cpHomeBreadcrumb / Dierenverzorging /Dierenverzorger Allround

Dierenverzorger Allround

 • Diploma
 • cpHomeCourseType
 • 9-12 cpHomeCourseMonths
 • cpAllroundCourse
 • Centrum voor Afstandsonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
1645.00

Dierenverzorger, cpProfessionWithFuture

Zijn dieren altijd al onderdeel van je leven geweest en zou je ze ook graag onderdeel maken van je beroep? Dan is de opleiding Allround Dierenverzorger écht iets voor jou!

Als toekomstig verzorger of dierenartsassistent leer je alles over niet enkel de anatomie en de fysiologie van het dier, maar ook het gedrag en het levensverloop van katten, honden, konijnen, paarden, etc. Je leert typische raskenmerken onderscheiden, de juiste voeding aanmeten, de vacht onderhouden, eerste hulp te verlenen,... Kortom alles wat je nodig hebt om zelf dagdagelijks en in een professionele context met dieren te werken.

Dé droomjob voor elke dierenliefhebber...

cpWouldYou
 • een job waarbij je elke dag met dieren werkt
 • aan de slag in een asiel, dierenartspraktijk, dierenhotel of dierenspeciaalzaak
 • jouw kinderdroom waarmaken en eindelijk iets doen met je passie voor beestjes
 • alles leren over de verzorging van honden, katten en paarden
 • studeren waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier
Dierenverzorger Allround
 • Diploma
 • cpHomeCourseType
 • 9-12 cpHomeCourseMonths
 • cpAllroundCourse
 • cpEducationTypeProfessional
 • 1645.00
cpProgram Dierenverzorger Allround
Dierenartsassistent
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Dierenartsassistent

Werk je graag met dieren en wil je snel aan de slag in plaats van eerst jaren te studeren? Dan is deze opleiding Dierenartsassistent de oplossing voor jou.

Je bent de rechterhand van de dierenarts in de praktijk en helpt bij de dagelijkse activiteiten: van assisteren bij kleine en grote operaties en het verzorgen van de dieren tot het onthaal bemannen en afspraken maken. Elke dag komen er nieuwe uitdagingen en beestjes over de vloer!

Je studeert hiervoor de cursus thuis op eigen tempo in, met begeleiding van je persoonlijke docent online, en hebt de mogelijkheid om stage te doen. Zo doe je de nodige praktijkervaring op en kan je direct aan de slag. Als je van dieren houdt, is dit je droomjob!

cpShowMoreButton
Hondentrimmer
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Hondentrimmer

We zijn verzot op honden! Maar we hebben wel geen tijd om ze te trimmen, wassen en verzorgen. Ooit al een afspraak proberen te maken bij een hondensalon? Vaak moet je weken wachten! Er zijn gewoonweg niet genoeg hondentrimmers om de vraag te vullen!

Ben jij een rasechte dierenvriend die ervan droomt om honden professioneel te verzorgen en te laten stralen? Zet dan nu de stap naar een winstgevende carrière als hondentrimmer!

In deze cursus leer jij alles over o.a. trim- en verzorgingstechnieken, lichaamsbouw en probleemgedrag van verschillende rassoorten, enz. Ten slotte ontdek je hoe je een winstgevend hondensalon op poten zet! Alles om jou af te richten als professioneel hondentrimmer!

cpShowMoreButton
Kattenverzorger
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Kattenverzorger

Huisdieren nemen een belangrijke plaats in in ons leven. Ze zijn een vaste waarde binnen het gezin en verdienen de beste verzorging. Tijdens deze praktische cursus leer je dan ook hoe je jouw kat helemaal in de watten kan leggen en de ideale verzorging geeft!

Katten zijn populaire huisdieren. Veel mensen hebben een of meerdere huiskatten. Het is belangrijk de dieren fit en gezond te houden. Wie zijn dieren op een goede manier wil verzorgen, heeft hiervoor de nodige kennis nodig en met deze cursus haal je die in huis!

