Cursus Indesign

Praktische info
  • Lesgeld: € 239.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

cursus indesign opleiding avondschool thuisstudie

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie

CURSUS INDESIGN

Grafisch ontwerpers kiezen er vaak voor om met Indesign aan de slag te gaan. Deze handige software biedt ontelbare voordelen om je ontwerpen mooi en accuraat uit te werken. Je kan er zonder problemen de opmaak mee verzorgen van onder andere brochures, boeken, tijdschriften en zelfs e-books.

Adobe Indesign is een desktop publishing-programma (DTP) dat speciaal ontwikkeld is om op een eenvoudige en professionele manier al je drukwerk op de computer op te maken. Er is dan ook geen voorkennis vereist om met deze opleiding te starten en je krijgt in geen tijd het programma volledig onder de knie!

Praktijkgerichte opleiding

Tijdens deze boeiende thuisstudie maak je stap voor stap kennis met alle verschillende aspecten van Indesign. Aan de hand van de talloze screenshots en duidelijke uitleg ontdek je de verschillende werkvelden van dit handige programma. Daarbij leer je ook de juiste typografie en stijlen hanteren en ontdek je alles over het kleurenbeheer.

Je leert daarnaast alles over de werkomgeving, gereedschappen en panelen. Eens je dit onder de knie hebt, ga je dieper in op meer geavanceerde onderwerpen als master pages, stijlen en tekstopmaak. Verder komt ook het ontwerpen van professionele drukwerktoepassingen als brochures, flyers, posters en zelfs hele magazines uitgebreid aan bod.

Tot slot leer je nog teksten importeren in tekst frames, en ga je werken met de bekende layers die alle Adobe-programma’s typeren. Het einddoel? Een verzorgde en professioneel ogende lay-out die jouw visitekaartje wordt. Aan het einde van deze opleiding laat jij dan ook je creativiteit de vrije loop en tover je al je projecten om in echte pareltjes!

Beroep met toekomst

Deze cursus is samengesteld op basis van de jarenlange ervaring van een professioneel ontwerper. Deze zelfstandige docent gebruikt Indesign dagelijks in zijn eigen projecten voor diverse klanten. Dankzij deze thuiscursus leer je dan ook professioneel omgaan met Indesign en kan je zonder problemen meteen aan de slag.

Bovendien kan je een heleboel richtingen uit. Zo kan je in diverse sectoren aan de slag op de grafische dienst of de afdeling communicatie. Verder kunnen ook personen die Indesign voor persoonlijke doeleinden willen gebruiken bij deze cursus terecht. Je ontwerpt de flyers van de lokale fuif, zorgt voor de uitnodiging van een trouw of verzorgt de affiches en nieuwsbrief van jouw vereniging. Jij zal er telkens dé geknipte persoon voor zijn!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding Indesign. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus Indesign is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus Indesign door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Stefan H.(Turnhout)

Ik wil graag in de grafische sector aan de slag. Deze cursus was echt wel ideaal om Indesign door en door te leren kennen!

Mees V. (Den Bosch, Nederland)
Ik zocht al langer naar een activiteit die ik van thuis uit kan doen. Toevallig botste ik op de thuisstudie Indesign van CVA. De inschrijving verliep zeer vlot en ik kreeg onmiddellijk het cursuspakket thuis gestuurd. De opleiding is zeer praktijkgericht met veel leuke voorbeelden uit de praktijk. Stap voor stap leerde ik met het programma werken. Ik ontwerp nu al flyers voor mensen uit mijn omgeving en overweeg om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel
Hendrik D.S. (Lokeren)

Ik had de cursus Indesign nodig om nog beter flyers te ontwerpen voor de evenementen die we organiseren. Ik kon al wel werken met de basis tools van het programma, maar nu kan ik er echt het maximum uithalen. De docent heeft me prima verder op weg geholpen en altijd snel feedback gegeven over mijn ontwerpen.

Katrin V.J. (Wervik)

In onze drukkerij komen klanten steeds vaker met een ontwerp gemaakt in Indesign. Die ontwerpen zien er meestal heel professioneel uit. Toch moeten we ze soms licht aanpassen om ze drukklaar te maken. Om ook goed met het programma te kunnen werken, heb ik de thuisstudie Indesign gevolgd.

Lees ook onze informaticablog

Shutterstock 141988651

Vacature – Opleidingsadviseur (m/v)

EVBO, een partnerbedrijf van Centrum voor Afstandsonderwijs, is voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar een: Opleidingsadviseur (m/v) Als opleidingsadviseur (m/v) …

4

Kledingmerk Esprit zoekt vlotte stagiair(e)s

Voor diverse stores is Esprit op zoek naar stagiaires/sales associates: Je uitdaging Uiteraard sta je in voor het verkopen van …

Paardenverzorging

Stage Paardenverzorging

Wanna-B is een vzw waarvan Wanna-B puur en Wanna-B puur Kids club een onderdeeltje zijn. Onze locatie bevindt zich in …

Page 1 of 1112345»10...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!