Wist je dat de rijke Belgische biercultuur UNESCO-werelderfgoed is? Er valt dan ook heel wat te proeven! Dat verklaart ook de enorme vraag naar professionele biersommeliers, vooral in de gastronomische sector. Dankzij deze thuisopleiding speel jij doelgericht in op die vraag!
Tijdens de cursus leer je bieren degusteren, proeven en serveren. Verder leer je ook kleuren, geuren en smaken herkennen, combineren, omschrijven en beoordelen. Je komt alles te weten over het brouwen, bottelen en correct bewaren van bier.
Groei uit tot een gerenommeerd biersommelier! Blaas je klanten weg met de meest unieke bieren. Enkel jij weet het beste van spijs en drank met elkaar te combineren voor een culinaire totaalbeleving.
Beer is proof that God loves us and wants us to be happy.
Je gaat direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie brengen we gelijktijdig naar de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je professionele online begeleiding door een topdocent met getrainde smaakpapillen en een encyclopedische kennis van de bierwereld. Vragen, opmerkingen of bedenkingen? De docent staat je bij!
Thuisstudies zijn ontzettend flexibel. Je studeert waar en wanneer je wil! Je legt pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Biersommelier!
Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf bier en proefglaasjes als je jouw smaakpapillen actief wil trainen. Daarvoor ga je langs bij een bierspeciaalzaak in jouw buurt of surf je naar de website van een webwinkel gespecialiseerd in kwaliteitsvolle bieren.
Bierproeven vraagt oefening. Test daarom je kennis uit de opleiding Biersommelier zeker eens in de praktijk. Volg bijvoorbeeld een stage bij een biercafé of brouwerij. Daar sprokkel je nuttige werkervaring en pas je de leerstof actief toe. Verder bouw je ook een professioneel netwerk uit binnen de bierwereld. Dat komt van pas, want zo vergroot je je kansen om snel aan de slag te gaan als Zytholoog.
Bepaal zelf de plek, periode en duur van de stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever vul je die overeenkomst in. Daarna ga je aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het theorie-examen is een online examen waarin je kennis over de leerstof wordt getoetst. Het online examen kan je volledig van thuis uit afleggen. Behaal je een score van minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post jouw diploma.
Je betaalt voor de opleiding Biersommelier maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek met voorbeelden en oefeningen. Daarnaast ontvang je ook een jaar lang professionele begeleiding van een doorwinterde biersommelier. Daarbovenop geniet je van gratis toegang tot ons online leerplatform én van de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Zo heb je meteen alles bij de hand voor een geslaagde thuisstudie!
Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.
Ik drink al eens graag een biertje, iedereen denk ik. Ik wou me eens verdiepen in die gouden drank en nieuwe bieren ontdekken. Heb heel veel geleerd en ben nog aan het ontdekken.
Ik ben wijnsommelier van opleiding, maar de vraag naar bieren bij gerechten wordt groter. Sinds we onze kaart hebben aangepast en uitgebreid, zag ik het nodig om me ook te scholen in bieren zodat ik mensen het best kan aanraden welk bier bij hun gerecht past.
Ik heb een tijdje geleden een café overgenomen, maar ik wist zelf nog niet heel veel over bieren buiten wat lekker is en wat niet. Na deze cursus vertel ik graag af en toe wat weetjes over de bieren die de klanten bestellen. Zij vinden dat altijd heel fijn en dan raakt een mens al eens aan de praat.