Deze thuiscursus is een must voor alle dierenliefhebbers. Ook wie op professioneel vlak vaak met katten in contact komt, steekt heel wat op. Zowel dierenartsassistenten als kattentrimmers verhogen hun kennis met deze cursus!

cpShowMoreButton
Paardenverzorging
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Paardenverzorging

Sta je te trappelen voor een job in de paardensector? Wil je paarden professioneel verzorgen of de vertrouwensband met je edel ros nog meer versterken? Maak dan van je passie je beroep met deze praktijkgerichte en speciaal ontworpen thuisstudie Paardenverzorging!

Van thuis uit en op eigen tempo leer je alles over roskammen, de hoeven, het gebit, de hygiëne van de stal en meer. Je leert hoe je een buitengewone vertrouwensband met paarden opbouwt en hoe je gevoelens van angst en stress bij paarden herkent.

Na deze thuiscursus ben jij direct inzetbaar als paardenverzorger, instructeur paardrijden of manegehouder. Schrijf je nu in en zet je carrière in galop!

cpShowMoreButton
Alternatief dierentherapeut
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Alternatief dierentherapeut

Alternatieve natuurlijke behandelingen besparen veel tijd en geld en maken jouw dieren bestand tegen typische dierenkwaaltjes. Heb je dieren of werk je met dieren? Wil je deze genezen en gezond houden zonder je blauw te betalen aan peperdure traditionele behandelingen?

Met deze praktijkgerichte thuiscursus leer je alles over natuurlijke geneesmiddelen en alternatieve therapieën.

Van thuis uit en tegen de scherpste prijs school je jezelf tot alternatief dierentherapeut die voor elk ziek dier een professionele natuurlijke behandeling opstelt! Medewerkers van dierenwinkels, dierenasielen, dierentuinen of landbouwers en bezorgde baasjes kunnen allemaal aan de slag met deze cursus!

cpShowMoreButton
EHBO voor dieren
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: EHBO voor dieren

Heb jij een viervoetige vriend die jou dierbaar is? Dan weet je dat een ongeluk snel gebeurd is. Je hond, je koe slikt iets verkeerd in, krijgt iets in het oog, raakt een auto, ... Wil je in staat zijn om je dier onmiddellijk te helpen in die vitale minuten voor de dierenarts arriveert? Dan is dit jouw cursus!

Van thuis uit en tegen de scherpste prijs leer je hoe je direct moet reageren bij talrijke ongevallen en noodsituaties voor je huisdier. Je krijgt professionele technieken onder de knie om EHBO bij dieren toe te passen.

Hierna ben je klaar om prompt dierenlevens te redden zonder dat je radeloos moet wachten op de dierenarts! Deze beestige cursus is gericht op iedereen die dieren heeft of ermee werkt.

cpShowMoreButton
Dierenasielmedewerker
3-6 cpHomeCourseMonths

cpOptionalChildCapital: Dierenasielmedewerker

Dieren die gevonden of afgestaan worden, komen in een asiel terecht. Voor honden, katten of andere huisdieren wordt dit dan hun (tijdelijke) thuis. Daarom is het belangrijk om ook hier te streven naar het psychologische en fysieke welzijn van de dieren, zodat ze zich veilig voelen, in afwachting van een nieuw baasje en een nieuwe thuis. Steeds meer asielen zijn op zoek naar vaste medewerkers of vrijwilligers om de diertjes te verzorgen. En jij kan daar deel van uitmaken!

