Cursus Tegelzetter

Praktische info
  • Lesgeld: 399 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
vloerder bezetter avondschool attest vestigingsattest
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

cursus-tegelzetter-vloeder-opleiding-tegels-zetten
Erkend diploma tegelzetter

Als tegelzetter kan je overweg met mozaïeksteentjes, handgemaakte tegels en stevige vloertegels. De variaties zijn eindeloos maar een goede plaatsing en afwerking zijn natuurlijk cruciaal. Klanten houden dan ook van een echte vakman die precies te werk gaat. Dankzij deze opleiding leer je alle kneepjes van het vak en zorg je in geen tijd voor tevreden klanten!

Beschik je al over de nodige praktische vaardigheden, maar dien je je in orde te stellen met de vestigingswet? Ben je een handige Harry en heb je oog voor stijl en esthetiek? Ben je een vroegtijdige schoolverlater die alsnog zijn erkende vestigingsattesten wil behalen? Ben je al jaren actief in de sector en wil je op een snelle manier je officiële diploma's behalen? Dan is deze opleiding voor jou de perfecte keuze!

Om als tegelzetter in hoofd- of bijberoep aan de slag te gaan, heb je een officieel attest nodig. Hiervoor dien je het examen bij de Centrale Examencommissie met succes af te ronden. Deze opleiding leert jou in geen tijd alles wat je moet weten om voor dit examen te slagen zodat je meteen aan de slag kan als professioneel tegelzetter!

Heldere en praktijkgerichte cursus

Deze eigentijdse thuiscursus kwam tot stand dankzij de samenwerking met zelfstandige beroepsdeskundigen. Alle aspecten van het beroep worden stap voor stap helder uiteengezet. Op die manier word je in sneltempo voorbereid op het examen aan de Centrale Examencommissie. Aarzel niet en bestel deze thuisstudie om zo glansrijk te slagen op het examen en zo je droom te verwezenlijken!

In het eerste deel van de cursus krijg je alle administratieve kennis mee die je nodig hebt om als zelfstandig tegelzetter aan de slag te gaan. Zo leer je alles over de gunning en uitvoering van overheidsopdrachten, het aannemingscontract, uitvoeringsplannen en bestekken. Binnenkort hebben ook de milieuwetgeving, veiligheidsregels en calculatie van bouwonkosten geen geheimen meer voor jou!

Het tweede onderdeel van deze cursus gaat dieper in op de gespecialiseerde materie. Je komt alles te weten over de aard, samenstelling, herkomst en eigenschappen van tegels. Verder kom je ook te weten welke specifieke materialen je als tegelzetter niet kan missen. Bovendien leer je ook stap voor stap hoe je ondervloeren en muren de correcte voorbehandeling geeft. Tot slot leer je ook de verschillende plaatsingswijzen kennen en de invloed van temperatuur en vocht. Met al deze kennis op zak, ben jij de vakman waar iedereen op zit te wachten!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus tegelzetter is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Heb je jouw opleiding helemaal ingestudeerd? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus tegelzetter door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Kurt D.W. (Wommelgem)

Als metselaar van beroep wil ik me bijscholen in het tegelzetten. In de praktijk al ervaring mee, maar hier worden de puntjes op de i gezet.

Stefan D. (Ede)

Wij zijn ons huisje aan het verbouwen en gaan de afwerking helemaal zelf doen. Dit geeft toch meer informatie dan wat ik al op filmpjes op het internet heb gevonden.

Dave T. (Borgerhout)

Zeer goed geschreven cursus. Moeilijk onderwerp om over te schrijven, maar hier bijzonder goed gelukt. Knap werk! Als je iets over het onderwerp moet leren, zeker een aanrader!

Robby V. (Hofstade)

Voor mij was deze thuisstudie de beste manier om mijn vestigingsattest te behalen. Als ik de cursus ergens anders gevolgd had, had ik er zeker langer over gedaan.

Lees ook onze interieur, decoratie en bouwsblog

Verlichtingsadviseur

Vacature Verlichtingsadviseur

Light Gallery in Mortsel is dringend op zoek naar een gediplomeerde: Interieurarchitect Decorateur Etaleur Visual merchandiser Stylist Verlichtingsadviseur … Takenpakket …

Elektricien

Jo behaalde zijn diploma Elektricien via het CVA

Een examen bij de Centrale Examencommissie in Brussel is geen sinecure. Je ploegt eerst door heel wat theorie met een …

Homestage

Gezocht: Homestager/Interieurstylist

Als uitbater van woonzorgcentra en assistentiewoningen in heel België is Senior Living Group (SLG) op zoek naar dynamische interieurstylisten en …

Page 1 of 612345»...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!