Cursus Brood- en Banketbakker

Praktische info
  • Lesgeld: 359 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
cursus cupcakes opleiding bakker
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding warme bakker
Erkend diploma bakker

Bakken is hot. Het is geen bezigheid meer die enkel voor grootmoeders en professionals is weggelegd. Tegenwoordig wil iedereen zijn eigen brood en desserten kunnen bakken.

Denk maar aan het bakken (en verkopen) van cupcakes, macarons, taartjes…..: een booming business! Door het volgen van deze boeiende thuiscursus brood- en banketbakker zal je je familie en vrienden omverblazen met jouw prachtige en heerlijke patisserie en broden. Daarnaast is deze thuiscursus ook de perfecte voorbereiding om je officiële diploma van bakker te behalen. Al de basistechnieken die je nodig hebt om op een correcte manier te kunnen bakken, zijn in in deze cursus immers verwerkt. Dus liefhebber of professional: welkom in de wereld van de brood- en banketbakkerij!

Beroep met toekomst!

Opleidingen in de voedingssector kennen een groot succes. De dag van vandaag zijn er namelijk heel wat toekomstmogelijkheden weggelegd voor warme bakkers. Ook wie workshops wil geven en cupcakes bakt, heeft een erkend diploma bakker nodig. Ook dankzij de nodige media-aandacht is bakken een booming business!

Deze eigentijdse en boeiende thuiscursus kwam tot stand in samenwerking tussen het Centrum Voor Afstandsonderwijs en zelfstandige beroepsdeskundigen. Een mooie inhoudstafel en een duidelijke structuur maken de cursus zeer overzichtelijk. Op deze manier wordt je vlot door de informatie begeleid. Je studeert in je eigen tempo en onder professionele begeleiding van een deskundige docent op afstand. Thuisstudie is echt de snelste weg naar je nieuwe toekomst.

Je kan jezelf met deze cursus in eigen tempo voorbereiden op het examen van de Centrale Examencommissie van Economie en Middenstand van de federale overheid. Om je zaak op te starten dien je over de nodige ondernemingsvaardigheden te beschikken die worden opgelegd door de vestigingswet. Deze cursus zal je hier helemaal voor klaarstomen!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Dit is je docent
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding bakker. Wanneer je klaar bent met jouw studie, maak je een afspraak met de examencommissie economie en middenstand. Via deze examencommissie behaal je het erkende vestigingsattest dat je toelaat om als aannemer te starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep, mits je ook jouw attest bedrijfsbeheer op zak hebt. Maandelijks worden er meerdere examens georganiseerd. Via onze thuiscursussen bereiden we je perfect voor op dit examen. Bovendien geldt voor deze opleid de examengarantie!

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus bakker is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af de examencommissie economie en middenstand. Zo behaal je het erkende vestigingsattest dat je toelaten om met dit beschermd beroep uit te oefenen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma bakker. Alle diploma's voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding bakker bedraagt slechts 359 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus bakker door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Per H. (Ternat)
In mijn studententijd deed ik weekendwerk bij een bakker. Later ben ik er vast in dienst gegaan. Een jaar geleden besloot ik zelfstandig bakker te worden. Daarvoor had ik een vestigingsattest brood- en banketbakker nodig. Via deze thuisstudie heb ik dat op een half jaar kunnen behalen.
Werner J. (Wervik)
Na mijn jarenlange dienst bij een bakker, had ik al de praktijkervaring opgedaan. Ik miste enkel nog de juiste papieren om als zelfstandige te beginnen. Met de hulp van de thuiscursus heb ik in 7 maanden het vestigingsattest voor bakker behaald. Ondertussen heb ik de bakkerij van mij oude werkgever overgenomen.
Maarten D. (Aalst)
Na zes maanden legde ik met succes het examen bakker af. De cursus bakker was duidelijk geschreven en bevat heel wat informatie die ik elders niet heb gevonden. Het examen was zeker te doen als je goed bent voorbereid. Alvast nog veel succes met jullie opleidingen!
David D. (Diepenbeek)
Duidelijke cursus Brood- en banketbakker en prima begeleiding van de leraar. Niets mis over te zeggen.

Lees ook onze voedingsblog

Medisch Secretaresse Opleiding

Gezocht: Assistente huisartsenpraktijk

Ben jij op zoek naar een uitdagende, ondersteunende job in de medische sector? Huisartsenpraktijk is op zoek naar een Medisch …

Cupcake2

Maak je eigen cupcakes met docent Jeroen

Ben jij op zoek naar instant happiness? Trek dan je ovenwanten aan en haal je bakgerief maar boven om cupcakes …

Dagenzondervlees1

Dagen zonder Vlees: Doe jij mee?

Het begint een jaarlijkse traditie te worden: veertig dagen geen vlees en minder vis eten om zo je ecologische voetafdruk …

Page 1 of 812345»...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!