Opleiding Kapper

Praktische info
  • Lesgeld: € 389.00
  • Beschikbaar
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus kapper kapster opleiding kappersschool

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

cursus kapper opleiding kapster haar knippen cursus

Erkend diploma kapper/kapster

Een mooi en verzorgd kapsel dat bij je look past, is erg belangrijk. Tijdens deze cursus leer je dan ook hoe je jouw klanten het perfecte kapsel bezorgt dat volledig aansluit bij hun stijl en persoonlijkheid! Je brengt hun haar volgens de nieuwste mode in model en met een nieuw en stralend uiterlijk wandelen ze vol zelfvertrouwen jouw salon buiten!

Het beroep van kapper is beschermd in België. Dit wil zeggen dat je een officieel diploma nodig hebt om dit beroep te mogen uitoefenen. Deze opleiding bereidt je perfect voor op het examen bij de Centrale Examencommissie in Brussel. Zo heb je binnen de kortste keren jouw officiële vestigingsattest om dit boeiende beroep uit te oefenen. Het is simpelweg de ideale opleiding voor iedereen zijn eigen kapsalon wil openen in hoofd- of bijberoep.

Praktijkgerichte opleiding

Dankzij deze cursus leer je op een erg praktijkgerichte manier de mooiste kapsels knippen. Je kan al gauw zowel mannen als vrouwen stylen. Deze cursus werd bovendien samengesteld door een ervaren kapster. Je krijgt stap voor stap de verschillende technieken onder de knie aan de hand van duidelijke illustraties en tal van didactische films. Bovendien krijg je bij jouw studiepakket een gratis oefenhoofd, zodat je alle technieken kan oefenen!

De cursus start met de verschillende basisvaardigheden als het wassen en verzorgen van de haren. Daarnaast leer je ook welk kapsel bij welke gelaatsvorm past. Zo bied je jouw klanten meer dan enkele een nieuwe snit, maar bezorg je hen ook professioneel advies op maat!

Verder krijg je nog enkele specialisatietechnieken onder de knie tijdens deze praktijkgerichte cursus. Permanenten kleuren, ontkleuren: je ontdekt het allemaal en krijgt het binnen de kortste keren in de vingers!

Deze opleiding is perfect voor iedereen die al aan de slag is in de beauty- en fashionwereld. Ook wie binnenkort een eigen kapsalon wil starten, doet alle nodige ervaring en technieken op in deze cursus. Tot slot komen ook liefhebbers aan hun trekken. Binnen de kortste keren heb jij alle basistechnieken onder de knie en kan je jouw kinderen, partner of familie een mooi kapsel aanmeten!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus kapper is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Heb je jouw opleiding helemaal ingestudeerd? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Viviane A. (Tielt)

Om zelfstandig kapster te kunnen worden had ik het officiële vestigingsattest nodig. Het was voor mij het beste om dat in een thuiscursus te behalen. Ik heb ondertussen mijn attest behaald. Volgende maand opent mijn eigen kapsalon.

Kevin W. (Torhout)

De cursus is duidelijk geschreven in een vlot leesbare taal. Er staan ook veel afbeeldingen in ter illustratie.

Loes F. (Halle)

Ik wilde dolgraag kapster worden. Omdat ik een totaal andere vooropleiding genoten heb, had ik niet de nodige praktijkervaring. Daarom leek mij een groepsles de beste manier om als zelfstandig kapster te beginnen. Ondertussen ben ik vijf maanden bezig als kapster in mijn eigen zaak.

Cindy V.M. (Denderhoutem)

Tijdens de groepslessen word je perfect voorbereid om kapster te worden. Je leert enerzijds de praktijk. Anderzijds krijg je de theorie die noodzakelijk is om te slagen voor het examen bij de centrale examencommissie.


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!