Iedere Belg heeft een favoriet biertje. Er is voor ieder wat wils, van een frisse pils op een zomers terrasje tot een stevige trappist in een bruine kroeg. Blond, bruin, fruitig, bitter,... Het aanbod is gigantisch. Zin om ze allemaal eens te proeven? Dan is de opleiding Biersommelier helemaal jouw ding!
In de les schenk, proef en analyseer je verschillende soorten bier. Je dompelt jezelf onder in een uitgebreid pallet van geuren, kleuren en smaken. Je leert bier combineren met gepaste gerechten voor een gastronomische totaalervaring. Je leert ook meer over het brouwen, bottelen en bewaren van bier. Schrijf je in, prikkel je smaakpapillen en groei uit tot een onbetwiste bierproever!
I feel bad for people who don't drink. When they wake up in the morning, that's as good as they're going to feel all day.
€261€182.70
Study method | Location | Lesson | First lesson | Last lesson | Hours | |
---|---|---|---|---|---|---|
At home | Wherever you want | Your own schedule | Whenever you want | Your own choice | Your own schedule | |
Group lesson | Antwerpen | Wednesday | 05/02/2025 | 12/03/2025 | 18:30 - 21:30 | |
Group lesson | Gent | Tuesday | 29/04/2025 | 27/05/2025 | 18:30 - 21:30 | |
Group lesson | Hasselt | Wednesday | 07/05/2025 | 04/06/2025 | 18:30 - 21:30 | |
Group lesson | Bruxelles / Brussel | Thursday | 08/05/2025 | 05/06/2025 | 18:30 - 21:30 | |
Group lesson | Brugge | Thursday | 08/05/2025 | 12/06/2025 | 18:30 - 21:30 | |
Group lesson | Antwerpen | Friday | 16/05/2025 | 13/06/2025 | 18:30 - 21:30 |
De opleiding Biersommelier bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens deze lessen ontdek je alles over bier. Van het brouwproces en het bottelen tot de perfecte combinatie met gerechten ontdekken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Biersommelier vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
Oefening baart kunst. Dat geldt ook voor een Zytholoog. Het loont zich daarom om al tijdens je opleiding heel actief met bierdegustatie en foodpairing bezig te zijn, bijvoorbeeld door stage te lopen in een brouwerij, restaurant of bierspeciaalzaak. Daar ga je dag in en dag uit met bieren aan de slag. Je verfijnt je smaakpalet en verdiept je productkennis. Je krikt je niveau elke dag opnieuw op. Enkel voordelen!
Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een uitdagende stageplaats gevonden? Breng ons even op de hoogte en wij brengen de nodige documenten in orde. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je beëindigt de stage voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Biersommelier. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Zytholoog. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.
Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 261.00 euro. Dit bedrag omvat het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van onze lokalen en het examen op het einde van je opleiding.
€261€182.70
Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.
The teacher is very involved with his subject and his students. We learned what is really necessary on the job.
Was always welcomed in a very friendly manner. Always received a clear explanation when I needed more info.
Already proved to be very useful to grow professionally.