Opleiding Natuurlijke Geneeswijzen

Praktische info
  • Lesgeld: € 249.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

opleiding natuurlijke geneeswijzen

natuurlijke geneeswijzen opleiding natuurkunde geneeskunde complementair opleiding cursus

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

opleiding natuurgeneeskunde cursus

Lichaam en geest in balans

Een gezonde geest in een gezond lichaam is heel belangrijk voor iedereen die zich fit en gezond wil voelen. In deze heldere en praktijkgerichte thuisstudie leer je stap voor stap hoe je via natuurlijke geneesmiddelen en technieken je lichaam opnieuw helemaal in balans brengt. Je leert hoe je bepaalde klachten en ziektes kan verhelpen met eenvoudige en vaak eeuwenoude middeltjes en technieken. Zowel het fysieke als het mentale aspect komt uitgebreid aan bod!

Complete en praktijkgerichte opleiding

Deze opleiding brengt je in de eerste plaats de grondbeginselen en basisfilosofie van de verschillende geneeswijzen bij. Zo leer je alles over onder meer homeopathische middelen, fytotherapie en drukpuntmassage. Daarnaast worden ook de shiatsu-massage, chakra therapie en lymfedrainage uitgebreid behandeld.

Je leert verder hoe je veelvoorkomende huidaandoeningen, chronische klachten, ziektes, infecties en allergische verschijnselen kan behandelen met enkele eenvoudige middeltjes. Op die manier ontdek je alles over de verschillende natuurlijke alternatieven voor pijnstillers. De focus ligt hierbij zowel op volwassenen als kinderen! Je zorgt met andere woorden al gauw voor een behandeling volledig op maat van jouw cliënt.

Tot slot leer je ook je cliënten op een deskundige en constructieve manier bijstaan. Je zorgt voor gezonde alternatieven die de klassieke methodes aanvullen en laat het lichaam zichzelf versterken. Zo help je jouw cliënten om lichaam en geest opnieuw in balans te krijgen en energieblokkades op te heffen.

Beroep met toekomst!

Deze opleiding is perfect op maat van iedereen die bewust voor een kwalitatief leven kiest! Wil je meer te weten komen over natuurlijke alternatieven die lichaam en geest terug in balans brengen? Of wil je graag leren hoe je anderen kan begeleiden en mentaal en fysiek versterken? Dan is deze praktijkgerichte cursus perfect voor jou!

Na deze thuisstudie zal je dan ook aan de slag kunnen als zelfstandig natuurlijk therapeut en populaire workshops organiseren en doceren. Je gaat mensen begeleiden bij hun gezondheid met behulp van natuurlijke middelen en gezonde voeding. Zo help je hen een kwaliteitsvolle levensstijl op te bouwen. Daarnaast is deze opleiding ook erg geschikt voor al wie geïnteresseerd is in natuurlijke geneeswijzen en bewuster en gezonder wil gaan leven.

Word een echte vakspecialist

Aan het einde van deze cursus Natuurlijke Geneeswijzen kan je aan de slag als erkend Natuurlijk Therapeut. Bovendien is deze cursus ook een onderdeel van de Allroundopleiding Gezondheidstherapeut. Deze thuisstudie is ideaal als je je jobkansen wilt verhogen en een echte vakspecialist wilt worden in jouw sector. Je komt alles over onze Allroundopleidingen te weten op deze pagina!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding natuurlijke geneeswijzen. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus natuurlijke geneeswijzen is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Wist je dat deze module deel uitmaakt van het leertraject Allround Holistisch Therapeut

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Katia V. (Zwijnaarde)

Klassieke geneeskunde is onmisbaar. Toch kunnen we kleine kwaaltjes ook zelf aanpakken. Er zijn tal van natuurlijke methodes die het leed kunnen verzachten. Ik leerde tijdens de cursus zeer goed welke zaken we kunnen behandelen bij onze cliënten en wanneer we moeten doorverwijzen. Dat vond ik echt de meerwaarde van deze opleiding.

Robrecht E. (Den Haag, Nederland)

Het is toch wel boeiend welke visies er over gezondheid allemaal bestaan. Deze cursus geeft een zeer mooi overzicht. Ik vond de prijs/kwaliteit van deze opleiding uitstekend in vergelijking met gelijkaardige opleidingen hier in Nederland.

Michael V.D.E (Hoepertingen)

Ik ben elke dag hard bezig met mijn gezondheid. Ik wilde aan de hand van deze cursus begrijpen wat ik kan doen om optimaal gezond te blijven. Heel graag zou ik nu ook anderen helpen door advies te geven over gezonde voeding en natuurlijke geneeskunde. Ik was vooral zeer te spreken over de vakkennis van de docent.

Stephanie S. (Steenokkerzeel)

Ik ben al jaren geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen. Toen ik zag dat er groepslessen rond natuurlijke geneeswijzen bestaan, had ik natuurlijk meteen beslist. Ik heb enorm veel bijgeleerd door de cursus. De docent was heel praktijkgericht. Steeds kon hij duidelijke voorbeelden aanhalen waardoor iedereen van de groep kon volgen.

Lees ook onze beauty, wellness en fashionblog

4

Kledingmerk Esprit zoekt vlotte stagiair(e)s

Voor diverse stores is Esprit op zoek naar stagiaires/sales associates: Je uitdaging Uiteraard sta je in voor het verkopen van …

Healthy Meal

Vacature Dieetkok

Voor de uitbreiding van hun zaak is Traiteur Fonteyne is op zoek naar iemand met een passie voor gezonde voeding, …

Opticien

Stage voor opticien

Odette Lunettes, een Belgisch brillenmerk gevestigd in Antwerpen, is op zoek naar studenten Opticien die graag een stage willen volgen. …

Page 1 of 1312345»10...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!