Opleiding Kinderbegeleiding

Boeiende opleiding kinderbegeleiding

Ben jij gek op kinderen en zou je van het werken met kinderen jouw beroep willen maken ? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

Leer alles over kinderbegeleiding

In deze zeer uitgebreide thuiscursus worden alle aspecten van de kinder- en jeugdbegeleiding helder uiteengezet. Je maakt kennis met de verschillende fasen in de ontwikkeling van een kind en leert een reeks liedjes, versjes, knutselactiviteiten en andere spelactiviteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Voor elke leeftijd vind je een geschikte bezigheid!

Daarnaast maak je kennis met de verschillende opvoedingsstijlen en leer je hoe je specifieke opvoedingsmoeilijkheden kan oplossen.

Sector met toekomst

Na afloop van deze cursus heb je een grote werkzekerheid en ga je in de slag in een bruisende wereld. Zo kan je bijvoorbeeld starten als animator, speelpleinmedewerker, begeleider van jeugdkampen… Jij maakt van jouw passie jouw beroep!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding kinderbegeleiding. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus kinderbegeleiding heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding kinderbegeleiding bedraagt slechts € 279.00 . Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus kinderbegeleiding door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Schrijf je nu in Gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!