Cursus Indesign

Praktische info
  • Lesgeld: 239 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
cursus indesign opleiding avondschool thuisstudie
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie
Verzorg professionele publicaties

Grafisch ontwerpers werken graag en veel met Indesign. Het programma biedt ontelbare voordelen om je ontwerpen heel accuraat en mooi uit te werken. Je verzorgt de opmaak van professionele publicaties als brochures, boeken, tijdschriften en zelfs e-books.

Het desktop publishing-programma (DTP) Adobe Indesign is speciaal ontwikkeld om op een eenvoudige en professionele manier al je drukwerk op de computer op te maken. Je hoeft dus geen computerwonder te zijn om met deze opleiding te starten.

Je beheert zelf de typografie en de stijlen van de door jou opgemaakte documenten en het uitgebreide deel dat voor het kleurbeheer zorgt, maakt dat je zonder problemen met de drukker kunt communiceren.

Verder importeer je ook teksten in tekst frames, en ga je werken met de bekende ‘layers’ die alle Adobe-programma’s typeren. Het einddoel? Een verzorgde en professioneel ogende lay-out die jouw visitekaartjes worden. Na deze opleiding ben ook jij dus in staat om je creativiteit de vrije loop te laten en van al je projecten echte pareltjes te maken!

Praktische opleiding

Tijdens deze thuisstudie leer je stap voor stap alle aspecten van het programma Adobe Indesign. Met heel wat screenshorts en duidelijke uitleg legt je docent je elk aspect van dit boeiende programma uit. De cursus start met de basis van het programma. Je hoeft dus geen computerexpert te zijn om aan deze cursus te kunnen deelnemen!

Je leert alles over de werkomgeving, gereedschappen en panelen. Eens je dit onder de knie hebt, ga je dieper in op meer geavanceerde onderwerpen zoals master pages, stijlen en tekstopmaak. Tot slot komen ook het ontwerpen van professionele drukwerktoepassingen als brochures, flyers, posters en zelfs hele magazines aan bod. Bovendien is deze opleiding erg op de praktijk gericht, zodat je meteen aan de slag kan!

Deze cursus is samengesteld op basis van de jarenlange ervaring van een professioneel ontwerper. Deze zelfstandige docent gebruikt InDesign dagelijks in projecten voor klanten. Achteraf kan je moeiteloos aan de slag op een communicatie of grafische dienst. Daarnaast kunnen ook personen die Indesign voor persoonlijke doeleinden willen gebruiken bij deze cursus terecht. Als er iemand trouwt in de familie, dan zal jij diegene zijn die een onvergetelijke menukaart zal maken. Het ontwerpen van affiches voor de sportclub, flyers voor de winkel van een vriend, uitnodigingen voor een feest…. Jij zal er dé geknipte persoon voor zijn!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Dit is je docent
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding Indesign. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus Indesign is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus Indesign door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Stefan H.(Turnhout)

Ik wil graag in de grafische sector aan de slag. Deze cursus was echt wel ideaal om Indesign door en door te leren kennen!

Mees V. (Den Bosch, Nederland)
Ik zocht al langer naar een activiteit die ik van thuis uit kan doen. Toevallig botste ik op de thuisstudie Indesign van CVA. De inschrijving verliep zeer vlot en ik kreeg onmiddellijk het cursuspakket thuis gestuurd. De opleiding is zeer praktijkgericht met veel leuke voorbeelden uit de praktijk. Stap voor stap leerde ik met het programma werken. Ik ontwerp nu al flyers voor mensen uit mijn omgeving en overweeg om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel
Hendrik D.S. (Lokeren)

Ik had de cursus Indesign nodig om nog beter flyers te ontwerpen voor de evenementen die we organiseren. Ik kon al wel werken met de basis tools van het programma, maar nu kan ik er echt het maximum uithalen. De docent heeft me prima verder op weg geholpen en altijd snel feedback gegeven over mijn ontwerpen.

Katrin V.J. (Wervik)

In onze drukkerij komen klanten steeds vaker met een ontwerp gemaakt in Indesign. Die ontwerpen zien er meestal heel professioneel uit. Toch moeten we ze soms licht aanpassen om ze drukklaar te maken. Om ook goed met het programma te kunnen werken, heb ik de thuisstudie Indesign gevolgd.

Lees ook onze informaticablog

Shutterstock 224916310

Gezocht: Nederlandstalige typisten

Ben jij op zoek naar een leuke bijverdienste op freelance basis? Landmeter- en expertenbureau Maestro is op zoek naar Nederlandstalige …

Shutterstock 117742963

Op zoek naar een job als e-marketeer? Solliciteer bij Unigro!

Ter aanvulling van ons e-commerce team is Unigro op zoek naar een traffic manager (m/v). Unigro.be is in volle groei …

Marketing

Word Digital Project Marketeer bij De Standaard!

De Standaard is op zoek naar een Digital Project Marketeer om hun team te versterken. Ben jij net afgestudeerd bij …

Page 1 of 512345»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!