[titled_box title=”Praktische info” align=”center” variation=”blue”]

 • Lesgeld: TKAPASS-prijs euro
 • Binnenkort Beschikbaar
 • Voor iedereen: ja
 • Studieduur: TKAPASS-duur mnd
 • Waardevol diploma: ja

Schrijf je in

[titled_box title=”Jouw voordelen” align=”center” variation=”blue”]

[fancy_list style = “circle_arrow” variation=”blue”]

cursus basiscursus knippen

[titled_box title=”Vervolgopleidingen” variation=”blue”]

kappersopleiding kapper kapster cursus

[titled_box variation=”blue” title=”Heb je nog vragen?”]

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

kapper knippen kapster kapsalon opleiding cursus

Onmisbare rechterhand van iedere kapper

Als kappersassistent ben je de onmisbare helpende hand van de kapper. Je vervult een belangrijke taak in het kapsalon. Zo spring je bij waar nodig en zorg je dat alle klanten de ideale service krijgen.

Als kappersassistent zorg je ervoor dat alles op wieltjes loopt in het kapsalon. Je zorgt voor een hartelijke ontvangst en maakt afspraken. Ook sta je de kapper bij met knippen, kleuren en brushen van kapsels. Je vervult een sleutelrol in iedere kapperszaak!

Praktijkgerichte opleiding

Een ervaren kapster leert je in deze cursus de kneepjes van het vak. In deze cursus word je ingewijd in de verschillende werkterreinen van de kapper en leer je mensen ontvangen op een aangename en professionele manier. Je leert hoofdhuid- en haartypes onderscheiden en verzorgen, en je leert welke kapsels passen bij de verschillende gelaatsvormen.

Daarnaast worden de verschillende basissnitten stap voor stap behandeld. Ook de meest gebruikte omvormingstechnieken komen aan bod. Brushen, watergolf of permanent? Geen enkele techniek zal jou nog vreemd zijn! Tot slot maak je kennis met de basiskleurtechnieken.

Het cursusmateriaal is erg helder opgesteld. Stap voor stap krijg je de benodigde technieken onder de knie. Handige hulpmiddelen hierbij zijn de didactische films waarop alle technieken duidelijk worden gedemonstreerd. Bovendien krijg je ook een gratis oefenhoofd! Zo heb je alle technieken in no time volledig in de vingers!

Waardevol diploma kappersassistent

Wil je graag in een kapsalon werken, maar beschik je niet over de juiste vaardigheden? Of wil je je voorbereiden op de opleiding kapper? Kies dan voor onze thuisopleiding kappersassistent. Dankzij de persoonlijke ondersteuning van jouw docent, heb je jouw diploma zo in handen.

Extra informatie

Cursusinhoud”]
[titled_box variation=”blue” title=”Inhoud van de cursus kappersasssistent “]

De opleiding kappersasssistent is voor iedereen toegankelijk. In de cursus vind je onderstaande onderwerpen terug:

 • Je toekomstmogelijkheden als kappersassistent
 • De verschillende functies in de kapperssector
 • Je klanten professioneel en aangenaam ontvangen
 • Het kapsalon correct onderhouden
 • Adviesgesprekken voeren
 • Structuur van de huid en het haar
 • Haar- en hoofdhuidverzorging
 • De verschillende gelaatsvormen
 • Soorten scheidingen
 • Basissnitten
 • Het hanteren van de kappersschaar
 • Basisprincipes- en technieken
 • Brushen en watergolven zetten
 • Basispermanenten

Studieadvies”]
[titled_box variation=”blue” title=”Hoe studeer je de cursus kappersasssistent?”]

Deze opleiding kappersasssistent is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft met andere woorden geen vooropleiding te hebben gehad.

Bij de thuisstudie kappersasssistent wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkeld cursusmateriaal. Je krijgt het volledige pakket onmiddellijk toegestuurd na inschrijving. Bijgevoegd in het pakket vind je de contactgegevens van je docent.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je een aantal oefenopgaven die je helpen bij de verwerking van de leerstof. Via deze oefeningen heb je een beeld van het examen en weet je onmiddellijk waar je staat met je studie. Wanneer je oefenopgaven hebt gemaakt kan je die opsturen via email ter verbetering. Ook als je vragen hebt met betrekking tot de cursus kan je deze mailen naar je persoonlijke docent. Hij of zij zal je altijd ook tips geven over hoe je je het beste voorbereid op het examen.

Je bepaalt zelf wanneer en waar je studeert. Deze thuiscursus kappersasssistent geeft je een goed beeld van de wijze waarop je kennis tijdens het examen wordt getest. Het lessenmateriaal is up-to-date en zeer helder geschreven.

Gemiddelde studieduur”]

[titled_box variation=”blue” title=”Studieduur van kappersasssistent”]

De meeste mensen willen zo snel mogelijk het diploma kappersasssistent behalen. Je bepaalt zelf je eigen studieritme. De cursus bestaat uit enkele hoofdstukken. Je doet er ongeveer 1 tot 3 uren over om een hoofdstuk in te studeren en/of de oefenopgaven te maken.

Gemiddeld doen onze studenten er 9 à 12 maanden over om de cursus in zijn geheel in te studeren en alle oefeningen en huistaken te maken. Uiteraard kan deze cursus sneller afronden als je er wekelijks meer tijd in kan steken.

Je krijgt als je dat wilt gedurende 1 jaar persoonlijke begeleiding via email van je docent. Hij zal op al je vragen antwoorden en je het nodige studieadvies geven. Als je wil kan je deze studieduur ook verlengen.

