Cursus Fietsenmaker

thuisstudie fietsenmaker thuiscursus fietsenreperateur, fietsenmaker, mobiele fietsenmaker cursus fietsenmaker opleiding fietsenmaker

Praktische info
  • Lesgeld: 485 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
opleiding fietsenmaker
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

cursus fietsenmaker
avondschool fietsenmaker
Erkend diploma fietsenmaker

Fietsen is aan echte revival bezig. In steden nemen steeds meer bewoners de fiets. Het is namelijk een stuk handiger en sneller! Dankzij de vele variaties aan fietsen is er voor ieder wat wils. Denk maar aan elektrische fietsen, bakfietsen, mountain bikes enzovoort. Daarnaast is België het wielerland bij uitstek.

Voor fietsenmakers is er dus een mooie toekomst weggelegd. Je herstelt en verkoopt fietsen. Daarnaast geef je klanten uitgebreid advies over welke fiets het beste bij hen past. Wie wil starten als fietsenmaker in hoofd- of bijberoep heeft een officieel vestigingsattest nodig. Ook personen die als freelancer fietsen willen herstellen als bijverdienste. Deze cursus loodst je op een eenvoudige en praktijkgerichte manier door alle informatie, zodat je binnen de kortste keren het erkende diploma fietsenmaker behaalt!

Ook fervente wielertoeristen of begeleiders van wielerploegen die zich willen specialiseren en een extra service aan hun wielrenners willen aanbieden, zijn heel wat met deze opleiding. Je kan snelle service leveren aan je ploegmakkers en bespaart bovendien een hele hoop geld! Ook handige Harries die graag aan hun eigen fiets sleutelen, beleven veel plezier aan deze cursus.

Praktijkgerichte opleiding

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je alles over onderwerpen die gerelateerd zijn aan het herstellen, onderhouden en verkopen van fietsen. De vele afbeeldingen, foto's en didactische films maken het erg aannemelijk. Zo leer jij stap voor stap hoe je bijvoorbeeld een band herstelt.

Daarnaast schenkt de cursus ook aandacht aan alle veiligheidsaspecten en wettelijke bepalingen. Zo gaan jouw klanten enkel de baan op met een goed uitgeruste fiets. Ook de verschillende soorten remmen, versnellingen en frames worden behandeld. Tot slot leer je ook alles over de nieuwste fietsaccessoires.

Deze opleiding wordt begeleid door een ervaren fietsenmaker. Dankzij zijn ruimer ervaring, leert hij je alle tips en tricks van het vak. Zo stap jij vol vertrouwen in het vak!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Dit is je docent
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding fietsenmaker. Wanneer je klaar bent met jouw studie, maak je een afspraak met de examencommissie economie en middenstand. Via deze examencommissie behaal je het erkende vestigingsattest dat je toelaat om als fietsenmaker te starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep, mits je ook jouw attest bedrijfsbeheer op zak hebt. Maandelijks worden er meerdere examens georganiseerd. Via onze thuiscursussen bereiden we je perfect voor op dit examen. Bovendien geldt voor deze opleid de examengarantie!

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus fietsenmaker is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af bij de examencommissie economie en middenstand. Zo behaal je het erkende vestigingsattest dat je toelaten om met dit beschermd beroep uit te oefenen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Er wordt getoetst of je parate kennis hebt en je de verbanden tussen de verschillende hoofdstukken begrijpt. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma fietsenmaker via de post naar huis gestuurd. Alle diploma's voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Gianni D.G. (Kemzeke)
Op een vakantie op Lanzarote logeerden we naast een Britse wielerkampioen die op het eiland kwam trainen. Toen hij vertrok, had hij flink wat werk om zijn fiets te demonteren zodat die op het vliegtuig kon. Dat wou ik ook kunnen en dankzij deze cursus kan ik het nu ook écht!
Tom. G. (Balen)
Zeer duidelijke cursus die bijna de hele fiets bespreekt. Moet je zeker volgen als je meer wil weten over hoe je zelf je fiets kan repareren.
Philip B. (Heers)
Al jarenlang ben ik een groot wielerliefhebber. Zowel actief als passief. Naast het fietsen zelf, sleutelde ik ook graag aan mijn fiets. Na een tijdje kwamen ook de fietsen van mijn vrienden erbij. Na de cursus fietsenmaker ben ik als zelfstandige in bijberoep begonnen. Nu repareer ik 's avonds en in het weekend fietsen. Alles loopt op wieltjes.
Thomas M. (Meulebeke)
In de thuisstudie krijg je een volledig overzicht van alle belangrijke onderdelen aan een fiets. Met behulp van de cursus kan ik nu verschillende merken repareren en onderhouden.

Lees ook onze horeca en kleinhandelblog

Cupcake2

Maak je eigen cupcakes met docent Jeroen

Ben jij op zoek naar instant happiness? Trek dan je ovenwanten aan en haal je bakgerief maar boven om cupcakes …

Tea

Very ‘Tastea’! Maak kennis met docente Theesommelier Corry

Een van de meest opmerkelijke cursussen die je kan volgen bij het Centrum voor Afstandsonderwijs is die van Theesommelier. Docente …

Sommelier

Exclusief aanbod voor studenten Sommelier

Studenten die de opleiding Sommelier volgen, kunnen momenteel van een exclusief aanbod profiteren. Wineshare, een gerenommeerde wijnwinkel in Rotselaar, biedt …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!