Cursus Hondentrainer

Praktische info
  • Lesgeld: € 279.00
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja

Schrijf je in

honden school opleidingen

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

cursus honden training

opleiding honden trainer

Train je hond

Puppies zijn bijzonder lief en erg vertederend. Toch is het belangrijk om op tijd met een goede training te starten en je trouwe viervoeter af te richten. Tijdens deze boeiende thuiscursus leer je dan ook omgaan met alle verschillende types van honden en leer je hun gedragingen herkennen. Zo ontdek je waarom puppies bijten of opspringen en hoe je hen zindelijk maakt. Je herkent probleemgedrag en pakt dit onmiddellijk aan!

Praktische cursus

De veiligheid van de hond, zijn begeleiders en zijn omgeving staat steeds voorop. Als hondeneigenaar of instructeur is het belangrijk dat je zorgt voor zo veilig mogelijke omstandigheden. Bovendien gaan alle trainingstechnieken en adviezen die in deze cursus aan bod komen uit van wederzijds begrip en respect voor de hond.

Deze opleiding is samengesteld door een ervaren hondeninstructeur. Je krijgt alle trainingstechnieken stap voor stap aangeleerd en traint jouw hond in geen tijd op. Je leert alles over de verschillende leermethodes en leertechnieken, en ontdekt wanneer je je hond beloont. Bovendien worden alle tips en technieken steeds uitgebreid geïllustreerd met aangepaste foto’s en voorbeelden, zodat je een duidelijk beeld krijgt van het gedrag van de hond.

Erkend diploma hondentrainer

Honden verdienen zonder twijfel al de nodige aandacht en liefde. Het is dan ook belangrijk dat je ze goed traint en opvoedt. De vraag naar goede en professionele hondentrainers blijft hierdoor jaar na jaar toenemen.

Met het diploma hondentrainer op zak, kan je privébegeleiding geven aan hondeneigenaren. Ook kan je aan de slag als instructeur bij een bestaande hondenschool of een eigen hondenschool opstarten. Deze professionele thuiscursus geeft je een duidelijk inzicht in het gedrag, de lichaamstaal en de leerprocessen. Voor wie les wil geven of een eigen hondenschool wil starten wijdt deze cursus ook een hoofdstuk aan de communicatie tussen en met mensen, boordevol handige tips voor les- en presentatietechnieken.

Word een echte vakspecialist

Aan het einde van deze cursus Hondentrainer kan je aan de slag als erkend Hondentrainer. Bovendien is deze cursus ook een onderdeel van de Allroundopleiding Dierenzorg. Deze thuisstudie is ideaal als je je jobkansen wilt verhogen en een echte vakspecialist wilt worden in jouw sector. Je komt alles over onze Allroundopleidingen te weten op deze pagina!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding hondentrainer. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus hondentrainer is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Je legt dus examen af wanneer jij dat wil en kan er bovendien voor kiezen om de begeleiding van je docent te verlengen. Een volledig stappenplan van onze studiemethode vind je op deze pagina.

Zo schrijf je je in:

Schrijf je in voor deze cursus door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen en vervolgens de betaling uit te voeren. Je kan je ook persoonlijk komen inschrijven op één van onze inkijklocaties. Wanneer wij je betaling verwerkt hebben, wordt je studiepakket snel naar je verzonden via de post. Wij houden je via sms en mail op de hoogte van de verzending van je pakket.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jos V.B. (Ternat)

Ik ben al jarenlang lid van de plaatselijke hondenschool. Door omstandigheden zocht ze een nieuwe instructeur en ze hebben mij gevraagd. Ik heb een extra opleiding gezocht om mij gepast voor te bereiden. Al snel botste ik op CVA. Een heel goede keuze, vind ik.

Jeffrey S. (Voeren)

In de cursus komt ook het leiden van een hondenschool aan bod. Vooral de presentatie- en lestechnieken vond ik heel interessant. Ik heb de tips al veelvuldig toegepast in mijn splinternieuwe hondenschool.

.
Heleen O. (Herent)

De hulp en ondersteuning van de docent is echt heel nuttig. Al mijn vragen werden snel en adequaat behandeld. Bedankt daarvoor.

Mireille K. (Duffel)

Door werkuren kan ik niet op vaste dagen naar de hondenschool. Daarom heb ik er voor gekozen om een cursus hondentrainer in thuisstudie te volgen. Op die manier kan ik zelf bepalen wanneer ik studeer en kan ik binnenkort mijn hond zelf trainen.

Lees ook onze dierenverzorgingblog

Medisch Secretariaat

Docent aan het woord: Liesbet Delcroix, docente Medisch Secretariaat

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op …

Christel Sonck

Docent aan het woord: Christel Sonck

Onze opleidingen zijn natuurlijk niets zonder de individuele en persoonlijke inkleuring van de docenten. Zij zorgen ervoor dat studenten op …

Karen Van Hoye Personal Coach

Docent aan het woord: Karen Van Hoye – Personal Coach

Iedereen wil gezond leven. Tegenwoordig is het hip om fit te zijn. Studies tonen aan dat bewegende mensen gelukkige mensen …

Page 1 of 3012345»102030...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!