds voorop. Het is de verantwoordelijkheid van elke hondeneigenaar en/of instructeur om de omstandigheden zo veilig mogelijk te maken en te houden. En daar kan deze cursus jou bij helpen. Alle behandelde trainingstechnieken en adviezen gaan dan ook uit van wederzijds begrip en respect voor het fantastische wezen, de hond.

Deze opleiding is samengesteld door een ervaren hondeninstructeur. Alle technieken worden stap voor stap aangeleerd, zodat je een perfect getrainde hond hebt! Je komt meer te weten over de verschillende leermethodes en leertechnieken. Je komt ook te weten wanneer je je hond beloont. Bovendien worden alle tips en technieken steeds uitvoerig gestoffeerd met aangepaste foto’s, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de verschillende gedragingen van de hond.

Erkend diploma hondentrainer

In onze maatschappij worden huisdieren en de training ervan steeds belangrijker. Veel mensen zien hun hond zelfs als hun eigen kind, een wezen dat ze ten alle tijd willen beschermen en de beste opvoeding willen geven. Hierdoor wordt de nood aan professionele hondentrainers steeds groter.

Met het diploma hondentrainer op zak, kan je privébegeleiding geven aan hondeneigenaren. Ook kan je aan de slag als instructeur bij een bestaande hondenschool of een eigen hondenschool opstarten. Deze professionele thuiscursus geeft je een duidelijk inzicht in het gedrag, de lichaamstaal en de leerprocessen. Voor wie les wil geven of een eigen hondenschool wil starten wijdt deze cursus ook een hoofdstuk aan de communicatie tussen en met mensen, boordevol handige tips voor les- en presentatietechnieken.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding hondentrainer. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus hondentrainer is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af in één van onze campussen te Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Er wordt getoetst of je parate kennis hebt en je de verbanden tussen de verschillende hoofdstukken begrijpt. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma hondentrainer via de post naar huis gestuurd. Alle diploma's voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze erkende opleiding bedraagt slechts 241 euro. Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze campussen! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze campussen. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jos V.B. (Ternat)

Ik ben al jarenlang lid van de plaatselijke hondenschool. Door omstandigheden zocht ze een nieuwe instructeur en ze hebben mij gevraagd. Ik heb een extra opleiding gezocht om mij gepast voor te bereiden. Al snel botste ik op CVA. Een heel goede keuze, vind ik.

Jeffrey S. (Voeren)

In de cursus komt ook het leiden van een hondenschool aan bod. Vooral de presentatie- en lestechnieken vond ik heel interessant. Ik heb de tips al veelvuldig toegepast in mijn splinternieuwe hondenschool.

.
Heleen O. (Herent)

De hulp en ondersteuning van de docent is echt heel nuttig. Al mijn vragen werden snel en adequaat behandeld. Bedankt daarvoor.

Mireille K. (Duffel)

Door werkuren kan ik niet op vaste dagen naar de hondenschool. Daarom heb ik er voor gekozen om een cursus hondentrainer in thuisstudie te volgen. Op die manier kan ik zelf bepalen wanneer ik studeer en kan ik binnenkort mijn hond zelf trainen.

Lees ook onze dierenverzorgingblog

Cupcake2

Maak je eigen cupcakes met docent Jeroen

Ben jij op zoek naar instant happiness? Trek dan je ovenwanten aan en haal je bakgerief maar boven om cupcakes …

Spring

Breng de lente van buiten naar binnen met docente Anne Guns

Je weet dat de lente begint wanneer het leven opnieuw begint te leven. Mensen genieten van de eerste zonnestralen, de …

Yoga2

Yoga: de ideale work-out voor jong en oud!

Iedereen herinnert zich nog wel de Start 2 Run hype, waarbij Evy Gruyaert Vlaanderen op sleeptouw nam om te leren …

Page 1 of 1412345»10...Last »
"Een jonge hond vraagt aandacht. Het komt er op aan ze zo goed mogelijk te trainen. Zo blijven jullie de beste vrienden", zegt de docent.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!