Biersommelier, een bruisende carrière

Wist je dat de rijke Belgische biercultuur UNESCO-werelderfgoed is? Er valt dan ook heel wat te proeven! Dat verklaart ook de enorme vraag naar professionele biersommeliers, vooral in de gastronomische sector. Dankzij deze thuisopleiding speel jij doelgericht in op die vraag!

Tijdens de cursus leer je bieren degusteren, proeven en serveren. Verder leer je ook kleuren, geuren en smaken herkennen, combineren, omschrijven en beoordelen. Je komt alles te weten over het brouwen, bottelen en correct bewaren van bier.

Groei uit tot een gerenommeerd biersommelier! Blaas je klanten weg met de meest unieke bieren. Enkel jij weet het beste van spijs en drank met elkaar te combineren voor een culinaire totaalbeleving.

Beer is proof that God loves us and wants us to be happy.

Benjamin Franklin.
do you want...
  • professioneel bier leren proeven
  • verschillende smaken, kleuren en geuren ontdekken en analyseren
  • alles leren over het brouwproces, de ingrediënten en foodpairing
  • comfortabel thuis studeren, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier
  • een positieve carrièreswitch maken door aan de slag te gaan in de biersector
Biersommelier
Professional training
Centrum voor Afstandsonderwijs
Guided home study
3-6 months on average
Diploma

€299

Program Biersommelier
Bierproeven online cursus
Course content
  • Wat is bier? Een korte geschiedenis
  • Brouwen
  • Ingrediënten
  • Professioneel bierproeven
  • Smaakafwijkingen
  • Bierstijlen
  • Horeca
  • Bier en foodpairing
  • Aankoop en bewaring
  • Starten als zelfstandig ondernemer
Studeren Bierproeven
Competences and skills
  • Het brouwproces van bier van A tot Z begrijpen en uitleggen
  • Bierproeven like a pro
  • Bier op de correcte manier serveren? Jij kan het écht!
  • Het juiste bier aankopen, combineren met gerechten, én correct bewaren
Bierproeven studeren
Opportunities for the future
  • Medewerker in een bierbrouwerij
  • Werknemer in een biercafé, speciaalzaak of drankengroothandel
  • Zelfstandig bierproever, biersommelier of organisator van degustatieworkshops

Starting dates group course Biersommelier

Study method Location Lesson First lesson Last lesson Hours
At home Wherever you want Your own schedule Whenever you want Your own choice Your own schedule
1 - 1 of 1
Teachers Biersommelier

Practical info

Study trajectory

Je gaat direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie brengen we gelijktijdig naar de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je professionele online begeleiding door een topdocent met getrainde smaakpapillen en een encyclopedische kennis van de bierwereld. Vragen, opmerkingen of bedenkingen? De docent staat je bij!

Thuisstudies zijn ontzettend flexibel. Je studeert waar en wanneer je wil! Je legt pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Biersommelier!

Financial info

Biersommelier
Professional training
Centrum voor Afstandsonderwijs
Guided home study
3-6 months on average
Diploma

€299

Nice to know about your education Biersommelier

That's why you choose Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Download the eCampus App
Study when and where you want.
Online professional guidance.
Unlimited exam attempts.

Recent blogs

Reviews

BART B.
BART B.

Ik drink al eens graag een biertje, iedereen denk ik. Ik wou me eens verdiepen in die gouden drank en nieuwe bieren ontdekken. Heb heel veel geleerd en ben nog aan het ontdekken.

CHRISTOPHE K.
CHRISTOPHE K.

Ik ben wijnsommelier van opleiding, maar de vraag naar bieren bij gerechten wordt groter. Sinds we onze kaart hebben aangepast en uitgebreid, zag ik het nodig om me ook te scholen in bieren zodat ik mensen het best kan aanraden welk bier bij hun gerecht past.

KAREL P.
KAREL P.

Ik heb een tijdje geleden een café overgenomen, maar ik wist zelf nog niet heel veel over bieren buiten wat lekker is en wat niet. Na deze cursus vertel ik graag af en toe wat weetjes over de bieren die de klanten bestellen. Zij vinden dat altijd heel fijn en dan raakt een mens al eens aan de praat.

You may also be interested in