cpHomeBreadcrumb / Fotografie & Media /Digitale Fotografie Allround

Digitale Fotografie Allround

 • Diploma
 • cpHomeCourseType
 • 9-12 cpHomeCourseMonths
 • cpAllroundCourse
 • Centrum voor Afstandsonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
1095.00 930.75

Fotograaf, cpProfessionWithFuture

Wil je professionele foto's maken die echt een verhaal vertellen? Wil je mensen raken met haarscherpe, frappante en stijlvolle beelden? Wil je de wereld als een fotograaf leren bekijken? Dan is deze cursus the big picture!

Je bestudeert alle functies van de digitale camera en hoe je ze moet gebruiken om dat ene effect te pakken te krijgen.

Eerst ga je back to basics en leer je manueel fotograferen. Daarna zoom je in op specifieke disciplines in de fotografie. Zo maak je grootse landschapsfoto´s en elegante portretfoto´s. Ook het programma Photoshop wordt jouw speeltuin om foto´s doelgericht en creatief te bewerken. Zo krijg je een extensieve training om jezelf op de arbeidsmarkt in the picture te zetten!

cpWouldYou
 • jouw fototoestel leren kennen als de binnenkant van je broekzak
 • de beperkte mogelijkheden van je smartphonecamera achterwege laten
 • professioneel leren werken met Photoshop voor de meest waanzinnig mooie foto´s
 • studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 • aan de slag als freelance Fotograaf, in hoofd- of bijberoep
Digitale Fotografie Allround
 • Diploma
 • cpHomeCourseType
 • 9-12 cpHomeCourseMonths
 • cpAllroundCourse
 • cpEducationTypeProfessional
 • 1095.00 930.75
cpProgram Digitale Fotografie Allround
Digitale Fotografie Basis
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Digitale Fotografie Basis

Passie voor fotografie maar die professionele touch ontbreekt nog in je foto´s? Net een nieuwe fotocamera gekocht en je wil alles uit je toestel halen? Makes sense!

We leven namelijk in een beeldcultuur waarin vandaag alleen de krachtigste foto´s onze aandacht krijgen!

Met deze thuiscursus trek je dramatisch betere foto´s en word je heer en meester over je fotocamera! In no time leer je de ins en outs van je fototoestel om die perfecte compositie te pakken te krijgen! Flits, zoom, ISO, witbalans, pixels, ... worden slechts enkele tools in jouw artistiek en technisch wapenarsenaal als professioneel digitaal fotograaf!

cpShowMoreButton
Portretfotografie
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Portretfotografie

Kan je al aardig overweg met je spiegelreflexcamera en wil je je verder specialiseren in portretten? Maak dan je plaatje compleet met deze professionele thuiscursus Portretfotografie.

Je leert stapsgewijs hoe je met de juiste lichtinval, compositie en feeling een innemend beeld creëert. Dit aan de hand van verschillende voorbeelden van vroeger en nu. Naast de technische kant is het natuurlijk ook belangrijk te weten hoe je je model aanstuurt. Een goede band met de persoon die je vastlegt is dan ook essentieel. Ook ontdek je alles over auteursrechten.

Met deze cursus combineer je je technische en sociale skills. Een mix die van de cursus Portretfotografie een échte aanrader maakt!

cpShowMoreButton
Huwelijksfotografie
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Huwelijksfotografie

De huwelijksfotograaf vereeuwigt de mooiste dag van een bruidspaar. Je legt momenten vast die voor altijd gekoesterd worden. Huwelijksfotografie is zowat de meest uitdagende niche in de fotografie maar met de juiste planning, techniek en communicatie maak ook jij stijlvolle foto's die een liefdesverhaal vertellen.

Wil jij een uitdagende, buitengewone en winstgevende carrière binnenslepen als professioneel huwelijksfotograaf? Dan is deze cursus the big picture! Stap voor stap leer je stijlvolle foto's shooten en bewerken. Je hanteert de nuances van licht, compositie en posering om je eigen stijl te vinden.

cpShowMoreButton
Landschapsfotografie
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Landschapsfotografie

Heb jij een scherp oog voor natuurlijke panorama´s? Voel je artistieke kriebels om je mooie beelden op de gevoelige plaat vast te leggen? Dan is deze praktijkgerichte thuisstudie Landschapsfotografie the big picture!

