Opleiding Medisch Secretariaat

Praktische info
  • Lesgeld: € 249.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

opleiding medisch secretariaatsmedewerker doktersassisten

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

CURSUS MEDISCH SECRETARIAAT

De gezondheidssector is een bijzonder boeiende omgeving met heel wat toekomstperspectieven. Dankzij deze thuiscursus kan je dan ook aan de slag als doktersassistent in een medische praktijk of zorg je ervoor dat een gezondheidscentrum prima functioneert. Jij zorgt voor een zorgvuldige afhandeling van de patiëntenadministratie en bent de onmisbare rechterhand van iedere arts!

Tijdens deze opleiding leer je de dokter bijstaan in zijn dagdagelijkse activiteiten. Jij zorgt ervoor dat alles op wieltjes loopt in de praktijk. Zo ontdek je hoe je onder andere klanten hartelijk moet ontvangen, telefoongesprekken afhandelen, afspraken maken en de dokter assisteren bij verschillende handelingen. Een dag in een dokterspraktijk is nooit hetzelfde! Je kan bovendien ook terecht in een medisch centrum, laboratorium of gezondheidscentrum.

Praktijkgerichte opleiding

Deze praktijkgerichte cursus brengt je stap voor stap allerhande aspecten van dit veelzijdige beroep bij. De thuisstudie stoomt je in geen tijd klaar en leert je alle administratieve, communicatieve en organisatorische vaardigheden die je nodig hebt om je verder te ontplooien. Voor je het weet sta jij aan de start van je nieuwe carrière!

Een ervaren medisch secretaresse leert je alle kneepjes van het vak. Je maakt kennis met al de nodige medische terminologie en leert hoe je professioneel communiceert aan de telefoon of in briefvorm. Aan het einde van deze cursus heb je alle vaardigheden en kennis onder de knie om meteen aan de slag te gaan!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding medisch secretaresse. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus medisch secretaresse is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus medisch secretaresse door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Schrijf je in Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Simonne M. (Vosselaar)

Een goede basis van medische termen en de werking van de sociale zekerheid is belangrijk als medisch assistente. Deze cursus bespreekt al die thema's heel uitgebreid.

Joor O. (Tienen)

Op een medisch secretariaat kom je vaak in contact met patiënten die bezorgd zijn en zo vlug mogelijk willen genezen. Een warm en persoonlijk onthaal, en een vlotte service zijn dan heel fijn. Als doktersassistent speel je daar een rol in.

Tessa B. (Moorslede)

Ik zou graag als secretaresse van een dokter aan de slag gaan. Via deze thuisstudie ga ik mij voorbereiden op mijn nieuwe carrièreplannen. Ik heb er goede moed in om vanaf de eerste keer te slagen.

Julie V.A. (Lierde)

Om mij voor te bereiden op mijn sollicitatiegesprekken heb ik de groepslessen medische secretaresse gevolgd. Dankzij de heldere uitleg van de docent was het niet moeilijk om de leerstof onder de knie te krijgen. Het fijne aan de groepslessen vind ik contact met de medestudenten. Je leert veel door gewoon met hen te praten over het vak.

Lees ook onze gezondheidsblog

Thuiscursus Statistiek Onderzoek SPSS Studie

Gezocht: Medewerker Live Chat / Opleidingsadviseur

Ondernemersschool BV is één van de grootste opleidingsbedrijven van de Benelux. Ondernemersschool heeft eigen vestigingen in België, Nederland en Frankrijk. …

Shutterstock 141988651

Vacature – Opleidingsadviseur (m/v)

EVBO, een partnerbedrijf van Centrum voor Afstandsonderwijs, is voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar een: Opleidingsadviseur (m/v) Als opleidingsadviseur (m/v) …

Touw Kleur

Docent aan het woord: Chantal van de Walle

Chantal van de Walle is Rookstopconsulent aan het Centrum voor Afstandsonderwijs en doet dat met veel toewijding en passie. Van …

Page 1 of 1712345»10...Last »


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!