Cursus Loodgieter (Centrale Verwarming & Gas)

Praktische info
  • Lesgeld: € 375.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

word loodgieter en volg de erkende cursus van CVA

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

Erkend diploma loodgieter

Een installateur van centrale verwarmingen doet meer dan enkel verwarmingstoestellen plaatsen, herstellen en onderhouden. Zo sta je jouw klanten ook bij met advies op maat over onder andere het rendement van hun toestel. Door de stijgende energieprijzen wordt een rendabele verwarming en goede installaties ook steeds belangrijker. De vraag naar goede en betrouwbare vaklui blijft dan ook jaar na jaar toenemen!

Nadat je deze thuisstudie gevolgd hebt, zal je zonder problemen al je bouw- en renovatieprojecten omtoveren tot een regelrecht succes. Bovendien is deze cursus voor iedereen toegankelijk: schoolverlaters die een opleiding willen volgen, personen die professioneel aan de slag willen als loodgieter en professionals die zich willen specialiseren. Ook is deze opleiding volledig op maat van de creatieve doe-het-zelver, zo bespaar je bespaar je gemakkelijk een aardige cent!

Beroep met toekomst

Als installateur van centrale verwarmingen heb je een hoop verschillende toekomstmogelijkheden! Je geeft onder andere gericht advies over isolatie en de verschillende types branders en verwarmingsketels voor diverse nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten. Daarnaast zorg je ook voor de correcte installatie en het nodige onderhoud. Na het volgen van deze opleiding ligt er dan ook een succesvolle toekomst vol werkzekerheid en carrièrekansen voor je open!

Wil je ook starten als zelfstandig loodgieter in hoofd- of bijberoep maar beschik je nog niet over de juiste diploma’s? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou! Om als installateur aan de slag te gaan heb je echter ook kennis nodig van de sanitaire installaties. Bekijk daarom meteen ook onze opleiding tot allround loodgieter en behaal zo snel mogelijk jouw erkend vestigingsattest!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus loodgieter (centrale verwarming en gas) is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Heb je jouw opleiding helemaal ingestudeerd? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus loodgieter (centrale verwarming en gas) door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Ludo B.(Neeroeteren)

De cursus loodgieter centrale verwarming volgde ik omdat ik het vestigingsattest nodig had. Ik wil graag een eigen zaak starten. De praktijkervaring heb ik, alleen de juiste papieren moest ik nog behalen. Dankzij de thuisstudie heb ik dat in een dik half jaar behaald.

Abdel C. (Turnhout)
In Marokko was ik loodgieter. Hier in België wil ik dat ook graag doen want ik hou van mijn beroep. Het officiële attest was daarom belangrijk. De opleiding is duidelijk en verstaanbaar opgesteld. Ik was van de eerste keer geslaagd voor het Examen in Brussel.
Rudy S. (Pamel)

De docent heeft mij enorm goed geholpen wanneer ik vragen had. De praktijk kan ik en goed en doe ik graag. Maar ik was blij dat iemand mij kon helpen bij de theorie.

Willy D. (Groot Bijgaarden)

De eerste keer was ik naar de examencommissie gegaan zonder mij voor te bereiden. Ik dacht dat ik alles wel zou kennen door mijn ervaring. De realiteit bleek anders. Toen besloot ik de theorie te volgen via het CVA. Zeven maanden later legde ik weer examen af, en was geslaagd.

Lees ook onze bouw en techniekblog

Verlichtingsadviseur

Vacature Verlichtingsadviseur

Light Gallery in Mortsel is dringend op zoek naar een gediplomeerde: Interieurarchitect Decorateur Etaleur Visual merchandiser Stylist Verlichtingsadviseur … Takenpakket …

Elektricien

Jo behaalde zijn diploma Elektricien via het CVA

Een examen bij de Centrale Examencommissie in Brussel is geen sinecure. Je ploegt eerst door heel wat theorie met een …

Shutterstock 180577385

Vacature Autoverkoper

Garage LAUWERS PATRICK BVBA in ZEMST is op zoek naar een betrouwbare autoverkoper voor de showroom. Functieomschrijving Je adviseert en …

Page 1 of 41234»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!