Van thuis uit en tegen de scherpste prijs ontwikkel je jezelf tot professioneel Landschapsfotograaf. Op eigen tempo krijg je alle kunstjes onder de knie. Je krijgt een stevige dosis theorie mee en je neemt alle functies van je camera onder de loep. Je slaagt er al gauw in om de belichting tussen landschap en luchtpartij perfect te balanceren. Tips over bewerkingstechnieken en Light Painting tillen je niveau nog een stapje hoger!

Na de cursus snap je overal ter wereld schilderachtige natuurbeelden: van tulpenvelden in Nederland tot het noorderlicht in IJsland!

cpShowMoreButton
Photoshop
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Photoshop

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Photoshop is zowat het meest gebruikte beeldbewerkingsprogramma ter wereld. Kennis hiervan is dan ook een enorme troef op de arbeidsmarkt, zeker in grafische of commerciële functies. Met deze thuiscursus leer je Photoshop door en door kennen!

De cursus overloopt alle belangrijke functies van Photoshop. Ook geavanceerde technieken zoals fotoretouche komen aan bod. Zo ben jij snel in staat om mooie flyers, brochures en catalogi te ontwerpen. 

Na deze opleiding is geen enkele grafische opdracht jou te veel! Beelden optimaliseren en transformeren wordt kinderspel. Alle foto´s tover je om tot plaatjes!

cpShowMoreButton
Digitale Fotografie (Allround) online cursus
cpSkillsAndSkills
 • Je camera perfect instellen om dat ene effect te pakken te krijgen
 • Als professioneel fotograaf duizenden looks uit je mouw schudden
 • Je onderwerp en omgeving tot in de details op elkaar afstemmen om de gewenste sfeer te creëren
Studeren Digitale Fotografie (Allround)
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig fotograaf in je eigen fotostudio,
 • Zelfstandig pers-, huwelijks- of portretfotograaf
 • In-house fotograaf bij een reclamebureau, magazine, krant, of op een marketingafdeling

cpPracticalInfo

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het interactief studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent met ampele ervaring als fotograaf. Via een online platform geeft deze docent je praktische oefeningen, uitgebreide feedback en tips uit het werkveld. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je ontvangt het diploma Digitale Fotografie Allround!

cpFinancialInfo

Je betaalt voor je opleiding Digitale Fotografie Allround slechts 1095.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een gedetailleerd cursusboek met alle informatie die je nodig hebt. Daarnaast ontvang je een jaar lang professionele begeleiding van een toegewijd docent en fanatiek fotograaf. Daarbovenop krijg je vrij toegang tot extra lesmateriaal op het online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om jouw oogverblindende fotografiecarrière te kickstarten!

Digitale Fotografie Allround
 • Diploma
 • cpHomeCourseType
 • 9-12 cpHomeCourseMonths
 • cpAllroundCourse
 • 1095.00 930.75

cpStartNewCarreer Digitale Fotografie Allround. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Afstandsonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Digitale Fotografie Allround

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

testimonial-picture
Rita

Ik heb heel veel aan de cursus gehad. Ik ben altijd al met fotografie bezig geweest maar ik had dringend een digitale update nodig. De docent heeft mij ook geholpen om mijn portfolio in een moderner jasje te steken. Handig toen ik ging solliciteren en 50 foto's op een tablet kon laten zien ipv van een gigantische map mee te sleuren op de bus.

testimonial-picture
Stefanie

Ik vind het heel gemakkelijk om thuis rustig op men gemak en als ik tijd heb aan mijn fotografie kennis te werken. Je gaat gewoon verder waar je vorige keer gestopt bent en je beslist zelf wanneer je wat meer en minder studeert en oefeningen maakt met de docent!

testimonial-picture
Marie

De cursus is echt super gedetailleerd. Alles staat in duidelijke stappen uitgelegd wat echt wel nodig is voor ingewikkelde programma's als photoshop.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0