Opleiding Life Coach

Praktische info
  • Lesgeld: € 379.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

life coach

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

cursus life coach lifecoaching opleiding

Erkend diploma life coach

Een Life Coach ondersteunt mensen in hun dagelijkse leven. Dit kan onder andere gaan over hun carrière, hun gezinsleven en hun sociale netwerken. Om mensen met raad en daad te kunnen bijstaan, leer je doorheen deze cursus hoe je jouw cliënten hun zelfvertrouwen opbouwt en hen ondersteunt bij hun verdere ontplooiing.

Iedereen gaat wel eens door een moeilijke periode in zijn leven waarbij je met meer vragen dan antwoorden zit. Dankzij de opleiding Life Coach leer jij hoe je mensen kan helpen om de zaken op een rijtje te zetten en inzicht te verwerven in hun eigen leven en de keuzes die ze maken.

Praktijkgerichte opleiding

Je komt in de eerste plaats te weten hoe je een goed intakegesprek voert. Tijdens dit gesprek leg je de basis voor de volgende sessies en ga je jouw cliënten een begeleiding op maat bieden. Daarnaast leer je ook wat net de sleutel tot succes is bij een goede coaching en hoe je jouw cliënten feedback kan geven en kan motiveren.

Verder worden tijdens deze cursus Life Coach stap voor stap de geheimen van een heldere en krachtige communicatie uitgelegd. Op die manier leer je jouw cliënten beter begrijpen en begeleiden. Daarnaast maak je ook kennis met diverse coachingstechnieken die er specifiek op gericht zijn om mensen te motiveren en boven zich uit te laten stijgen.

In de hedendaagse maatschappij wordt er tot slot veel belang gehecht aan status en succes. Meer en meer mensen bezwijken hierdoor onder de druk en verwachtingen en geraken het noorden kwijt. Als Life Coach help jij hen terug op weg! Je helpt jouw cliënten bij het uitbouwen van een persoonlijk carrièreplan en laat ze groeien in hun relaties!

Tal van toekomstmogelijkheden!

Met het diploma Life Coach op zak kan je zowel in de bedrijfswereld aan de slag als op zelfstandige basis. Zo kan ja zelfstandig Life Coach worden of succesvolle workshops organiseren. Ook je vrienden, familie en collega’s profiteren van je kennis. Jouw luisterend oor en advies op maat helpen iedereen een stap vooruit!

Word een echte vakspecialist

Aan het einde van deze cursus Life Coach kan je aan de slag als erkend Life Coach. Bovendien is deze cursus ook een onderdeel van de Allroundopleidingen Holistisch Therapeut en Mental Coach. Deze thuisstudies zijn ideaal als je je jobkansen wilt verhogen en een echte vakspecialist wilt worden in jouw sector. Je komt alles over onze Allroundopleidingen te weten op deze pagina!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus life coach is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze campussen! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze campussen. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Wist je dat deze module deel uitmaakt van het leertraject Allround Mental Coach

Wist je dat deze module deel uitmaakt van het leertraject Allround Holistisch Therapeut

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jef F. (Daknam)

In onze onderneming ben ik de vertrouwenspersoon. Als aanvulling op mijn kennis heb ik deze thuiscursus gevolgd. Ik voel dat ik mijn collega's beter kan ondersteunen en begeleiden wanneer dit nodig is.

Yvonne H. (Ledegem)

De cursus leert op een correcte en professionele manier communiceren met mensen. Je leert er echt luisteren naar de ander. Zo kan je ook beter helpen omdat je de situatie goed kan inschatten.

Klaartje E. (Lint)

De verschillende hoofdstukken van de cursus zijn mooi op elkaar afgesteld. Zo is er een constante doorheen de cursus. Dat zorgt er voor dat je de samenhang steeds blijft snappen.

Debby V.d.E. (Leuven)

De groepslessen life coach waren echt interessant. De docent geeft vele voorbeelden uit de praktijk. Daardoor wordt het een boeiende cursus waaraan je actief deelneemt. Je leert er door verschillende cases het vak kennen. We hadden ook een hele leuke groep die goed meewerkte.

Lees ook onze nieuwsblog

Christel Sonck

Docent aan het woord: Christel Sonck

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op …

Karen Van Hoye Personal Coach

Docent aan het woord: Karen Van Hoye – Personal Coach

Iedereen wil gezond leven. Tegenwoordig is het hip om fit te zijn. Studies tonen aan dat bewegende mensen gelukkige mensen …

Shutterstock 141988651

Vacature – Opleidingsadviseur (m/v)

EVBO, een partnerbedrijf van Centrum voor Afstandsonderwijs, is voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar een: Opleidingsadviseur (m/v) Als opleidingsadviseur (m/v) …

Page 1 of 1612345»10...Last »


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!