Opleiding Hondentrimmer

Praktische info
  • Lesgeld: € 279.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

honden trimmen psychologie knippen

hondenkapper hondenkapsalon hondentrimmer hondentrimmen opleiding avondschool cursus

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie

Erkend diploma hondentrimmer

Een hond is als een trouwe vriend en voor sommigen zelfs als hun eigen kind. Elke hondeneigenaar wil dan ook het beste voor zijn of haar huisdier! Daarom staat een bezoekje aan de hondentrimmer regelmatig op de agenda. Als hondentrimmer zorg je ervoor dat elke hond netjes verzorgd, gezond en gelukkig door het leven gaat.

Een ervaren hondentrimster leert je alle kneepjes van het vak. Stap voor stap krijg je de verschillende trimtechnieken onder de knie. Zo bevrijd je honden van kleine huidaandoening en verwen je hen met een heerlijke vachtverzorging. Na deze opleiding ben je helemaal klaar om als ervaren hondentrimmer aan de slag te gaan!

Praktijkgerichte opleiding

Deze thuiscursus is zeer praktijkgericht. Stap voor stap leer je de huid, nagels en vacht van honden te verzorgen. Bovendien krijg je telkens zeer duidelijke afbeeldingen, foto’s en filmpjes die alles duidelijk in beeld brengen. Op die manier heb je de kneepjes van het vak zo onder de knie.

Nadat je alles bent te weten gekomen over de lichaamsbouw van de verschillende rassoorten, spitst deze interessante cursus zich toe op de medische aspecten van het beroep. Je leert alles over de opbouw van de huid, wondtypes en huidaandoeningen.

Als hondentrimmer is het belangrijk dat je ieder ras een aangepaste trimbeurt geeft. Deze heldere thuiscursus leert jou dan ook welke behandeling bij welk vachttype aangewezen is. Je leert borstelen, plukken, ontwollen, knippen en scheren.

Tot slot kom je ook te weten hoe je honden op hun gemak stelt. Je leert hoe je ze het beste op de trimtafel behandelt en ontdekt hoe je probleemgedrag snel en kordaat aanpakt.

Beroep met toekomst!

Wie kiest voor het beroep van hondentrimmer, kiest voor een mooie beroepscarrière. Steeds meer mensen willen namelijk dat hun hond mooi verzorgd en gelukkig is. Als hondentrimmer geef je hen de beste zorgen! Je schenkt hierbij ook aandacht aan hun oren, nagels en neus. Daarom is het een mooie aanvulling op dat van dierenartsassistent! Ook hondentrainers en hondenpensionuitbaters steken hier heel wat van op.

Deze cursus leert je bovendien alles wat je moet weten om een succesvol trimsalon te starten en uit te baten! De inrichting, materialen, hygiëne, planning, reclame en klantenservice worden uitvoerig besproken. Met al deze kennis op zak wordt jouw zaak gegarandeerd een succes!

Word een echte vakspecialist

Aan het einde van deze cursus Hondentrimmen kan je aan de slag als erkend Hondentrimmer. Bovendien is deze cursus ook een onderdeel van de Allroundopleiding Dierenzorg. Deze thuisstudie is ideaal als je je jobkansen wilt verhogen en een echte vakspecialist wilt worden in jouw sector. Je komt alles over onze Allroundopleidingen te weten op deze pagina!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding hondentrimmer. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus hondentrimmer is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus hondentrimmer door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Wist je dat deze module deel uitmaakt van het leertraject Allround Dierenzorg

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Linda B. (De Panne)
Overdag werk ik als dierenartsassistente. Omdat ik heel veel van honden houd, wilde ik als zelfstandige in bijberoep 's avonds honden verzorgen. De cursus hondentrimmer was hiervoor de gemakkelijkste manier.
Marijke D. (Waarloos)
Ik heb de opleiding gevolgd omdat ik graag met mijn hond bezig ben en hem graag verwen. In de cursus worden alle verzorgingstechnieken uitgebreid besproken. Mijn hond en ik hebben al veel plezier beleefd door deze thuisstudie.
Cindy D. (Aalst)
Ik werk in een dierenasiel als vrijwilliger. Deze cursus volgde ik uit interesse, maar nu droom ik ervan om met een pension voor honden te starten.Van je passie je beroep maken, heet dat.
Etienne V.D.P. (Riemst)
De thuiscursus hondentrimmer volg ik als uitbreiding op mijn kennis van hondenpensionuitbater. Ik denk er aan om verwenarrangement voor de hondjes aan te bieden. Tijdens het verblijf was en trim ik de honden dan.

Lees ook onze dierenverzorgingblog

Karen Van Hoye Personal Coach

Docent aan het woord: Karen Van Hoye – Personal Coach

Iedereen wil gezond leven. Tegenwoordig is het hip om fit te zijn. Studies tonen aan dat bewegende mensen gelukkige mensen …

4

Kledingmerk Esprit zoekt vlotte stagiair(e)s

Voor diverse stores is Esprit op zoek naar stagiaires/sales associates: Je uitdaging Uiteraard sta je in voor het verkopen van …

Paardenverzorging

Stage Paardenverzorging

Wanna-B is een vzw waarvan Wanna-B puur en Wanna-B puur Kids club een onderdeeltje zijn. Onze locatie bevindt zich in …

Page 1 of 2912345»1020...Last »


Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!