Cursus Praktische Psychologie

Praktische info
  • Lesgeld: € 249.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus psychologie psycholoog worden opeiding

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

praktische-psychologie-2

Leer mensen echt te begrijpen

Het menselijk gedrag is bijzonder intrigerend. Dagelijks gaan we om met mensen en het is steeds interessant om hun achterliggende motivaties en intenties te begrijpen. Dankzij de opleiding praktische psychologie verwerf je meer inzicht in het gedrag van mensen en zorg je voor een persoonlijke ondersteuning.

Praktijkgerichte opleiding

De cursus vertelt je in de eerste plaats alles over de relatie tussen de hersenen en het gedrag van mensen. Daarnaast doorloop je ook de verschillende ontwikkelingsfases van de mens. Je hebt hierbij aandacht voor zowel de cognitieve, sociale als emotionele ontwikkeling. Op die manier leer je meteen de mens in zijn geheel bekijken.

Het volgende cursusdeel gaat dieper in op de je persoonlijkheid en hoe emoties tot stand komen. Je maakt hierbij kennis met diverse gangbare persoonlijkheidsschalen en de basisemoties van de mens. Nadien leer je nog alles over motivatie en de invloed van cultuurelementen als waarden en normen. Zo leer je dus hoe je mensen op een efficiënte manier kan motiveren en terwijl rekening houden met hun individuele karakter en gedrag.

Wie tot slot verder aan de slag wil als gesprekstherapeut of in een groepspraktijk wordt ook een heel eind verder geholpen dankzij deze cursus. Je leert verschillende gesprekstechnieken en bouwt een (h)echte relatie en vertrouwensband op met jouw cliënten! Deze opleiding is dan ook ideaal voor wie aan de slag wil als gesprekscoach. Daarnaast is de opleiding ook perfect geschikt voor wie regelmatig trainingen organiseert, een team aanstuurt of in de sociale sector werkt!

Word een echte vakspecialist

Aan het einde van deze cursus Praktische Psychologie kan je aan de slag als erkend Therapeut. Bovendien is deze cursus ook een onderdeel van de Allroundopleiding Mental Coach. Deze thuisstudie is ideaal als je je jobkansen wilt verhogen en een echte vakspecialist wilt worden in jouw sector. Je komt alles over onze Allroundopleidingen te weten op deze pagina!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding praktische psychologie. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus praktische psychologie is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus praktische psychologie door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Wist je dat deze module deel uitmaakt van het leertraject Allround Mental Coach

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Liesel B. (Brugge)

De thuisstudie praktische psychologie doet haar naam eer aan. Elk voorbeeld dat gebruikt wordt, is direct toepasbaar op realistische praktijksituaties.

Danny C. (Riemst)

Dit is echt een heel interessante cursus. Het is fijn om te merken dat mijn vrienden en familie sneller bij mij om raad komen vragen. Ze vinden dat ik beter kan luisteren en situaties beter inschat.

Robert R. (Wielsbeke)

De groeplessen praktische psychologie waren heel interessant. Het was zeer praktijkgericht. Alles was duidelijk, zo werden er bijvoorbeeld geen psychologische vaktermen of moeilijke uitdrukkingen gebruikt. De groepslessen zijn echt voor iedereen toegankelijk.

Joke L. (Wommelgem)

Fantastisch interessante cursus. De docent heeft mij ook enkele keren heel goed geholpen. Ik volg zeker nog een cursus bij CVA.

Lees ook onze gezondheidsblog

4

Kledingmerk Esprit zoekt vlotte stagiair(e)s

Voor diverse stores is Esprit op zoek naar stagiaires/sales associates: Je uitdaging Uiteraard sta je in voor het verkopen van …

Healthy Meal

Vacature Dieetkok

Voor de uitbreiding van hun zaak is Traiteur Fonteyne is op zoek naar iemand met een passie voor gezonde voeding, …

Opticien

Stage voor opticien

Odette Lunettes, een Belgisch brillenmerk gevestigd in Antwerpen, is op zoek naar studenten Opticien die graag een stage willen volgen. …

Page 1 of 1312345»10...Last »


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!