Opleiding Sekscounselor

Praktische info
  • Lesgeld: € 399.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus seksuologe opleiding

opleiding seksuologe sekscounselor

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie

Erkende opleiding sekscounselor

Intimiteit en seksualiteit zijn gevoelige onderwerpen. Vaak kampen we hierover met vragen. Het kan ook problemen opleveren die soms met eenvoudige tips op te lossen zijn. Ook een luisterend oor kan al een flinke hulp zijn. Als consulent ben je van onschatbare waarde voor veel mensen. Soms zul je moeten doorverwijzen naar een arts.

Ben je discreet? Ben je leergierig? Heb je belangstelling voor relaties en seksualiteit, en hoe mensen hiermee omgaan? Wil je deze materie benaderen vanuit een wetenschappelijk en professioneel standpunt? Wil je graag mensen die met complexen kampen, helpen ervan af te geraken? Wil je mensen helpen en hun relationele en seksuele problemen helpen oplossen? Misschien zit je al in het vak en wil je jezelf permanent bijscholen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen dit vakgebied? Wat je doelstelling ook is: kies voor de thuisstudie Sekscounselor van het CVA!

Beroep met toekomst!

Seks, tegenwoordig zie je het overal, in reclame en in videoclips, op de werkvloer… Iedereen, jong en oud, wordt blootgesteld aan allerhande beelden. Het lijkt allemaal normaal te zijn. We staan steeds meer open voor seks en stellen er ons ook geen vragen meer bij. Maar wat als we niet meer kunnen voldoen aan die beelden? Wat als het niet meer zo vanzelf gaat? Wat dan?

Een Sekscounselor helpt mensen over hun problemen te praten en hiervoor ook een passende oplossing te vinden. Hij/zij staat anderen bij in het verbeteren van hun seksuele relatie. De cursus Sekscounselor is uitermate geschikt voor iedereen die op één of andere manier in contact komt met vragen over seks, intimiteit, gevoelens en relaties. Tijdens de praktijkgerichte cursus zal je via verschillende cases het vak onder de knie krijgen. Je leert de verschillende gesprekstechnieken en je leert een professionele relatie opbouwen met de cliënten.

Waarom kiezen voor de thuisstudie van het CVA? Het CVA heeft een beroep gedaan op een ervaren counselor om deze cursus samen te stellen. Deze heeft voor een praktijkgerichte, kwalitatieve en serene cursus gezorgd. In de cursus worden alle boeiende onderwerpen behandeld die je van pas zullen komen in de uitoefening van je beroep. In België mag je mensen begeleiden met hun (seksuele) relatie zolang je niet op het domein komt van komt van artsen (Koninklijk Besluit nr. 78 uit 1967).

Deze opleiding is uitermate geschikt voor iedereen die op één of andere manier in contact komt met vragen over seksualiteit en intimiteit. De cursus kan ook een waardevol instrument zijn voor zelfstandige coaches/consulenten, hulpverleners, leerkrachten, verpleegkundigen, sociaal- en maatschappelijk assistenten. Een persoonlijke docent zal jou begeleiden en antwoorden op je vragen.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding sekscounselor. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus sekscounselor is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus sekscounselor door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Marianne B.(Moorslede)

Ik ben altijd al iemand geweest die graag luistert naar anderen en advies geeft. Deze thuisstudie was echt waar ik al lang naar op zoek was: praktijkgericht geschreven en boordevol nuttige tips om meteen aan de slag te gaan. Ik ben nu zelfstandig sekscounselor en haal daar enorm veel voldoening uit!

Marlène V.D.B.(Den Bosch, Nederland)

Als lifecoach help ik mijn cliënten om hun leven op allerlei vlakken weer op het juiste pad te krijgen. Veel mensen in mijn praktijk hebben vragen of problemen over hun gevoelens en seksualiteit. Om hen zo professioneel mogelijk te kunnen helpen en me te specialiseren, volgde ik de thuisstudie sekscounselor. Ik kan mijn cliënten nu ook over dit belangrijke deel van hun leven advies geven.

Wim V.(Oosterzele)

Toen ik dertig werd, besliste ik mijn leven een andere wending te geven. Ik wilde graag een job waarbij ik mensen écht kon helpen en een verschil kon maken in hun leven. Dankzij de thuisstudie sekscounselor is er een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan. Ik voel me beter dan ooit!

Sophia K.(Antwerpen)

Ik werk al meer dan vier jaar als zelfstandig gezondheidsconsulente. Ik begeleid mensen met hun gezondheid door hen advies te geven over voeding en natuurlijke geneeswijzen. Regelmatig heb ik te maken met cliënten die problemen hebben met hun seksualiteit. Ik miste een stuk kennis om deze mensen verder te helpen of om deze mensen door te verwijzen. Dankzij deze cursus heb ik meer inzicht gekregen in technieken om deze mensen te begeleiden.

Lees ook onze gezondheidsblog

Christel Sonck

Docent aan het woord: Christel Sonck

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op …

Paardenverzorging

Stage Paardenverzorging

Wanna-B is een vzw waarvan Wanna-B puur en Wanna-B puur Kids club een onderdeeltje zijn. Onze locatie bevindt zich in …

Horsie

Stageplaats voor studenten Dierenzorg

HorsEnergy werkt rond de humane gezondheid met inzet van paarden. De paarden worden op een natuurlijke manier ingezet voor de …

Page 1 of 612345»...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!