cpHomeBreadcrumb / Sport /Anatomie en Fascia Release

Anatomie en Fascia Release

 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • Centrum voor Avondonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
€344

Personal trainer, cpProfessionWithFuture

Weten hoe het lichaam werkt is essentieel voor elke personal trainer. Door te weten wat voor effecten sport en voeding op het menselijke lichaam hebben, begeleid je jouw klanten nog beter. In deze tweedaagse cursus leer je alles over de anatomie van de mens, met een focus op de spieren. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van het 3D-programma Complete Anatomy. Je leert de oorsprong, insertie en functie van de spieren in detail kennen.

Daarnaast leer je ook verschillende Fascia Release-technieken. Zowel de SMFR- als de MFR-technieken komen aan bod.

Ten slotte wordt er dieper ingegaan op het mentale aspect van personal coaching met de Trigger Point Release-methode. Het leren controleren van de mindset tijdens release-methodes en hoe je dat overbrengt op je klanten is essentieel.

Dancing is creating a sculpture that is visible only for a moment.

Martha Graham
cpWouldYou
 • de gehele anatomie van de mens kennen
 • verschillende Fascia Release-technieken kunnen toepassen
 • alles weten over de Trigger Point Release-methode
 • les krijgen van professionele personal trainers met ervaring
 • zelf starten als personal trainer
Anatomie en Fascia Release
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • cpEducationTypeProfessional
 • €344
cpProgram Anatomie en Fascia Release
Anatomie & Fascia-release avondschool
cpCourseContent
 • De anatomie
 • Fascia Release
 • Trigger Point Reset Methode
Volwassenenonderwijs Anatomie & Fascia-release
cpSkillsAndSkills
 • Je weet alles over de menselijke anatomie en specifiek over de spieren
 • Je gebruikt verschillende Fascia Release-technieken om trigger points weg te werken
 • Je hebt controle over de mindset tijdens de release-methodes en brengt dit over op je klanten
Anatomie & Fascia-release volwassenenonderwijs
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig personal trainer of coach
 • Personal coach in een fitnesscentrum of sportschool
 • Sport-, bewegings-, motivatie- of lifestylecoach in een gezondheidscentrum

cpStartingDatesGroupCourse Anatomie en Fascia Release

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
Anatomie en Fascia ReleaseSaturday18-11-202325-11-2023Antwerpen10:00 - 18:00subscribe-card
Anatomie en Fascia ReleaseSaturday02-03-202409-03-2024Bruxelles / Brussel10:00 - 18:00subscribe-card
Anatomie en Fascia ReleaseSunday03-03-202410-03-2024Hasselt10:00 - 18:00subscribe-card
Anatomie en Fascia ReleaseSaturday09-03-202416-03-2024Antwerpen10:00 - 18:00subscribe-card
Anatomie en Fascia ReleaseSaturday16-03-202423-03-2024Gent10:00 - 18:00subscribe-card

cpPracticalInfo

De opleiding Anatomie en Fascia Release bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 8 uur, inclusief pauze. Tijdens de lessen leer je eerst alles over de anatomie en de spieren. De mastercoaches leren je de nodige Fascia Release- en Trigger Point Release-technieken aan. Aan het einde van de cursus ben jij in staat de opgedane kennis meteen in de praktijk om te zetten. In het overzicht met de startdata van de opleiding Anatomie en Fascia Release vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Anatomie en Fascia Release bedraagt 344.00 euro. Dit bedrag omvat een online cursus, professionele begeleiding van de mastercoaches en het gebruik van de lokalen. Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle opleiding!
Anatomie en Fascia Release
 • Certificaat
 • cpGroupCourseType
 • 2 cpLessons cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • €344

cpStartNewCarreer Anatomie en Fascia Release. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Avondonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Anatomie en Fascia Release

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Angie B.
Angie B.

