Opleiding Toerisme

Praktische info
  • Lesgeld: € 249.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie

Erkend diploma Toerisme

Is werken in de toeristische sector je droom? Kies dan zeker voor de erkende opleiding Toerisme van het CVA.

Alsmaar meer Belgen vinden hun weg in ons eigen land… Of het nu richting zee, Ardennen of skigebied in de Oostkantons is. Eerder richting pretpark, bungalowpark of dierentuin? Een natuurvakantie, rustvakantie of een doe-vakantie? Ons land heeft veel te bieden. En jij wil misschien wel ergens op zo’n unieke locatie te werk gaan.

Of trek je liever voor een bepaalde tijd naar het buitenland en wil je daar graag mensen een zorgeloze vakantie geven? Zie je het wel zitten om te vertrekken naar een exotische bestemming, een skigebied of richting cruiseschip? In deze cursus laten we je kennismaken met enkele buitenlandse beroepen zoals: hostess, reisleider, animator, hotelmedewerker,… Het is duidelijk dat je met een erkend diploma Toerisme heel breed inzetbaar bent.

Wil jij het aanspreekpunt van de vakantiegangers in België worden? Heb jij een goed organisatietalent? Kies dan nu voor deze cursus! Onder begeleiding van een persoonlijke docent kan je in eigen tempo de praktijkgerichte cursus instuderen.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding Toerisme. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus Toerisme is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus Toerisme door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Remy M. (Berchem)

Ik ben net afgestudeerd en ga samen met mijn ouders een bed en breakfast starten. Deze cursus samen met enkele andere heeft ons heel gezin gemobiliseerd voor dit project.

Bram H. (Den Haag)

Ik ben heel blij met deze cusus. Geschreven van uit de praktijk, boordevol praktische tips.

Kris L. (Wilrijk)

Ik werk voor de stad Antwerpen en ga binnenkort intern van job veranderen. Deze opleiding was een van mijn argumenten tijdens de selectieprocedure.

Ellen B. (Aalter)

Mensen helpen bij het kiezen van hun vakantie, moet fantastisch zijn. Een thuisopleiding tot toeristisch medewerker zie ik dan ook volledig zitten. Ik kan amper wachten tot het pakketje arriveert.

Lees ook onze toerisme en cultuurblog

Shutterstock 311227922

Vous parlez français? Leer Frans met het CVA

Frans staat al jaren aan de top als de meest favoriete en elegante taal ter wereld. Het simpelste woord kan …

Shutterstock 137200598

Maak kennis met Sebahittin Yilmaz, docent Turks

Stipte begeleiding en een goede opvolging, daar kan je op rekenen wanneer je begeleid wordt door Sebahittin – Seba – …

Suitcase2

10 handige tricks voor een perfect ingepakte reiskoffer

Een koffer inpakken kan best tricky zijn. Uuuuren heb je achter je strijkplank gestaan, om ervoor te zorgen dat je …

Page 1 of 212»


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!