Cursus Kok-Restauranthouder

Praktische info
  • Lesgeld: 399 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

attest kok restaurant diploma kok

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

Erkend diploma kok / restauranthouder

Koken is voor veel mensen een echte passie die ze bovendien ook graag delen met anderen. Waarom zou je dan niet durven dromen van een eigen restaurant of brasserie? Dankzij deze opleiding leer je alle kneepjes van het vak en word je klaargestoomd voor het examen bij Centrale Examencommissie. Zo haal je in geen tijd jouw officiële diploma en voor je het weet open je je eigen succesvol restaurant!

Een ervaren kok leert je alle kneepjes van het vak. Je krijgt een hoop praktische tips en schaaft je professionele skills bij. Bovendien leer je ook alles over de nieuwe sociale en fiscale wetgeving zodat je jouw restaurant ook financieel gezond kan houden. Tot slot ontdek je ook alles over de belangrijkste hygiënevoorschriften.

Tal van toekomstmogelijkheden

Iedereen die gepassioneerd is door koken en het restaurantwezen kan zich dankzij deze cursus verder ontwikkelen. Aan het einde van deze cursus staat je dan ook ongetwijfeld een bloeiende carrière te wachten als kok of eigenaar van je eigen restaurant!

Als professionele kok heb je bovendien tal van toekomstmogelijkheden! Restaurants springen het meest in het oog, maar er zijn ook brasserieën en eethuizen die bijzonder kwalitatieve gerechten aanbieden. Ook grootkeukens zullen je kennis zeer waarderen. Dan werk je bijvoorbeeld voor bedrijven die vliegtuigmaaltijden bereiden, of die koken voor scholen of rusthuizen.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus kok-restauranthouder is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Heb je jouw opleiding helemaal ingestudeerd? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Inge V. (Brugge)

Met mijn nieuwe partner wilde ik graag een brasserie opstarten, maar ik diende me nog in orde te stellen met de vestigingswet. Dankzij deze uitgebreide thuisstudie ben ik nu de trotse eigenares van mijn eigen zaak!

Stijn K.(Scheldewindeke)

Ik werk al jaar en dag in ons familierestaurant. Dankzij deze cursus behaalde ik mijn vestigingsattest en ben ik onafhankelijk van mijn personeel.

Eric G.(Eindhoven, Nederland)

Ik ben al enkele jaren gepassioneerd hobbykok, maar wilde graag meer professionele technieken aanleren. Dat is me dankzij deze cursus gelukt!

Ina J.(Sint-Lievens-Houtem)

Via deze thuisstudie heb ik mijn vestigingsattest van restauranthouder kunnen behalen. Dankzij de goede hulp van mijn docent, was ik van der eerste keer geslaagd.


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!