Opleiding Interieurstyling (Beginners)

Praktische info
  • Lesgeld: € 299.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

interieurstyling cursus opleiding binnenhuisarchitectuur

interieurstylist cursus interieurdesignes interieurarchitect

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

interieurstyling cursus opleiding binnenhuisarchitect

Erkend diploma interieurstylist

Een huis inrichten is een bijzonder leuke opdracht. Je kan je creativiteit de vrije loop laten en hebt bovendien de nodige aandacht voor harmonie. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor eenzelfde stijl voor de hele woning of elke ruimte zijn eigen touch geven.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je denkt aan decoreren en herinrichting van woningen? Wil je graag de juiste kleuren combineren en elke kamer in een woning zo efficiënt mogelijk benutten? Wil je je graag aan de slag als zelfstandig interieurstylist of liever bij een bestaand interieurbureau? Dan is deze cursus binnenhuisstylist perfect voor jou!

Praktijkgerichte opleiding

Tijdens de cursus leer je in de eerste plaats waar je precies op moet letten bij het indelen van je ruimtes. Je ontdekt alles over de impact van verschillende types meubels en materialen en de rol die verlichting en kleuren spelen. Je maakt hierbij ook kort kennis met de interieurgeschiedenis en enkele bekende ontwerpers. Zij vormen alvast een leuke eerste inspiratie!

Verder leer je villa’s, huizen en appartementen omtoveren, volledig op maat van jouw klant. Je gaat verschillende woonsferen creëren en smaakvolle interieurs ontwerpen. Tijdens deze praktijkgerichte cursus groeit je creativiteit dagelijks en gaat een wereld vol vernieuwende ideeën voor je open!

Als binnenhuisstylist creëer je woon- en werkruimtes en transformeer je ze volgens de behoeftes van de bewoners of gebruikers. De binnenhuisstylist gebruikt hiervoor creatieve en professionele technieken, en kijkt naar de persoonlijkheid, smaak en stijl van de klant. Vervolgens bepaal je de huisstijl en zorg je voor een passend interieur.

In de cursus wordt er ook specifieke ingegaan op de verschillende leef- en werkruimtes als de badkamer, keuken, bureau en slaapkamer. Je leert hierbij alles over bouwmaterialen en maakt kennis met de nieuwste technieken op het gebied van verwarming, ventilatie en isolatie.

Tot slot leer je ook werken met natuurlijke elementen en materialen. Je komt ook alles te weten over materialen als parket, tapijt en de verschillende steensoorten. Het is hierbij belangrijk dat je leert spelen met ruimtelijke elementen en rekening houdt met de looplijnen en sfeerelementen. Op die manier zorg jij telkens opnieuw voor een unieke woonsfeer, volledig naar de wens van jouw klant!

Word een echte vakspecialist

Aan het einde van deze cursus Interieurstyling kan je aan de slag als erkend Interieurstylist. Bovendien is deze cursus ook een onderdeel van de Allroundopleiding Interieurdesign. Deze thuisstudie is ideaal als je je jobkansen wilt verhogen en een echte vakspecialist wilt worden in jouw sector. Je komt alles over onze Allroundopleidingen te weten op deze pagina!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding Interieurstyling. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus interieurstylist is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Wist je dat deze module deel uitmaakt van het leertraject Allround Interieurdesigner

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Sam D.G. (Sint-Truiden)

Ik experimenteer graag met felle kleurtjes. Met deze cursus leerde ik hoe ik onze woning een heel nieuwe look kan geven en toch met contrast te werken maar met behoud van harmonie!

Loes N. (Hoogstraten)

Dit is echt een heel leuke cursus. Omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in decoratie en interieur, heb ik deze opleiding gevolgd. De cursus is echt heel sterk opgebouwd. Al de belangrijke zaken worden heel duidelijk omschreven in het boek. De docent was ook een grote meerwaarde aan.

Brenda M. (Mortsel)

De uitgebreide cursus bespreekt alle details die je moet weten om zelfstandig Interieurstylist te worden. De begeleidende docent is een echte hulp!

Wendy A. (Poederlee)

Ik vond het heel aangenaam om de groepslessen te volgen. De interactie met de docent is groter en dus steek je er veel van op. Het was een enthousiaste groep die heel goed meewerkte. Ik heb veel geleerd tijdens deze lesmomenten.

Lees ook onze interieur, decoratie en kunstblog

Receptionist

Loop stage in hotel Eden

Het Eden Hotel heeft een zeer interessante stage in de aanbieding! Het Eden Hotel Antwerpen biedt een volledige front office …

Healthy Meal

Vacature Dieetkok

Voor de uitbreiding van hun zaak is Traiteur Fonteyne is op zoek naar iemand met een passie voor gezonde voeding, …

Interieurdesign

Zet woningen in het beste licht met de opleiding Vastgoedstyling

Een huis verkopen is geen gemakkelijke zaak. Er is dan ook een groot verschil tussen het omtoveren van een huis …

Page 1 of 712345»...Last »


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!