Bakken is hot! Iedereen wil tegenwoordig zelf heerlijk brood of verrassende desserts bakken. Maar dat is niet eenvoudig. Wil je je bakkunsten verder ontwikkelen? Start je graag een eigen bakkerij of patisserie? Dan is deze thuisstudie perfect voor jou!
Tijdens deze opleiding maak je grondig kennis met de verschillende grondstoffen die de basis van je recepten vormen. Nadien ga je met al deze ingrediënten aan de slag! Je ontdekt nieuwe werkwijzen en talrijke recepten: voor verschillende soorten (zuurdesem)brood, crèmes, biscuits, koffiekoeken en nog zo veel meer.
Verder leert deze opleiding je alles over de specifieke machines die je nodig hebt voor een bakkerij. Je komt te weten hoe je zelf van A tot Z een succesvolle bakkerij uitbouwt. Zo krijgt jouw zaak een vliegende start!
Het geheim van een succesvolle bakker ligt in het mengen van precisie, passie en een vleugje magie.
Geniet van absolute vrijheid dankzij een thuisstudie. Je studeert namelijk waar en wanneer je maar wil! Wil je na je inschrijving meteen beginnen te studeren? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die ligt snel bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je online begeleiding van een gepassioneerd topbakker. Je staat er dus nooit alleen voor!
Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie je eigen ingrediënten en bakproducten als je de leerstof actief wil oefenen. Die producten bestel je bij een webwinkel of vind je in een speciaalzaak in jouw buurt.
Als toekomstig Bakker is het belangrijk om eens te proeven van het werk in een echte bakkerij. Dat kan al tijdens je opleiding, bijvoorbeeld door stage te lopen. Tijdens een stage in een bakkerij verzamel je relevante werkervaring en krijg je tips van ervaren professionals. Dat is handig voor later, want zo vergroot je je kansen om zelf aan de slag te gaan als professioneel Bakker.
Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in die overeenkomst een paar praktische afspraken vast. Je loopt in totaal maximaal 300 stage-uren. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Op die manier ben je na een geslaagd examen direct helemaal klaar om te mengen, kneden en bakken in een echte, warme bakkerij! Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het theorie-examen is een online examen waarin je kennis over de leerstof wordt getoetst. Het online examen kan je volledig van thuis uit afleggen. Behaal je een score van minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post jouw diploma.
Tuition fee
Het inschrijvingsgeld voor deze thuisopleiding Bakker bedraagt maar 519.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een gedetailleerd cursusboek met oefeningen en recepten. Daarnaast ontvang je ook professionele online begeleiding van een topdocent met ervaren bakkershanden. Daarbovenop geniet je van levenslange toegang tot ons online studentenplatform! Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle thuisstudie.
Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.
Duidelijke cursus Brood- en banketbakker en prima begeleiding van de leraar. Niets mis over te zeggen.
Na zes maanden legde ik met succes het examen bakker af. De cursus bakker was duidelijk geschreven en bevat heel wat informatie die ik elders niet heb gevonden. Het examen was zeker te doen als je goed bent voorbereid. Alvast nog veel succes met jullie opleidingen!
Na mijn jarenlange dienst bij een bakker, had ik al de praktijkervaring opgedaan. Ik miste enkel nog de juiste papieren om als zelfstandige te beginnen. Met de hulp van de thuiscursus heb ik in 7 maanden het vestigingsattest voor bakker behaald. Ondertussen heb ik de bakkerij van mij oude werkgever overgenomen.