Bakker, a profession with a future!

Bakken is hot! Iedereen wil tegenwoordig zelf heerlijk brood of verrassende desserts bakken. Maar dat is niet eenvoudig. Wil je je bakkunsten verder ontwikkelen? Start je graag een eigen bakkerij of patisserie? Dan is deze thuisstudie perfect voor jou!

Tijdens deze opleiding maak je grondig kennis met de verschillende grondstoffen die de basis van je recepten vormen. Nadien ga je met al deze ingrediënten aan de slag! Je ontdekt nieuwe werkwijzen en talrijke recepten: voor verschillende soorten (zuurdesem)brood, crèmes, biscuits, koffiekoeken en nog zo veel meer.

Verder leert deze opleiding je alles over de specifieke machines die je nodig hebt voor een bakkerij. Je komt te weten hoe je zelf van A tot Z een succesvolle bakkerij uitbouwt. Zo krijgt jouw zaak een vliegende start!

Het geheim van een succesvolle bakker ligt in het mengen van precisie, passie en een vleugje magie.

onbekend
do you want...
  • stap voor stap leren hoe je zelf ovenverse broden en pistolets maakt
  • lekker experimenteren met verschillende bakrecepten
  • ontdekken hoe je zelf een bakkerij of patisserie opent én runt
  • studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
  • een waardevol diploma behalen waarmee je onmiddellijk aan de slag gaat in een bakkerij
Bakker
Professional training
Centrum voor Afstandsonderwijs
Guided home study
3-6 months on average
Diploma

€519

Program Bakker
Bakker online cursus
Course content
  • De basisgrondstoffen en halffabricaten
  • Basisrecepten en werkwijzen
  • De belangrijkste machines
  • chocolade en de bewerking ervan
  • suikerpasta's en marsepein
  • smaken en kleuren
  • alles over gistbroden
  • crèmes en vullingen
  • koffiekoeken, koekjes en taarten
  • en zo veel meer...!
Studeren Bakker
Competences and skills
  • De verschillende soorten deeg, beslag en crèmes? Je kent ze op je duimpje!
  • Een waaier aan recepten kennen voor ovenvers en verrukkelijk brood, cupcakes, taarten,...
  • Je eigen bakkerij opstarten, inrichten én succesvol uitbouwen
Bakker studeren
Opportunities for the future
  • Bakkersgast bij een bestaand bakker of patissier
  • Zelfstandig warm bakker of patissier

Starting dates group course Bakker

Study method Location Lesson First lesson Last lesson Hours
At home Wherever you want Your own schedule Whenever you want Your own choice Your own schedule
1 - 1 of 1
Teachers Bakker

Practical info

Study trajectory

Geniet van absolute vrijheid dankzij een thuisstudie. Je studeert namelijk waar en wanneer je maar wil! Wil je na je inschrijving meteen beginnen te studeren? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die ligt snel bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je online begeleiding van een gepassioneerd topbakker. Je staat er dus nooit alleen voor!

Financial info

Bakker
Professional training
Centrum voor Afstandsonderwijs
Guided home study
3-6 months on average
Diploma

€519

Nice to know about your education Bakker

That's why you choose Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Download the eCampus App
Study when and where you want.
Online professional guidance.
Unlimited exam attempts.

Recent blogs

Reviews

DAVID D.
DAVID D.

Duidelijke cursus Brood- en banketbakker en prima begeleiding van de leraar. Niets mis over te zeggen.

MAARTEN D.
MAARTEN D.

Na zes maanden legde ik met succes het examen bakker af. De cursus bakker was duidelijk geschreven en bevat heel wat informatie die ik elders niet heb gevonden. Het examen was zeker te doen als je goed bent voorbereid. Alvast nog veel succes met jullie opleidingen!

WERNER J.
WERNER J.

Na mijn jarenlange dienst bij een bakker, had ik al de praktijkervaring opgedaan. Ik miste enkel nog de juiste papieren om als zelfstandige te beginnen. Met de hulp van de thuiscursus heb ik in 7 maanden het vestigingsattest voor bakker behaald. Ondertussen heb ik de bakkerij van mij oude werkgever overgenomen.

You may also be interested in