Ben je geïnteresseerd om mee aan de slag te gaan in een dierenasiel en je liefde voor de beestjes ter plaatse te tonen? Dan heb je enige kennis nodig over de verzorging, de voeding, de benodigdheden, etc. Alle nuttige informatie vind je gebundeld in deze cursus!

cpShowMoreButton
Honden- en Kattenpension
3-6 cpHomeCourseMonths

cpOptionalChildCapital: Honden- en Kattenpension

Huisdieren nemen een belangrijkere plaats in binnen ons gezin. Veel mensen zien hun hond zelfs als hun eigen kind! Wie op vakantie gaat, wil zijn huisdier dan ook de beste zorgen geven. Er ligt dus een grote markt open voor professionele honden- en kattenpensions! Wie een kwalitatief hoogstaand dierenpension wil opstarten, dient over de nodige kennis te beschikken.

Tijdens deze boeiende thuiscursus leer je hoe je de dieren een optimale verzorging geeft. Zo zorg je ervoor dat ze zich helemaal thuis voelen in jouw pension! Wie deze opleiding met succes afrondt, heeft alle troeven in huis om een succesvol dierenhotel op te starten. Het diploma dat je in de wacht sleept, is bovendien verplicht om als pensionhouden aan de slag te gaan. Sinds maart 2023 is deze opleiding immers erkend door de Dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse Regering, die stelt dat pensionuitbaters een opleiding moeten volgen.

Ook wie aan de slag is als hondenfokker, -trainer of -trimmer doet dankzij deze opleiding heel wat extra kennis op.

cpShowMoreButton
Allround Dierenzorg thuisstudie
cpSkillsAndSkills
 • Aan de hand van je dierenkennis problemen met gezondheid of gedrag kunnen achterhalen en de juiste hulp kunnen bieden.
 • De volledige verzorging van A-Z kunnen uitvoeren voor katten, honden, paarden, konijnen,...
 • Als medewerker of als zelfstandige je dagelijks werken met dieren kunnen uitvoeren.
Allround Dierenzorg thuisstudie
cpFutureOpportunities
 • Dierenverzorger in een kliniek, asiel, dierenspeciaalzaak,...
 • Zelfstandig dierenverzorger, trimmer,...
 • Uitbater dierenhotel, kinderboerderij

cpPracticalInfo

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

cpFinancialInfo

Je betaalt voor je opleiding Dierenverzorger Allround maar 1645.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, praktijkgerichte begeleiding van een gepassioneerd docent en dierenfreak gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om van jouw passie je job te maken!

Dierenverzorger Allround
 • Diploma
 • cpHomeCourseType
 • 9-12 cpHomeCourseMonths
 • cpAllroundCourse
 • 1645.00

cpStartNewCarreer Dierenverzorger Allround. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Afstandsonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Dierenverzorger Allround

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

testimonial-picture
ANTOON G.

Ik wil graag iets met dieren doen, maar ik weet nog niet precies wat. Deze cursus biedt mij nog verschillende mogelijkheden om dat later te kiezen en in tussentijd leer ik over alle dieren wat bij. Als keuzevak heb ik dierenhotel genomen, want dat lijkt me ook wel wat. Of ik kan nog altijd aan de slag in een zoo ofzo.

testimonial-picture
MARJAN P.

Ik werk al een jaar lang als secretaresse in een dierenkliniek. Ik heb mijn hart verloren aan de diertjes die er binnenkomen, maar achter mijn bureau heb ik niet zoveel contact met hen als ik zou willen. Een dierenarts in de praktijk heeft toen voorgesteld dat ik eventueel assistente mag worden mits een opleiding gevolgd te hebben. Omdat ze echter nog op zoek moesten naar een vervanger, heb ik gekozen voor een thuisstudie: ik werk tot zij een vervanger hebben gevonden en schakel na het behalen van mijn diploma over op dierenartsassistente!

testimonial-picture
THIJS M.

Ik had graag dierenarts willen worden, maar die opleiding heb ik na 2 jaar moeten stop zetten. Het was te veel en te moeilijk. Ik ben toen op zoek gegaan naar een alternatief om toch met dieren te kunnen werken en ben dan op de pagina van het CVA terecht gekomen. Ik heb de module van dierenartsassistent intussen afgerond en ik zie echt een toekomst met het diploma dat ik hiermee ga behalen.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0