Aventuz sluit helemaal aan bij wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in het lichaam en beweging. Als atleet heb ik zelf blessures gehad. Gelukkig ben ik met de juiste mensen in contact gekomen die het steeds tot een goed einde wisten te brengen. Dat fascineert me enorm, maar om nu nog 5 jaar te studeren om kiné te worden, is wat onrealistisch. Een opleiding zoals die van Aventuz, die specifiek gericht is op bepaalde zaken, sluit daarom perfect aan bij mijn wensen. Voor mij was dat dé motivatie om de opleiding te volgen.
 
PT worden is vandaag nog niet erkend. Iedereen kan PT worden. Toch is het belangrijk om een minimum aan know-how en een bewijs te hebben dat je een bepaalde opleiding achter de rug hebt vooraleer je van start gaat.
 
Bij de modules 1 tot en met 4 is er duidelijk een rode draad. Ze volgen goed op elkaar. In de eerste module (Intake en Screening) ga je kijken waar de problemen liggen. In modules 2, 3 en 4 leer je die problemen doeltreffend aanpakken.

Emilie V.
Emilie V.

Terwijl ik nog studeerde volgde ik bij Johan Gerets een tweedaagse opleiding. Ook al was dat maar één weekend, voor mij was het echt mindblowing. Toen Johan een tijdje later begon met Aventuz Academy heb ik geen seconde getwijfeld en me meteen ingeschreven. Ik zag dat het veel uitgebreider ging zijn dan de eerste keer en dat ze ook in 6 modules werken waardoor je voldoende tijd hebt ertussen om de leerstof te verwerken. Voor mij was dat toch wel een belangrijke reden.
 
Het is echt het complete plaatje. Je doorloopt alle stappen om iemand op een perfecte, verantwoorde manier te begeleiden, van het eerste contact met de klant tot het corrigeren van foute bewegingen. Ik denk niet dat er veel opleidingen zijn die zo'n volledig programma aanbieden.
 
Ik merk dat ik enorm veel van wat ik bij Aventuz geleerd heb, kan gebruiken tijdens het begeleiden van mijn klanten. De eerste module (Screening & Intake) maakt bijvoorbeeld een enorm verschil. Je kan iemand niet goed begeleiden als je geen screening hebt gedaan. Je moet weten hoe ze bewegen en op basis daarvan ga je verder.
 
De mastercoaches leggen gedetailleerd uit waar de oefeningen goed voor zijn en in welke situatie je ze kan toepassen. Daardoor kan je achteraf zelf creatief zijn en variaties zoeken, aangepast aan de unieke situatie van je klanten.
 
Je hebt les met een diverse groep. Er zijn mensen bij die nog geen ervaring hebben, maar er zijn er ook die al jaren een eigen praktijk hebben en die al ervaring hebben met topsporters bijvoorbeeld. Het is dus zeker wel een opleiding voor iedereen.

Rudy B.
Rudy B.

Door in contact te komen met Johan kwam ik bij de Aventuz Academy terecht en ik besloot de volledig opleiding te volgen. Tijdens de verschillende modules heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik mensen beter kan helpen, op een meer functionele manier. Zo krijg ik effectief problemen en klachten van mensen opgelost.
 
Wat me vooral verraste in de modules van Aventuz waren het soort bewegingen dat de mastercoaches ons hebben aangeleerd. Veel van de functional movements had ik nog nooit gezien. Er werd steeds diep ingegaan op hoe je de oefening uitvoert, voor wie de oefening toepasselijk is en waar je op moet letten. Zo heb ik mijn repertoire enorm uitgebreid.
 
Wat enorm motiverend is, is dat de mastercoaches vol passie en energie lesgeven. Ze staan altijd bereid om te helpen of om vragen te beantwoorden. Ook na de lessen kan je vragen stellen of feedback vragen. Dat helpt enorm om de leerstof onder de knie te krijgen en correct toe te passen. Over het algemeen ben ik super tevreden van de opleiding en de coaches.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0