Er worden maandelijks meerdere examens kappersasssistent georganiseerd. Je kiest zelf het tijdstip wanneer je het examen gaat afleggen.

Dit krijg je thuisgestuurd”]
[titled_box variation=”blue” title=”Stap-voor-stap-cursus + gratis oefenhoofd”]

Cursuspakket kappersasssistent

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. De leerstof kappersasssistent is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door. Dit boek hoef je niet helemaal letterlijk vanbuiten te leren om te slagen, maar dient ter extra ondersteuning van je studie.

kapster kapper opleiding cursus thuisstudie

De cursus bevat heel wat foto’s die je stap voor stap alle kniptechnieken uitleggen. Het knippen zelf oefen je in eerste instantie uit op een oefenhoofd. Dit oefenhoofd wordt je gratis mee opgestuurd in het pakket, zodat je onmiddellijk aan de slag kan!

kapper oefenhoofd kapster opleiding knippen

Met gratis oefenhoofd!

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding kappersasssistent. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus kappersasssistent is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN WAARDEVOL DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het waardevolle diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus kappersasssistent door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven [button link=”https://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/download-gratis-hoofdstuk-ts/TKAPASS-inschrijvingslink” variation=”green” size=”small”]Proefhoofdstuk [button link=”https://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/veelgestelde-vragen/TKAPASS-inschrijvingslink” variation=”green” size=”small”]FAQ

cursusaanbod thuisstudie

kapper kapster opleiding

kapper kapster opleiding kapsalon leren knippen haarkapper haarkapster herenkapper dameskapper school

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Mireille G.(Brugge)

Ik wilde graag in een kapsalon werken. Deze opleiding was een prima voorbereiding, alles werd me stap voor stap aangeleerd. Na de cursus vond ik dan ook snel werk in een kapsalon!

Josje S. (Nederland)

Ik heb altijd de haren van mijn kinderen geknipt toen ze klein waren. Nu ze puberen zijn ze meer bezig met hun uiterlijk en moet alles er perfect uitzien. Ik leerde heel wat nieuwe moderne kapsels via deze cursus. Daarnaast zou ik ook heel graag thuiskapper zijn en de mensen uit mijn directe omgeving hun haren knippen en verzorgen. Het lijkt me een mooie bijverdienste te zijn.

Sabine D.(Tongeren)

Ik volg deze opleiding omdat ik mijn waardevol diploma kapper wil behalen omdat ik mijn eigen kapsalon wil openen. Tijdens mijn jonge jaren heb ik mijn studies niet afgemaakt en dit is voor mij de ideale oplossing omdat ik zo niet te veel tijd verlies en sneller kan starten.

Nicole V.D.L. (Merksem)

Nadat ik was afgestudeerd wilde ik totaal iets anders doen dan mijn studiegebied. Omdat ik graag mensen verzorg, heb ik besloten om de opleiding kappersassistente te volgen. Ondertussen heb ik werk gevonden in een kapsalon in Antwerpen. Het sociale contact met onze klanten vind ik geweldig.

Lees ook onze beauty, wellness en fashionblog

[blog_grid column=”3″ showposts=”3″ post_content=”excerpt” category_in=”122,9,30″ pagination=”true” disable=”meta,more”]
Cursus Kappersasssistent

Wil je graag een nieuwe baan als werknemer of zelfstandige? Wil je een professionele opleiding Kappersasssistent volgen? Start dan vandaag met de thuisstudie via het Centrum Voor Afstandsonderwijs en behaal een waardevol diploma.

[titled_box title=”Praktische info” align=”center” variation=”blue”]

 • Lesgeld: TKAPASS-prijs euro
 • Direct leverbaar: ja
 • Voor iedereen: ja
 • Studieduur: TKAPASS-duur maanden
 • Waardevol diploma: ja
[button link=”https://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/download-gratis-hoofdstuk-ts/TKAPASS-inschrijvingslink” size=”small” variation=”green”]Proefles [button link=”https://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/contact-ts/TKAPASS-inschrijvingslink/ ” size=”small” variation=”blue”]Contact
Unieke thuisstudie in België!

thuisstudie kappersasssistentAls kappersassistent ben je de onmisbare helpende hand van de kapper. Je vervult een belangrijke taak in het kapsalon. Zo spring je bij waar nodig en zorg je dat alle klanten de ideale service krijgen.

[highlight1 variation=”green”] Je start met deze cursus wanneer je wil.
 Schrijf snel in!
[/highlight1]

afstandsonderwijs kappersmedewerkerAls kappersassistent zorg je ervoor dat alles op wieltjes loopt in het kapsalon. Je zorgt voor een hartelijke ontvangst en maakt afspraken. Ook sta je de kapper bij met knippen, kleuren en brushen van kapsels. Je vervult een sleutelrol in iedere kapperszaak!

Voor wie is deze cursus bedoeld?

thuiscursus kappersasssistentDeze thuisstudie is toegankelijk voor iedereen. Na deze opleiding kan je starten als werknemer of zelfstandige, als je ook in bezit bent van het diploma bedrijfsbeheer. Ook voor wie zijn of haar kennis over dit thema wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus kappersasssistent is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Inschrijven

[divider]
[titled_box title=”Veelgestelde vragen” align=”center” variation=”blue”]
[fancy_list style = “arrow” variation=”blue”]

Stuur me deze link”]

Wil je deze pagina later nog eens nalezen op je smartphone, tablet of pc? We sturen je graag de link via e-mail.