Cursus Klinische Psychologie

Praktische info
  • Lesgeld: € 249.00
  • Beschikbaar
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

psychologie cursus

opleiding

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

Begrijp de menselijke psyche

De mens is een sociaal wezen en staat altijd in contact met anderen. Zo ontmoet je regelmatig nieuwe mensen en praat je dagelijks met zowel collega’s als vrienden en familie. Van tijd tot tijd zal je dan ook merken dat het gedrag van sommige mensen kan afwijken van wat je zelf normaal vindt. Deze boeiende thuisstudie vertelt je alles over dit ‘abnormale’ gedrag van mensen en leert je zo de wondere wereld van de menselijke psyche kennen.

Deze opleiding is een absolute must voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijkheid, psychische ontwikkeling en het menselijk gedrag. Bovendien steek je ook als maatschappelijk assistent, life coach, voedingsconsulent of verplegend personeel heel wat op van deze cursus. Dankzij de talloze voorbeelden en praktische oefeningen zet je jouw kennis in geen tijd om in de praktijk.

Praktijkgerichte opleiding

Tijdens deze praktijkgerichte cursus leer je in de eerste plaats het verschil tussen normaal en abnormaal gedrag. Daarnaast maak je kennis met de verschillende aspecten van abnormaal of pathologisch gedrag. Verder komen ook de belangrijkste psychologische theorieën uitgebreid aan bod, zoals de biologische benadering, de psychoanalytische theorie, de systeemtheorie en de cognitieve theorie.

In deze professionele cursus worden een hoop verschillende persoonlijke problemen en psychische stoornissen behandeld. Daarnaast leer je ook omgaan met personen die aan een stoornis lijden en krijg je praktische tips om er zelf mee te leren leven. Op die manier leer je jouw eigen gedrag en dat van anderen beter begrijpen en verklaren, om er vervolgens ook beter op te kunnen inspelen. In deze cursus komen onder andere de angst-, eet- en stemmingsstoornissen, dwang, trauma, hechting en relatieproblemen aan bod.

Tot slot wordt er ook uitgebreid ingegaan op de verschillende persoonlijkheidsstoornissen. We onderscheiden hier borderline, antisociaal, narcistisch, paranoïde en afhankelijk gedrag. Deze stoornissen kennen vaak een combinatie van biologische, psychologische en sociale risicofactoren. De omgang met deze personen is delicaat en de nodige tips en professionele begeleiding zijn dan ook noodzakelijk!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding klinische psychologie. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus klinische psychologie is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus klinische psychologie door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Rita S. (Denderhoutem)

Ik werk in een ziekenhuis als hoofdverpleegster. Om mensen beter te kunnen begeleiden en ondersteunen, heb ik deze opleiding gevolgd. Blij dat ik dit gedaan heb.

Sonja O. (Domburg, Nederland)

Een heel leerrijke cursus die vaak praktijkvoorbeelden gebruikt om de theorie te illustreren. Op die manier neem je de leerstof veel sneller op en wordt alles concreet.

Thibaut D.R. (Lembeek)

Ik wil de docent bedanken voor zijn hulp tijdens mijn studie. Door zijn snelle antwoorden heb ik altijd mijn studieplanning kunnen aanhouden.

Anries C. (Bilzen)

Als voedingsconsulent kom ik af en toe in contact met mensen die door een mindere periode gaan. Omdat ik ook die mensen een perfect begeleiding wil geven, volg ik nu de cursus klinische psychologie. Van collega's weet ik dat je met die technieken vaak al iemand kan helpen.

Lees ook onze gezondheidsblog

Christel Sonck

Docent aan het woord: Christel Sonck

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op …

Paardenverzorging

Stage Paardenverzorging

Wanna-B is een vzw waarvan Wanna-B puur en Wanna-B puur Kids club een onderdeeltje zijn. Onze locatie bevindt zich in …

Horsie

Stageplaats voor studenten Dierenzorg

HorsEnergy werkt rond de humane gezondheid met inzet van paarden. De paarden worden op een natuurlijke manier ingezet voor de …

Page 1 of 612345»...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!