Cursus Tekenen & Schetsen + Gratis Materialenpakket

Praktische info
  • Lesgeld: € 199.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

kunstonderwijs opleiding tekenen schilderen

kunstacademie schilderen opleidingen

Erkend diploma tekenen en schetsen

Iedereen heeft een uniek talent om te tekenen en schetsen, daar zijn we bij het CVA van overtuigd! Of je nu al een uitgesproken talent hebt, of het gewoon leuk vindt om te tekenen en schilderen, dat maakt niet uit. Met deze thuiscursus tekenen en te schilderen ontplooi je op een erg ontspannende en professionele manier jouw (verborgen) talent!

In deze opleiding maak je kennis met alle technische aspecten van tekenen en schetsen. In een persoonlijk schetsdagboek hou jij je eerste stappen nauwlettend in de gaten, zodat je kan zien hoeveel vorderingen je maakt. Je begint met het tekenen van eenvoudige vormen, zoals keukengerief of andere alledaagse voorwerpen. Gaandeweg leer je meer abstracte vormen tekenen en belichten.

Verder leer je in deze cursus ook hoe je op een correcte manier perspectieven in je tekeningen kan verwerken. Je gaat niet alleen creatief met kleur experimenteren, maar gaat ook spelen met licht en donker. Zo kan je achtergronden creëren die je tekening meer expressie en diepgang zullen geven.

Ook stillevens zullen voor jou geen enkel probleem meer zijn na het voltooien van deze opleiding. Je zal enerzijds in staat zijn om realistische taferelen te tekenen of schetsen, anderzijds kan je ook gestileerde, meer abstracte vormen op papier zetten.

Op het einde van de cursus trek je er ook op uit met je schetsboek, om beelden in landschappen te zoeken. Je gaat impressies van een landschap creëren, en je leert hoe je het best aan de slag gaat met verschillende soorten tekenmateriaal. Zo zal jij niet alleen de prachtigste ontwerpen met potlood kunnen tekenen, maar ben je ook een expert met wasco of verf. Kortom: deze opleiding zet jouw artistiek talent nog eens extra in de verf!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding tekenen en schetsen. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus tekenen en schetsen is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus tekenen en schetsen door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

cursusaanbod kunst schilderen academie thuisstudie

schilderen tekenen opleidingen

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Rik V. (Tielt)

Ik ben iemand die graag thuis zijn hobby beoefent. Ik vind het heerlijk om rustig in hoekje te schetsen. Ik scan mijn tekeningen in en stuur ze naar de docent die me extra tips geeft om tot een nog mooier resultaat te komen. Ik vind het een heel praktische manier van werken.

Marc M. (Roosendaal, Nederland)

Super cursus voor een zeer gunstige prijs. Dit is inclusief begeleiding en dat geeft feedback op je werk. Zeer leerzaam op die manier.

Sven F. (Geel)

Tekenen is een hobby van mij. Technisch gezien is dit er veel op vooruit gegaan na het doornemen van deze cursus. Ik was verbaasd hoe goed aquarellen me wel ligt. Ik zou er nooit op zijn gekomen om te gaan experimenteren met deze technieken.

Andrea V.T. (Bierbeek)

Tekenen in mijn ateliertje (ons tuinhuisje) is het liefste wat ik doe. Enkele jaren geleden ben ik er mee begonnen. Nooit heb ik er lessen voor gevolgd. Nu doe ik dat wel omdat steeds dezelfde stijlen en patronen terugkwamen? Door het volgen van de cursus leer ik nu nieuwe schilder- en tekentechnieken.

Lees ook onze hobby en vrije tijdsblog

Medisch Secretariaat

Docent aan het woord: Liesbet Delcroix, docente Medisch Secretariaat

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op …

Christel Sonck

Docent aan het woord: Christel Sonck

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op …

Karen Van Hoye Personal Coach

Docent aan het woord: Karen Van Hoye – Personal Coach

Iedereen wil gezond leven. Tegenwoordig is het hip om fit te zijn. Studies tonen aan dat bewegende mensen gelukkige mensen …

Page 1 of 2912345»1020...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!