Opleiding Personal Coach

Praktische info
  • Lesgeld: € 299.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

personal coaching cursus opleiding sport

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

sport coach personal coach fitness instructeur cursus thuisstudie

Erkend diploma personal coach

Als personal trainer begeleid je mensen die aan hun gezondheid willen werken. Vaak zijn ze wel gemotiveerd maar missen ze de juiste know-how en hebben ze iemand nodig die hen net dat tikkeltje extra pusht. Doorheen deze opleiding leer je hoe jij als begeleider het verschil kan maken en jouw cliënten kan coachen, adviseren en motiveren!

Tegenwoordig is het erg belangrijk om fit en gezond door het leven te gaan. Dankzij deze opleiding leer je zowel professionele sporters als hobbysporters begeleiden of gewoon mensen die zich een gezond levenspatroon willen aanmeten. Je stelt gepersonaliseerde voedings- en trainingsschema’s op en krijgt jouw cliënten op een gezonde manier in topvorm!

Praktijkgerichte opleiding

Deze praktische cursus leert je alles over de wereld van de personal training! Met deze opleiding onder de arm zorg je niet enkel voor een goede begeleiding van mensen maar groei je ook uit tot een vertrouwenspersoon. Je ontdekt hoe je samen met jouw cliënten doelen moet opstellen en er vervolgens stap voor stap naartoe werkt. Deze cursus bevat bovendien veel praktische oefeningen, zodat je vol vertrouwen je carrière als personal coach kan starten!

De cursus gaat van start met een uitgebreide basis anatomie, inspanningsfysiologie en voedings- en bewegingsleer. Zo leer je het lichaam van binnen en van buiten kennen. Het tweede deel gaat vervolgens dieper in op de praktijk en neemt je mee naar de leefwereld van de personal coach. Aan het einde van deze opleiding ben jij hét aanspreekpunt voor iedereen die op zoek is naar een gezondere leefstijl!

Beroep met toekomst!

Iedereen wil zich goed in z’n vel voelen en fit en gezond door het leven gaan is daarbij telkens de eerste stap. Als personal trainer bied je advies op maat. Zo bereiken jouw klanten in no time hun doel!

Je kan aan de slag als zelfstandig coach in hoofd- of bijberoep. Je kan je eigen praktijk opstarten en geeft jouw cliënten advies waar en wanneer ze zelf willen. Zo past hun dagelijkse training in hun drukke schema! Daarnaast kan je ook aan de slag in een sport-, fitness- of wellnesscentrum. Je helpt klanten bij hun trainingen en geeft advies op hun maat. Zo zijn ze binnen de kortste keren in topvorm.

Word een echte vakspecialist

Aan het einde van deze cursus Personal Coach kan je aan de slag als erkend Personal Coach. Bovendien is deze cursus ook een onderdeel van de Allroundopleiding Sport- en Motivatiecoach. Deze thuisstudie is ideaal als je je jobkansen wilt verhogen en een echte vakspecialist wilt worden in jouw sector. Je komt alles over onze Allroundopleidingen te weten op deze pagina!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus personal coach is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Daarnaast werk je ook een pratijkcase en een filmpje uit waar je zelf een trainingssessie geeft. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus personal coach door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Wist je dat deze module deel uitmaakt van het leertraject Allround Sport- en Bewegingscoach

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Dennis G. (Oostmalle)

Ik werkte jarenlang als leraar lichamelijke opvoeding, maar wilde een andere weg inslaan. Deze cursus was voor mij dé perfecte manier om deze omslag te maken!

Mario M. (Oostrozebeke)

Sport is mijn passie. Ik ben er dan ook al mijn hele leven mee bezig. Dankzij deze opleiding heb ik eindelijk de stap kunnen én durven zetten om te beginnen als personal coach!

Els H. (Jabbeke)

Ik ben graag met mensen bezig. Daarom koos is voor deze opleiding omdat ik ze zo sportief op een correcte manier kan begeleiden. Vooral de mentale motivatie en mentale steun komt vaak van pas.

Stefan V.d.B.. (Jabbeke)
Ik fitness al sinds mijn jeugd meerdere avonden per week. Iedereen in de fitness komt me om advies en trainingsschema's vragen. Ik vond het dan ook langzaamaan tijd dat ik er iets mee doe. Ik droom er van om van mijn hobby mijn beroep te maken en daarom volg ik deze thuisstudie. Je merkt dat de docente zelf heel sportief is en veel ervaring heeft met de begeleiding van topsporters. Ik heb van haar al heel veel opgestoken, ook voor mijn eigen trainingen.

Lees ook onze coaching, consulting en gezondheidsblog

Medisch Secretariaat

Docent aan het woord: Liesbet Delcroix, docente Medisch Secretariaat

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op …

Christel Sonck

Docent aan het woord: Christel Sonck

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op …

Karen Van Hoye Personal Coach

Docent aan het woord: Karen Van Hoye – Personal Coach

Iedereen wil gezond leven. Tegenwoordig is het hip om fit te zijn. Studies tonen aan dat bewegende mensen gelukkige mensen …

Page 1 of 2112345»1020...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!