Opleiding Allround Dierenzorg

Praktische info
 • Lesgeld: € 1490.00
 • In schijven betaalbaar!
 • Direct leverbaar
 • Voor iedereen
 • Studieduur: 6-9 mnd
 • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus Allround Dierenzorg

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding Allround Dierenzorg CVA thuisstudie

ERKEND DIPLOMA DIERENZORG

Ben je gek op dieren en wil je van dierenverzorging graag je beroep maken? Is het altijd al jouw droom geweest om als verzorger in een dierentuin aan de slag te gaan? Of wil je misschien liever als zelfstandige beginnen en starten met een eigen dierenhotel of hondenuitlaatservice? Dan is opleiding allround dierenzorg jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze unieke opleiding kom je in aanraking met alle facetten van dierenverzorging. Zo maak je in de eerste plaats kennis met allerlei verschillende dieren, hun anatomische bouw, kenmerken en veel voorkomende ziekten. Daarna zoom je dieper in op honden. Je maakt kennis met de specifieke behoeften van elk ras, die goed moeten worden ingevuld en opgevolgd. Je leert alles over de specifieke vachtverzorging van honden en komt te weten over een gezonde en verantwoorde voeding. In de volgende modles zoom je verder in op de verzorging van paarden en katten.

Uiteraard kan ook een deel over de gezondheid van dieren niet ontbreken. Eerst en vooral werd er in het studiepakket een module opgenomen over EHBO bij dieren. Zo kan je onmiddellijk gepast reageren in een noodsituatie. Daarnaast leer je tijdens deze module ook alles over verschillende alternatieve therapieën voor dieren.

De laatste module van deze boeiende allroundopleiding kan je helemaal zelf invullen; zo heb je de keuzen tussen medewerker dierenasiel of uitbater van een dierenhotel.

HEEL WAT TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Het CVA stelde speciaal voor haar studenten een internationaal erkend docententeam samen dat deze unieke opleiding dierenzorg ontwikkelde. Doorheen je studietraject word je opgeleid tot allround dierenverzorger, waardoor je in heel wat sectoren aan de slag kan gaan en er een grote werkzekerheid is. Na deze opleiding heb je dan ook enorm veel toekomstmogelijkheden! Reeds heel wat ondernemingen en organisaties tonen nu al erg veel interesse in de studenten die deze opleiding aanvatten.

 • Dierenkliniek, dierenarts of dierenambulance
 • Dierentuin, kinderboerderij of dierenpark
 • Zoölogisch centrum of proefdiercentrum
 • Medewerker dierenwelzijnsbeleid of natuurbeheer
 • Medewerker dierenspeciaalzaak
 • Dierenhotel of dierenasiel
 • Medewerker Agrarische ondersteuning
 • Dierenkwekerij / Fokken van sport- of gezelschapsdieren
 • Alternatieve dierenproductie
 • Zelfstandig ondernemer
 • Medewerker op een dienst van veterinaire keuringen
 • Labo’s waar men diergerelateerde analyses uitvoert
KOM HIERONDER ALLES TE WETEN OVER ONZE STUDIEMETHODE!
Cursusinhoud
Flexibel studeren
Hoe werkt een thuisstudie?
Examen afleggen

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Voor elk apart onderdeel van een allround-opleiding is een examen voorzien. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is, in theorie én in de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor een (deel)examen krijg je een attest via de post thuis gestuurd. Ben je geslaagd voor álle onderdelen? Dan krijg je jouw diploma Allround Dierenzorg.

INSCHRIJVEN

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docenten gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examens af te leggen op één van onze examenlocaties!

Je kan je het makkelijkste inschrijven voor deze opleiding door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen of door langs te komen op één van onze inkijklocaties. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt je studiepakket onmiddellijk naar je verzonden via de post.

Het is bovendien mogelijk om deze opleiding in maandelijkse schijven te betalen (€490 + 4 x €250). Kies je voor deze optie? Contacteer dan onze opleidingsconsulenten, zodat zij voor jou de nodige administratie in orde kunnen brengen.

NOG VRAGEN?

Heb je nog vragen waar je graag een antwoord op zou krijgen? Contacteer dan zeker onze professionele opleidingsconsulenten. Zij helpen jou graag verder en geven je met veel plezier studieadvies, zodat je kiest voor de opleiding die het beste bij jou past.

Je kan ook steeds langskomen op één van onze inkijklocatiesvoor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bovendien kan je ter plaatse meteen alle cursussen inkijken, zodat je je op voorhand al een duidelijk beeld kan vormen van de opleiding.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Karine V. (Tielt-Winge)

Ik wil graag mijn eigen dierenspeciaalzaak oprichten. Om mensen meer informatie te kunnen geven over hoe ze het best voor hun diertje zorgen, ben ik gestart met de dierenzorg cursus. Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb want het is erg boeiend en leerrijk!

Thijs M. (Wuustwezel)

Ik had graag dierenarts willen worden, maar die opleiding heb ik na 2 jaar moeten stop zetten. Het was te veel en te moeilijk. IK ben toen op zoek gegaan naar een alternatief om toch met dieren te kunnen werken en ben dan op de pagina van het CVA terecht gekomen. Ik heb de module van dierenartsassistent intussen afgerond en ik zie echt een toekomst met het diploma dat ik hiermee ga behalen.

Marjan P. (Genk)

Ik werk al een jaar lang als secretaresse in een dierenkliniek. Ik heb mijn hart verloren aan de diertjes die er binnenkomen, maar achter mijn bureau heb ik niet zoveel contact met hen als ik zou willen. Een dierenarts in de praktijk heeft toen voorgesteld dat ik eventueel assistente mag worden mits een opleiding gevolgd te hebben. Omdat ze echter nog op zoek moesten naar een vervangen, heb ik gekozen voor een thuisstudie: ik werk tot zij een vervanger hebben gevonden en schakel na het behalen van mijn diploma over op dierenartsassistente!

Antoon G. (Drogenbos)

Ik wil graag iets met dieren doen, maar ik weet nog niet precies wat. Deze cursus biedt mij nog verschillende mogelijkheden om dat later te kiezen en in tussentijd leer ik over alle dieren wat bij. Als keuzevak heb ik dierenhotel genomen, want dat lijkt me ook wel wat. Of ik kan nog altijd aan de slag in een zoo ofzo.


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!